EDGE Rushers 2022Scouting Reports 2022Topnavn 2022

Aidan Hutchinson: Michigans næste førsterunde-pass rusher

Michigan har spyttet en del pass rushere ud de sidste 3-4 år, og flere af dem i første runde (Kwity Paye, Rashan Gary). Det er i høj grad også forventningen for den høje og alligevel ganske mobile Aidan Hutchinson.

Aidan Hutchinson er født og opvokset i Michigan, hvor han gik på high school i Dearbon, Michigan. Han var et 4-stjernet talent ud af high school, og fik tilbud fra de fleste skoler i Big Ten. Han valgte dog uden tøven sin hjemstatsskole Michigan, hvor faren også har spillet tilbage i tiden.

Hutchinson kom i aktion allerede som freshman i 2018, hvor han lavede 15 tacklinger i 13 kampe. Som sophomore vandt han starterjobbet og havde 3,5 sacks i 13 kampe. I 2020 spillede han kun tre kampe, inden han måtte se til fra sidelinjen resten af året med en ankelsakde. I 2021 har Hutchinson indtil videre haft 9 sacks i 11 kampe

Alder ved draften: 21 år (9. august 2000)
Højde: 6ft. 6in. (198cm)
Vægt: 265 lbs. (120kg)

Aidan Hutchinson Scouting Reports

Styrker

  • Aidan Hutchinson er næsten to meter høj, og hans længde er et problem for mange tackles. Har let ved at komme i brystet på tackles, og han er svær at holde, fordi han har en naturlig længdefordel til at holde sit eget bryst frit.
  • På trods af sin højde er Hutchinson ikke en stiv og uelegant atlet. Han har glimrende short area quickness og over middel fleksibilitet især i hoften og overkroppen. Eksplosiviteten i hans first step er også god. Der forventes gode tal fra Hutchinson til combine, og det ville ikke chokere.
  • Hutchinsons kombination af størrelse og eksplosivitet giver ham gode forudsætninger for at generere power, og i NFL vil hans styrke være hans vigtigste pass rush win condition, som jeg ser det. Kan let arbejde indvendigt og igennem folk med hans længde og power. Bull rushet blev bedre og bedre som 2021 skred frem.
  • Hutchinson spiller med en fantastisk motor og jagter hvert et spil til ende. Spilforståelsen er over middel, og han er opmærksom og ender sjældent ude af position i løbespillet. Disciplineret i alle faser af spillet.
  • Hans længde og glimrende styrke kommer fint til udtryk i løbespillet, hvor han er god til at stacke blokeringer, holde sit bryst frit og komme af blokeringerne igen.

Svagheder

  • Hutchinson er eksplosiv for sin størrelse, og han vil sikkert godt teste godt i jumps til combine, men generelt set er han ikke en speed rusher, og han har ikke farten til at blæse forbi folk udvendigt. Det sker næsten kun, når han får timet snappet perfekt, som han ofte gjorde i college, men er svært at gøre i NFL.
  • Højden vil være en ting, som Hutchinson altid skal kæmpe lidt imod. Det kan godt være, han ikke er stiv som sådan, men hans tyngdepunkt er højt, og han er ikke en mand, der effortless dykker rundt om hjørnet. Bliver lidt for ofte rejst op i sit rush, eller når han bliver chipped.
  • Kombinationen af den gennemsnitlige fart og det lidt høje tyngdepunkt betyder, at jeg ikke ser Hutchinsons potentiale værende i en kategori, der kan gøre ham dominerende på udvendige moves. Han er klart bedst på indvendige moves, og når han kan jagte spil med effort.
  • Som pass rusher ser jeg stadig gerne Hutchinson være mere kreativ i sine rushes. Det er meget nogle af de samme bevægelser med nogle hans swipes og rip moves - som er ganske fine. Med hans længde og power kunne det være fedt at se ham benytte ting som long arm eller hump moves mere.

Opsummering
Aidan Hutchinson er på nuværende tidspunkt anset som et top 10-valg, og selvom han bestemt er en god spiller, så tror jeg ikke helt, jeg ville tage ham i top 10. For mig mangler han 10% i sit udvendige game som rusher, og det kan sagtens begrænse ham til en 8-12 sacks spiller mere end en 15 sacks om året-spiller. Måske han teknisk kan udvikle sig til en Joey Bosa-agtig type, men Bosas naturlige pad level var/er bare bedre, og det giver ham flere muligheder og højere effektivitet. Der er dog ingen tvivl om, at Aidan Hutchinson er en virkelig dygtig spiller, der vil gøre alle forsvar bedre.

NFL Comparison: En mellemting mellem Joey Bosa og Sam Hubbard

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button