Runningbacks 2022Scouting Reports 2022Senior Bowl

Jerome Ford: Oplagt zone-runner og tidligere bænkevarmer hos ‘Bama

Det virker snart som en gentagelse at snakke om talentfulde prospects, der har ventet i køen på spilletid hos Alabama. Men Alabama-transfer Jerome Ford er endnu en NFL-kaliber running back, der nemt kan blive en succes.

Jerome Ford kommer fra solskinsstaten Florida, hvor han gik på Armwood High School. Her var Fords position som RB ikke så defineret, og han spillede faktisk mest WR og S – med noget jævn succes. Det stod dog klart, at Ford var en super god atlet, og han løb både en 4.40 40-yard dash og en 10.61 100-meter. Derfor blev Ford også af flere rangeret som et 3- eller 4-stjernet prospect alt efter site, og han fik angiveligt mere end 20 offers. Valget faldt dog på running back-fabrikken Alabama, da Ford blandt andet følte, at Saban ville tage sig godt af ham.

Hos Alabama var listen af running backs foran Ford i køen… lang. Lad os bare tage den for en god ordens skyld. Da Ford ankom til Tuscaloosa i 2018 hed hakkeordenen Josh Jacobs, Damian Harris, Najee Harris og Brian Robinson. Derfor blev det også kun til spilletid i fire kampe, før han redshirtede resten af sin freshman-sæson. I 2019 blev det til lidt mere spilletid, men Ford var stadig bagud i rotationen, og derfor endte han med at tilmelde sig transferportalen efter sæsonen. Her faldt valget på Cincinnati, hvor han brugte 2020-sæsonen som backup for Gerrid Doaks – dog med noget mere produktion. Da Doaks tog springet til NFL, overtog Ford rollen som starter og kvitterede med 215 carries for 1.319 yards og 19 TD og 22 receptions for 220 yards/1 TD.

Alder ved draften: 22 år (11. juni 1999)
Højde: 5ft. 11in. (180 cm)
Vægt: 220 lbs. (100 kg)

Jerome Ford Scouting Reports

Styrker

  • Ford har noget nær prototypiske measurables for en RB i nutidens NFL med sine 5'11, 220 lbs. Han er da også rimelig kompakt bygget med gode overarme, en atletisk mid-section og nogle pæne lår. Dog er han en lille smule highcut med relativt lange ben, hvilket dog giver ham en fordel i forhold til at åbne sine strides og komme op i fart.
  • Jeg tror ikke, at der er nogen tvivl om, at Jerome Ford er en god atlet med eksplosiv straight line speed. Jeg vil skyde på, at Ford løber omkring 4.42-4.48 på en 40 yard dash, og jeg kan godt lide hans acceleration og straight line speed, når han eksploderer gennem gaps på linjen. Der er flere eksempler på, at han bryder igennem forsvar, og at de ikke har en chance for at hente ham, når han først er kommet bag dem.
  • Jeg synes, at Ford spiller med rigtig god patience og vision bag sin linje, og det er tydeligt, at han er komfortabel med at spille lige i skyggen af sine offensive linjemænd, indtil han ser et gap og kan udnytte sit burst til at komme ned ad bakke. Presser linjen god indefra og ud, og han er et umiddelbart kanon fit i et ZBS.
  • Kan godt lide Fords evne til at presse linjen horisontalt, plante foden wide og cutte op i banen. Samler hurtigt momentum og kommer ned ad bakke.
  • Ford er som sagt listet til 222 lbs flere steder, men jeg tror simpelthen ikke på, at han er helt så tung. Jeg tror snarere ud fra en ganske uvidenskabelig eye-test, at han vejer omkring 208-212 lbs, og hvis det er tilfældet, så viser han faktisk en udmærket evne til at løbe fysisk og pumpe benene ved kontakt. Han skal ikke forveksles med en bulldozer eller AJ Dillon-type, men han har contact balance og power nok til at færdiggøre løb i trafik eller mod sidelinjen.
  • Der er en del gode reps imellem, hvor Ford viser god villighed til at blokere. Både blitzers op gennem midten og rundt om kanten, hvor han velvilligt chipper eller kaster sig frygtløst ind i modstanderen. Samtidig er der en del reps, hvor han agerer lead blocker for Desmond Ridder på designede løb. Det gør han pænt. Han kan også godt gribe bolden ud af backfielden, selvom den del ikke er så stor en del af hans game på nuværende tidspunkt.

Svagheder

  • Flere steder bliver Ford betegnet som en regulær gamebreaker, og det fyger med sammenligninger til alt fra Barry Sanders til Josh Jacobs og Nick Chubb. Det tror jeg desværre (for Ford) er at tage munden for fuld, og i kampe hvor han ikke får lige så meget space at arbejde med af linjen, ser han mere menneskelig ud og må slide sig mere til sine yards. Det er ikke i sig selv et problem, men jeg ser ham ikke helt på det niveau.
  • Er ret begejstret for Fords straight line speed, og der er ingen tvivl om, at han kan samle noget momentum sammen og komme ned ad banen i en fart, men jeg synes, at der mangler en lille smule change of direction, når han er nede i fart og kan ikke altid kreere selv. Har egentlig ok fleksibilitet til hofterne, men kan til tider have svært ved at runde hjørnet, hvis han først skal forbi en lineman, der er skubbet en yard eller to ned i backfielden.
  • Selvom jeg roste Fords villighed i pass protection, så er der også tilfælde, hvor han bliver trykket godt og grundigt, eller hvor han nøjes med at smide skulderen ind i sin modstander, hvilket resulterer i, at han taber sin rep for hurtigt.

Opsummering

Det er blevet så populært at sige, at man nemt kan finde en startende RB på anden- eller tredjedagen af draften. Men det er oftere og oftere sandt - og med Jerome Ford er det ikke meget anderledes. Ford var fanget bag det ene kæmpetalent på RB efter det andet hos Alabama og skiftede klogeligt til Cincinnati, der de seneste år har udviklet sig til ikke bare et kvalitetshold, men også en pipeline til NFL, der sender den ene gode atlet efter den anden videre. Ford kommer med en god kombination af vision, patience, burst og straight line speed, der særligt vil appellere til de efterhånden mange hold, der implementerer inside zone-koncepter i deres angreb. Ford er nemlig ganske, ganske kompetent, når det kommer til at tage, hvad hans linje giver ham og udnytte det til det maksimale. Samtidig giver han en god indsats som blokeringsspiller - både i kastespillet og som lead blocker på eksempelvis QB keeps. Hvis han ender det rigtige sted, så tror jeg sagtens, at Ford kan blive en stabil, eksplosiv og produktiv running back i NFL hentet i 3.-4. runde.

NFL Comparison: Chuba Hubbard

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button