Linebackers 2022Scouting Reports 2022Topnavn 2022

Nakobe Dean: Lige den Dean din defensive koordinator mangler

Nakobe Dean var en essentiel del af Georgias mesterskabsvindende forsvar, og hans spilintelligens og fart er på et rigtig højt niveau. Dean er dog også mindre end de fleste, og det kan skabe lidt udfordringer i NFL.

Nakobe Dean er født og opvokset i Horn Lake, Mississippi, og han var ud af high school er stort 4-stjernet talent. Hos ESPN var han anset som et af de 25 største talenter i sin årgang. Han valgte Georgia som sit college over skoler som Alabama, Auburn og LSU.

Hos Georgia spillede Dean som rotationsspiller i sin freshman-sæson og lavede 25 tacklinger i 14 kampe. Han blev starter i sin anden sæson i 2020, da han startede 10 kampe og lavede 71 tacklinger. Det store gennembrud kom dog i 2021, hvor han var en af de største profiler på Georgias mesterskabsvindende hold. Her lavede han 72 tacklinger, seks sacks og to interceptions

Alder ved draften: 21 år (13. december 2000)
Højde: 6ft 0in (183 cm)
Vægt: 225 lbs (103 kg)

Nakobe Dean Scouting Reports

Styrker

  • Nakobe Dean er en lille, let på tå linebacker, der har rigtig fin eksplosivitet og short area quickness. Han har hurtige fødder og laver hele tiden små fine justeringer i sit spil. Han er ikke som sådan fleksibel i underkroppen, men hans quickness opvejer det fint.
  • Farten hos Dean er også rigtig fint, og selvom han ikke er Devin White/Devin Bush-hurtig, så er hans fart tydeligt god, og den er god nok til at gøre ham i stand til at arbejde sidelinje til sidelinje.
  • Jeg er helt pjattet med, hvordan Deans tilgang til spillet er. Jeg har sjældent set en spiller med så lidt tøven i sit spil. Han er bare en flue i en flaske, der fiser rundt på banen i høj fart, og han spiller virkelig fysisk og eksplodere bare ind i tacklingerne. Og det skal slet ikke forstås som, at han ikke fatter, hvad han laver. Det er alt sammen rigtig velovervejet og disciplineret. Han har bare super mental processing speed og et meget let aftræk på sine beslutninger.
  • For at følge op på anden del af ovenstående punkt, så er jeg imponeret over, hvor let Dean navigerer mellem at være disciplineret og tålmodig og så bare springe på den mindste åbning eller chance. Han kommer i løbespillet hurtigt ned ad bakke og finder godt til boldholderen selv i kaos og tung trafik. Hans instinkter og processing er kort sagt super.
  • Hans arbejde i mandsopdækningen på runningbacks eller i de korte zoner virker rigtig fornuftig, og han virker til at have en god fornemmelse for sin opgave, og hvad der sker omkring ham. Han har derudover fart og eksplosivitet til at lukke afstande hurtigt, når quarterbacken lægger an til at kaste bolden.
  • Nakobe Dean  er virkelig en dygtig blitzer. Hans timing og vision som blitzer er virkelig god, og han er dygtig til at være tålmodig, når han skal finde sit gap, og så eksplodere, når det åbner sig. Derudover skaber han mange problemer for offensive linjefolk, fordi han simpelthen har så lavt et tyngdepunkt, at han kommer ind under dem. De kan ikke holde ham, når han kommer på kant.

Svagheder

  • Den største bekymring for Nakobe Dean er størrelsen. Han er klart en lille linebacker, der kun på en god dag måler seks fod (183cm). Han har derudover ret korte arme, og mod hurtigere og stærkere NFL-spillere kan man være bekymret for, om han kan overleve på fart og intelligens på samme måde som i college.
  • Netop den manglende størrelse giver nogle bekymringer for, hvordan han vil håndtere tight ends i opdækningen. Georgia var gode til at undgå at give ham de opgaver, men det er noget, som han formentlig vil have svært ved, da han vil være betydeligt mindre end alle tight ends.
  • Selvom Dean er dygtig til at undvige blokeringer og undgå at blive fanget, så har han tydeligt nogle problemer, når han skal møde blokeringer lige på. Han har bare ikke størrelsen og længden til at håndtere blokeringer og komme af dem, hvis han bliver fanget bryst mod bryst af en offensiv linjemand.

Opsummering
Sikke en forrygende spiller at se Nakobe Dean er. Han flyver rundt med fantastisk fart, physicality og forståelse for spillet. Mange af de her små, hurtige typer har en tendens til bare at løbe rundt lidt som en hovedløs kylling, men Deans forståelse for spillet, instinkter og disciplin er rigtig god. Alene det kombineret med den gode fart og quickness gør Dean til et super spændende talent. Den store bekymring er størrelsen, og den kan gøre det sværere for ham i NFL, end han havde det i college. Der vil bare være nogle typer af spil, som han ikke kan replikere med samme frekvens i NFL. Omvendt kan man få utroligt meget ud af ham, hvis man bruger ham rigtigt som en run and chase-linebacker, der kan blitze og dække runningbacks op på højt niveau. Nakobe Dean burde gå i første runde, hvis det står til mig. Men man ved aldrig, hvor meget NFL-holdene bliver skræmt af størrelsen.

NFL Comparison: Lavonte David

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button