Runningbacks 2022Scouting Reports 2022Topnavn 2022

Breece Hall: Fantastisk vision og et potentielt zone-scheme mareridt

Breece Hall tog over som den ubestridte bell-cow hos Iowa State, da David Montgomery tog springet til NFL. I tre sæsoner har eminent patience og vision skabt stor produktion i Matt Campbells offense – og spørgsmålet er, om det kan fortsætte i NFL.

Breece Hall er vokset op i Wichita, Kansas, hvor han gik på Wichita Northwest High School, hvor han var ekstremt produktiv og som henholdsvis junior og senior scorede 36 og 29 touchdowns. Derfor var Hall også rangeret som minimum et 3-stjernet og også 4-stjernet recruit de fleste steder, og han havde offers fra skoler som Iowa, Nebraska, Michigan, Kansas State og Tennessee. Valget faldt dog på Matt Campbells Iowa State.

Da Breece Hall ankom til Iowa State, var David Montgomery netop rykket til NFL, og det banede vejen til en plads som starter (foran blandt andre Kene Nwangwu) allerede som true freshman. Her løb Hall bolden 186 gange for 897 yards og 9 TD. I sin sophomore-sæson startede Hall med at løbe for over 100 yards i de første 8 kampe og sluttede sæsonen med 279 rushes for 1.572 yards og 21 touchdowns. Den imponerende workload og produktion forsatte som junior, hvor det blev til yderligere 253 runs for 1.472 yards og 20 TD. Igennem de tre år hos Iowa State greb Hall også 82 bolde for 734 yards og 6 TD.

Alder ved draften: 20 år (31. maj 2001)
Højde: 6ft. 1in (184 cm)
Vægt: 220 lbs (100 kg)

Breece Hall Scouting Reports

Styrker

  • Hall har virkelig et solidt build for positionen. Han måler lige omkring 6'1 og vejer 220 lbs, hvilket måske giver ham et lidt højt tyngdepunkt, men han har en god, stærk underkrop, og vægten er egentlig ret godt distribueret på kroppen af ham. Virker naturligt kraftfuld, hvilket også kan ses i hans spil, hvor han sjældent går ned ved første kontakt og udviser god contact balance.
  • Hvis man skal fremhæve én ting, der virkelig kendetegner Halls game, så er det hans helt fantastiske vision og patience. Styrter sjældent direkte mod linjen og løber sig sjældent ind i blindgyder. Bliver klogt bag sine offensive linjemænd, sænker farten og eksploderer igennem gaps, når han ser dem. Ligner et eminent fit i et ZBS scheme, da han elsker at presse fra indersiden og ud over tackles eller flyde med trafikken og cutte hårdt op i banen north/south.
  • Jeg kan virkelig godt lide Halls initial burst og evne til at cutte op i banen. På den måde har han de fysiske forudsætninger, der gør det muligt at spille SÅ patient, som Hall engang imellem gør. Nogle gange føler man nærmest, at han går i stå bag linjen, før han pludselig sætter foden hårdt i jorden og eksploderer gennem selv små gaps. Har 30 rushes på mere end 20+ yards siden 2020 - flest af alle i college - hvilket vidner om en virkelig god evne til at udnytte, hvad der er blokeret for ham.
  • Jeg synes, at Hall overordnet set spiller godt op til sin størrelse. Jeg vil ikke kategorisere ham som en specielt violent eller hard-nosed runner, men han ved godt, at han kan skabe noget momentum og ikke er så nem at trække ned, når det gælder. Derfor er der også flere eksempler på, at han ikke forsøger at danse rundt om defenders eller tage en vinkel på dem, men i stedet sænker skuldrene og tager kontakten. Formår ofte også at falde forover og skabe ekstra yards - og med hans størrelse kan det nemt være forskellen på 4&inches og en ny 1st down.

Svagheder

  • Selvom jeg roser Hall for at have super fin short area quickness og burst til at udnytte gaps, så kan jeg til tider godt bekymre mig en smule for, hvor god en atlet han egentlig er. Jeg synes måske ikke altid, at han kontinuerligt rammer ydersiden, og der er eksempler, hvor penetration i backfielden giver ham problemer med at kreere lateralt.
  • Af den årsag vil jeg følge ret nøje med i, hvordan Hall tester, og om han atletisk tester som en potentiel elite RB. Jeg kan godt stille en smule spørgsmålstegn ved, om Hall har et winning trait rent atletisk og fysisk, eller om han "bare" (og det er også fint nok, hvis det er sådan) er over middel til de fleste ting. De fleste top-tier runners i NFL har dog et altoverskyggende fysisk eller atletisk trait, de altid kan trække op af posen. Jeg kan ikke lige pege på Halls.
  • Det kan godt være svært at vurdere Hall fuldstændig rent i Iowa States offense, der kører meget spread og som ofte, når run blockingen fungerer, skaber nogle ret store run lanes til Hall, som han kan udnytte. Det er også en kvalitet i sig selv at kunne tage, hvad der er tegnet op for dig, og som tidligere nævnt tror jeg også, at han kan blive et mareridt i et zone blocking scheme, men jeg tror ikke, at Hall er den store kreatør på egen hånd.
  • Blev angiveligt tit taget af banen på tredje downs, så der er ikke ret meget tape på ham som regulær pass protector. Han har dog størrelsen til mere end bare at stå i vejen, som han gør i visse situationer, så det er noget, han måske skal bruge lidt tid på.
  • Det samme gør sig faktisk gældende som receiver, hvor det bedste man måske kan sige lige nu er, at han er en serviecable outlet. Han griber sådan set bolden fint nok, men der sker ikke altid så meget bagefter på korte kast, og når han løber ruter ser de ret simple ud. Det handler mest om at åbne sine strides og løbe til et spot, hvis han da ikke bare lunter ud i flatten eller ind ved siden af en linebacker. Ikke noget stort salgspunkt.

Opsummering

Hvis man leder efter en solid, traditionel, proven runner med eminent vision og patience, så er Breece Hall et rigtig godt bud på en RB, der relativt hurtigt kan komme ind og tage førerrollen og 200+ carries i NFL. Hans evne til at presse line of scrimmage, læse på hjelme, forsvarsspillere, sætte moves op og eksplodere gennem både store og små creases er ganske enkelt suveræn, og det giver én flashes af spillere som Arian Foster og Le'Veon Bell. Derfor er jeg heller ikke så bange for, om Hall kan blive super produktiv i det rigtige zone blocking scheme, da han har det rigtige mentale skill-set og de nødvendige base traits for at få det til at lykkes. Dog kan jeg være en lille smule nervøs for, at Hall mangler det sidste rent fysisk eller atletisk for virkelig at være et elite prospect. Han mangler ekstraordinær fart, elusiveness eller power for virkelig at skille sig ud og presse graden helt i vejret. Samtidig mangler man at se en smule fra ham i kastespillet, som ruteløber og som pass protector på 3rd down. Men der er ingen som helst tvivl om, at Hall virkelig kan løbe bolden, og derfor skal han nok gå relativt tidligt, når den første røg lige har lagt sig.

NFL Comparison: Arian Foster

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button