Scouting Reports 2022Senior Bowlspillerpositioner2022Wide Receivers2022

Jahan Dotson: Ja, han er da solid nok

Jahan Dotson er en hurtig receiver med god kropskontrol, men der er også mangler i Dotsons spil, og det kan begrænse hans potentielle upside.

Jahan Dotson er født i Newark, New Jersey, men spillede high school i Pennsylvania. Han var rangeret som både et 3- og 4-stjernet talent ud af high school og valgte i første omgang at gå på college hos UCLA i californien, men da Penn State meldte deres ankomst, skiftede han holdning og valgte dem i stedet.

Hos Penn State spillede Dotson allerede i sin første sæson i 2018, hvor han greb for 208 yards. I 2019 blev han starter, men måtte agere andenviolin til K.J. Hamler, og derfor blev det kun til 488 yards og fem touchdowns. I 2020 slog han for alvor igennem og havde 884 yards og otte touchdowns i ni kampe. Det niveau fortsatte han i 2021, hvor han 12 kamp havde 91 receptions for 1.182 yards og 10 touchdowns.

Alder ved draften: 22 år (22. Marts 2000)
Højde: ft. 11in (180cm)
Vægt: 182lbs (83kg)

Jahan Dotson Scouting Reports

Styrker

  • Jahan Dotson lever meget på sin glimrende fart og acceleration. Han er ikke en John Ross-hurtig spiller, men hans fart er solidt over middel, og han virker til at have et ekstra gear nede ad banen. Det gør ham i stand til at strække banen vertikalt.
  • Som ruteløber er der masser af ting, Dotson kan arbejde på. Men man kan se, at han har god quickness i sine bevægelser, og han er ikke langsom eller tung ind og ud af breakes. Hans mangler som ruteløber kommer mere ned til tekniske nuancer som at arbejde mere i knæene og være bedre til at kreere leverage på ruterne.
  • Selvom Dotson ikke er stor, så har han vist glimrende evne til at gå op og hente bolden på spektakulære måder udenfor kroppen. Kropskontrollen langs sidelinjen eller på back shoulder-kast er klart over middel, og han har derudover lavet en stribe spektakulære catches, hvor han tracker og angriber bolden strålende i luften. Gode ball skills.

Svagheder

  • Jahan Dotson er en mindre recever, der klart ryger i kategorien for en lille receiver. Han ser derudover ud til at have relativt korte arme, og hans genereelle frame er ikke stor.
  • Størrelsen er ikke nødvendigvis en svaghed i NFL, men det bliver et problem for Dotson, da hans play strength umiddelbart er klart under middel. Han har problemer med fysiske corners, der kommer på kroppen af ham, og hans spil bærer generelt præg af manglende funktionel styrke.
  • Dotson har problemer med cornerbacks, der går fysisk op i ansigtet på ham og lander deres punch. Han mangler styrke og håndteknik til effektivt at arbejde sig igennem kontakt mod press corners. Det kan gøre, at han får svært ved for alvor at blive en fast udvendig receiver, men skal arbejde mere i slotten hos mange hold.
  • For en lille, hurtig og eksplosiv receiver ville jeg ønske, han var bedre til at skabe efter catchet, som vi ser det med typer som Tyler Lockett eller Jaylen Waddle. Dotson har dog ikke nogen særlig god balance, og han har slet ikke den styrke eller physicality, der skal til, hvis man skal skabe reelle yards efter catchet. Han får stort set altid kun, hvad der er forventet, men skaber ikke mere.

Opsummering

Jahan Dotson har fart, kropskontrol og solide hænder, og det gør, at han med stor sandsynlighed nok skal blive en spiller, der kan bidrage til en del NFL-hold. Problemet er, at han anses af mange for at være et potentielt førsterundevalg, og det ser jeg personligt slet ikke. Hans manglende play strength, gennemsnitlige teknik og manglende YAC-evner gør, at jeg ikke ser ham blive en bærende receiver på et hold. Og en solid WR2 eller WR3 bliver først taget i tidligst tredje runde i min verden.

NFL Comparison: John Brown men lidt langsommere

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button