Safeties 2022Scouting Reports 2022Senior Bowlspillerpositioner2022

Jaquan Brisker: En leder med gennemsnitlige opdækningsevner

Jaquan Brisker var en tydelig leder på Penn States forsvar, og han har nogle kvaliteter i løbespillet. Man sidder dog også tilbage med en del spørgsmål til Briskers bidrag i kastespillet.

Jaquan Brisker er født og opvokset i Pittsburgh, Pennsylvania. Han var et stort talent ud af high school, men pga. akademiske udfordringer måtte han ikke spille for mange af de store colleges.

Derfor tog han i stedet et år på junior college (JUCO) for at få sine karakterer op. Efter det første år blev han rekrutteret af store skoler som Alabama, Mississippi State og Ole Miss. Han valgte dog at blive i hjemstaten hos Penn State.

Hos Penn State spillede han sin første sæson i 2019, hvor han lavede 31 tacklinger og to interceptions. Han blev udnævnt til starter i 2020, hvor han kvitterede med 57 tacklinger og en interception. Pga. corona fik alle spillere mulighed for at tage et ekstra år i college, og det udnyttede Brisker til at vende tilbage i 2021. Her løftede Brisker sit niveau yderligere og lavede 63 tacklinger og to interceptions som en af de store ledere på Penn States forsvar.

Alder ved draften: 23 år (20. april 1999)
Højde: 6ft. 1in (185cm)
Vægt: 200lbs (91kg)

Jaquan Brisker Scouting Reports

Styrker

  • Jaquan Brisker har et godt alsidigt safety build med god længde, hvor han hverken er for tung til at kunne operere in space eller for let til at arbejde i boksen. En safety der fysisk bør kunne udfylde alle typer af roller.
  • Brisker er ikke nogen super atlet, men der er nok fart og eksplosivitet til, at han kan gøre sig i NFL uden, at det skal være den begrænsende faktor for ham. Hans eksplosivitet er nok atletisk set den største kvalitet, og den er nok lidt over middel til god.
  • Der er en glimrende disciplin over Briskers spil, og man kan se, at han var komfortabel med sin rolle på forsvaret og vidste, hvad hans opgave var. Han bed sjældent på play fakes og fik den nødvendige dybde som dyb safety, så han ikke blev slået over toppen.
  • Hans største styrke generelt er arbejdet i boksen, hvor hans trigger ned ad bakke var god, og han generelt hurtigt og effektivt kom op og støttede mod løbet. Læser sine løbe-indikatorer godt og er disciplineret i sine run fits. Kommer også med nok styrke i boksen til at rent faktisk at fylde noget i boksen.
  • Det var tydeligt, at Brisker var en leder på Penn States forsvar. Han kommunikerede hele tiden, og han har en fed attitude på banen. Han jubler eller ærgrer sig på næsten alle spil, og man kan se, at han virkelig brænder for det. Ligner en mand med nogle af de lederkvaliteter, som NFL værdsætter.

Svagheder

  • Jaquan Briskers atletiske evner er både en styrke og en svaghed. De er gode nok til, at det ikke behøver begrænse ham, men når man ser ham spille, så savner man også bare lidt fart og fluidity i hans bevægelser. Der er bare nogle spil, som han ikke laver, som man ville ønske, han lavede.
  • Den manglende fluidity kombineret med tvivlsom teknik i mandsopdækningen, gør det til en ting, jeg ikke stoler på, at Brisker skal varetage. Hans fodarbejde og hofter i back pedal og i hans transitions er kluntet og ikke timet ordentligt. Sene hip turns og manglende quickness ind og ud af breakes gør ham sårbar i man coverage.
  • Generelt synes jeg ikke, at Brisker kommer med meget i opdækningen. Han kan da godt stå en dyb zone, men hans instinkter er gennemsnitlige, og han gør bare ikke meget. Det er ret ligegyldigt, hvad han kommer med i opdækningsspillet, og det er ikke noget, hvor han er en plus bidragsyder.
  • På tværs af de kampe, jeg så, så jeg ikke meget, der tydede på, at Brisker har de store playmaker evner. Han er sjældent i position til at lave spil på bolden, og han virker ikke som en mand, der har en næse for at læse quarterbacks og finde bolden.
  • Selvom Brisker generelt er dygtig til at komme op i run support, så skal han simpelthen tackle bedre. Det er frustrerende, hvor mange tacklinger han bare falder af, fordi han ikke fører sin kropsvægt igennem til at få kraft i tacklingerne. Alt for meget armtacklinger eller tacklinger, hvor han kommer ind for højt eller for meget på kanten.

Opsummering
Det er let at værdsætte Jaquan Briskers attitude på banen, og han har også nogle kvaliteter i løbespillet og arbejdet i boksen. Jeg kan dog ikke lade være med at være lidt skuffet over, hvor lidt Brisker bidrager med i opdækningen. Instinkterne virker bare meget gennemsnitlige, og han har ikke rigtig den range og de atletiske evner til at kompensere for gennemsnitlige instinkter. Derudover driver det mig til vanvid, hvor skidt en tackler han er. Brisker bliver muligvis en starter i NFL, fordi han er en god kommunikator, og han generelt gør sine opgaver disciplineret, men jeg tror, han bliver definitionen af fyld, som man på lang sigt gerne vil lede efter noget bedre end.

NFL Comparison: Tavon Wilson

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button