Safeties 2022Scouting Reports 2022Senior Bowl

Bryan Cook: Vil man helst have stabilitet eller potentiale?

Bryan Cook er en underdoghistorie af en spiller, der har spillet sig vej fra relativt anonyme Howard University til et af de absolut bedste hold i dette års college football, Cincinnati. Men har han talentet til at tage det endnu større spring til NFL?

Alle elsker en underdog, og Bryan Cooks historie er lige netop det. Han har taget den langs vej fra Howard University til Cincinnati, har fået bidt sig fast i startopstillingen og produceret nogle relativt fornuftige sæsoner for The Bearcats. I 2021 har han præsteret 51 tacklinger, 5 for loss, 1 interception, 9 pass breakups samt et sack. En overall relativt produktiv spiller for Bearcats, hvilket efter sigende har fået NFL scouts til at spærre øjnene op, og hvilket endvidere har resulteret i en invitation til Senior Bowl.

Alder ved draften: ?
Højde: 6ft. 1in (185cm)
Vægt: 208lbs (94kg)

Bryan Cook Scouting Reports

Styrker

  • Fornuftigt frame med relativt smalle hofter, brede skuldre og fornuftigt fordelt muskelmasse fra top til tå. Proportionelt vel bygget med et rimelig standard NFL safety build.
  • Spiller generelt lavt og har forståelse for at befinde sig i nærheden af bolden, når den bliver kastet til hans del af banen.
  • God form tackler. Sænker sine hofter, bruger armene fornuftigt og trækker med sin dødvægt modstanderen til jorden.
  • Interchangeable deep half safety, der kan roteres ned i boksen og i slotten og ikke blamerer sig i coverage mod gennemsnitlige receivers, tight ends eller running backs.
  • Over middel fornemmelse for space og rutekombinationer, og får tit positioneret sig relativt fornuftigt ift. potentielt at dække to ruter, eller hurtigt at omstille sig, hvis en ny modstander infinder sig i hans zone. God high/low forståelse ift. fx at positionere sig mod et sail-koncept.

Svagheder

  • Ligner umiddelbart en rimelig gennemsnitlig atlet. Har hverken elite burst eller long speed og har heller ikke specielt imponerende twitch og change of direction ability.
  • Mangler et rigtigt standout trait. Fornuftig mod løbet, fornuftig i coverage, god tackler, ikke voldsomt fysisk, fin størrelse, etc.
  • For inaktiv som single deep safety og har i øvrigt ikke range til at kunne nå helt ud til redline, når bolden er i luften.
  • Jeg føler, der mangler lidt intensitet og urgency i hans spil.

Opsummering

Startede hans collegekarriere ud hos Howard University, før han transferede til Cincinnati, hvor han har spillet de to sidste sæsoner. En safety med et højt bundniveau og samtidig umiddelbart et lavt loft. Hans største styrke er hans pålidelighed ift. at forstå placering i zonekoncepter, samt hans gode evner som tackler. Disse traits skal nok få ham til at sticke på en NFL 53 man roster som special teamer, mens han kan vente på sin mulighed for potentielt at starte en dag. Jeg ser umiddelbart mest Cook som en klassisk interchangeable cover 2 safety, som måske tidligt i karrieren kan bruges i flere forskellige situational roles på defense, fx som big nickel safety linet up over en tight end. Cook ligner en gennemsnitlig atlet, og hans draft stock vil formentlig afhænge en hel del af, hvordan han tester.

NFL Comparison: Delano Hill

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button