Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022Topnavn 2022

Charles Cross: Sæt kryds ved Charles. Han er god

NFL-holdene kan roligt sætte kryds ud for Charles Cross’ navn, når de lister deres mål i toppen af årets draft. Den atletiske offensive tackle har alt, hvad man kunne ønske sig i nutidens NFL.

Charles Cross er født og opvokset i Laurel, Mississippi. Han var et 5-stjernet talent blandt nogle vurderingssider ud af high school, og han havde oprindeligt valgt Florida State som sit college. I sit sidste år af high school skiftede han dog mening og valgte hjemstatsholdet Mississippi State.

Hos Mississippi State redshirtede han sin første sæson i 2019, inden han overtog som venstre tackle i 2020 og startede 10 kampe. I 2021 fortsatte han som Mississippi States venstre tackle og startede alle holdets 12 kampe.

Alder ved draften: 21 år (22. november 2000)
Højde: 6ft 5in (196 cm)
Vægt: 310 lbs (141 kg)

Charles Cross Scouting Reports

Styrker

  • Charles Cross har et prototypisk tackle-build, der rammer mange af ideal målene for den gennemsnitlige startende tackle. Han har fin højde og fylder sin ramme ud med acceptabel masse. Armene ser halvlange ud, og længde virker ikke som et problem.
  • Han viser gode atletiske evner og masser af fleksibiltet i underkroppen. Arbejder uden problemer nede i knæene, og han eksploderer ud af sin stance med god kontrol og lethed.
  • Generelt er Cross en super elegant tackle, der er let på tå med strålende short area quickness. Han bevæger sig godt in space, og han har quickness til at skifte retning let og ubesværet. Der er bare en lethed over nogle af de bevægelser, som andre tackles kæmper mere med.
  • I pass protection viser Cross gode fødder med et let og eksplosivt pass set, som han kombinerer med fornem quickness til konstant at forblive foran rusheren. Virkelig god til at mirror og konstant skifte retning for at forblive mellem rusheren og quarterback.
  • I løbespillet synes jeg, at Cross som oftest tager gode vinkler. Han bruger sin mobilitet til sin fordel til at komme på den rigtige side af folk og så forblive der. Med svaghederne (ikke noget powerhouse) taget i betragtning, er det en vigtig egenskab i løbespillet.
  • Jeg kan godt lide Cross' grip strength i både løbe- og kastespillet. Han er glimrende til at komme ind og få ordentligt fat i breastplate. Han skal til tider passe på, at han ikke laver holdings, men generelt kan jeg godt lide hans evne til at sustaine blokeringer med kombinationen af hans mobilitet og grip strength.
  • Han spiller med glimrende physicality, selvom han ikke er den stærkeste tackle. Det er altid positivt, at han ikke bare er en atletisk pass protector, men at han sagtens kan flytte folk i løbespillet og har både vilje og nastyness til at gøre en forskel.

Svagheder

  • I pass protection kan Cross godt forbedre sine hænder lidt. Det er ikke dårligt, men jeg er større fan af fødderne. Han har en stil, hvor han ofte har hænderne ret langt ude foran sin krop, og det inviterer bare gode teknikere til at slå dem væk med chops/swipes. Det er jeg ikke den store fan af, og han skal nok blive bedre til ikke at vise hænderne for tidligt og i stedet ramme med bedre timing.
  • Cross er ikke noget power house, og det er som sådan ikke en svaghed. Hvor man dog kan se det komme til udtryk er i hans anchor, som kan blive udstillet af stærkere rushere. Han skal virkelig passe på ikke at lade folk komme ind i brystet på ham, da han ikke har den styrke og masse som f.eks. Ikem Ekwonu.
  • En sidste ting er, at Cross måske godt kan forbedre sin forudseenhed en anelse. Det er ikke meget, men nogle gange virker han til at mangle 5% i at se spillet hurtigt nok. Det kan både være med at finde sin mand i løbespillet eller se stunts i pass protection.

Opsummering
Charles Cross har alt, hvad man kunne ønske sig i en offensiv tackle. Han har ret klassisk størrelse, han er super atletisk med en sjælden elegance og lethed over sine bevægelser. Teknisk er han allerede dygtig især i pass protectoin, omend der selvfølgelig er små justeringer, der kan laves. Hvor han skal rykke sig mest er hans core strength og hans anchor, hvor han stadig kan være lidt sårbar, men overordnet er det ikke en ting, der vælter korthuset for Cross. Det er svært at sige det anderledes, end at Cross er en virkelig talentfuld tackle, og at han, i min optik, fortjener at blive valgt i top 15 af alle drafts.

NFL Comparison: Laremy Tunsil

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button