Cornerbacks 2022Scouting Reports 2022Senior Bowl-liste

Roger McCreary: Making receivers grow weary

Ingen cornerback i college football har over de seneste to sæsoner forceret ligeså mange incompletions som Auburns Roger McCreary. Spørgsmålet er hvor meget hans begrænsede længde kommer til at hæmme ham i NFL.

Det bliver en lille homecoming for Roger McCreary, når han tropper op til Senior Bowl i år. Cornerbacken er således opvokset i Mobile i Alabama og gik på Williamsom High School i Mobile – hvor bl.a. Nick Fairley og det tidligere topvalg (og kæmpebust) JaMarcus Russell også har gået. Ud af high school var han blot rangeret som et tre-stjernet recruit, og fik ikke de helt vilde tilbud, og committede til South Alabama. I sidste øjeblik kom Auburn dog ind fra højre med et tilbud, og McCreary valgte at slå til.

McCreary fik begrænset spilletid som Freshman, og fik som Sophomore spilletid i alle kampe. I juniorsæsonen i 2020 fik han starterjobbet og byggede pænt på sit lovende spil fra de første år. Det blev bl.a. til 7 tackles for loss, tre interceptions og en forced fumble. Han gemte dog det bedste til sin og havde sin bedste sæson i 2021 – de rå tal var måske ikke helt så gode, men hans evner i opdækning var svære at tage fejl af.

Alder ved draften: Uvist (10. februar ukendt år)
Højde: 6ft 0in (183cm)
Vægt: 190 lbs (86 kg)

Roger McCreary Scouting Reports

Styrker

  • Enhver cornerback, der går i draften efter at have spillet på fuld tid i SEC over nogle år må siges at ramme ligaen mere battle-tested end den gennemsnitlige cornerback. Således også McCreary, der har haft fornøjelsen af at line op overfor flere af de bedste receivers i konferencen henover de seneste sæsoner.
  • McCreary er en feisty corner, der er på sit bedste når han liner op mand-mod-mand. Han har god spilforståelse, løber godt med sin receiver og er stærk ved catch-point, hvor han, trods begrænset længde, er dygtig til at komme op og forsvare kastet.
  • Fra et atletisk synspunkt er McCreary måske ikke i særklasse, men han får det meste ud af dét han har at arbejde med. Han er flydende i sine bevægelser og skifter effektivt retning, og formår at hænge på i opdækning overfor de fleste receivers.
  • Hos Auburn har McCreary både spillet ind- og udvendigt med succes, og han kommer også med erfaring fra high school som safety. Mens jeg absolut formoder at NFL-hold vil se ham som cornerback, så er safetyhistorikken dog også at spore i hans spil, når han kommer op og angriber spillene. Der er masser af eksempler på hans tape, hvor han kommer fra udenfor billedet og lynhurtigt efter bolden er grebet kommer op og laver tacklingen. Og han er generelt en pålidelig tackler.

Svagheder

  • De fysiske begrænsninger er svære at komme udenom. McCreary er på ingen måde lille - selv hvis han måler ind på under de 6'0 han er listet til - men han mangler noget længde. De relativt korte arme, kombineret med at højden ikke er i særklasse, kan give ham problemer mod nogle større receivers i contested situationer (hvor god han ellers har været i dem i college). Derudover kan de lidt korte arme hæmme hans evne til at wrappe effektivt op som tackler, og i press coverage kan det også blive en udfordring.
  • Netop i press coverage savner jeg lidt at se ham være lidt mere aggressiv overfor sin direkte modstander. Han tillader for ofte et clean release, og selvom han er god til at bruge sidelinjen til sin fordel, og generelt holde sig i position til at lave et spil på bolden, så vil det være rart at se ham bygge lidt mere på i den del af spillet.
  • Selvom McCreary bevæger sig flydende, synes jeg ikke han ligner en atlet i særklasse. Der mangler umiddelbart lidt long speed.
  • Mens han gør sig glimrende i mandsopdækning, har McCreary ikke den helt store erfaring i zoneopdækning, og selvom jeg tror han har evnerne og spilforståelsen til at kunne lære det, så begrænser det om ikke andet de oplagte fits en smule på den korte bane.
  • I de kampe jeg så med McCreary, så jeg ikke en spiller, der gjorde nævneværdigt væsen af sig i løbespillet. Jeg kan læse mig til at andre ser positive takter fra ham i den del af spillet, men det var meget sjældent jeg så en spiller der var inde og lave det beskidte arbejde. Det er formentlig delvist påvirket af systemet han har spillet i, og hvordan modstanderne har valgt at løbe bolden, men selv når spillene gik hans vej og han var i nærheden af spillet, virkede han ikke som én, der havde tænkt sig at få gjort trøjen beskidt. Jeg vil ikke afvise at det er sket i andre kampe end dem jeg så, men det står som et lille spørgsmålstegn for mig.

Opsummering

En dygtig man cover corner med evnen til at conteste ved catch point, er ikke at kimse ad, og for hold, der spiller meget mandsopdækning, bør McCreary tiltrække sig en del opmærksomhed. Han mangler noget størrelse og top-end atletiske evner, men han er ikke blevet holdt nævneværdigt tilbage af det på collegeniveau og spørgsmålet er så om det viser sig at kunne overføres til NFL eller om begrænsningerne vil blive udstillet. Han er en spiller, det er svært ikke at sætte pris på at se i aktion, og der er også noget solidt udviklingspotentiale. Den begrænsede erfaring med zoneopdækning kan holde mængden af interesserede hold lidt nede, og de thresholds flere hold har på fx armlængde kan også risikere at få ham taget af nogle boards, ligesom jeg ikke vil afvise at nogle hold vil se ham begrænset til slotten. Dermed ikke sagt at jeg er enig i det - men det kan forklare det, hvis han skulle ende med at falde lidt på draftday. Jeg vil dog slet ikke afvise at han kan gå allerede i første runde. Sporene skræmmer mig dog en lillebitte smule, når jeg ser tilbage på spillere jeg i større eller mindre grad kan se nogle sammenligninger med ift. skill-set - Deandre Baker, Damon Arnette, David long og Jaylon Johnson comes to mind. Jeg går dog med den mere gavmilde sammenligning (full disclosure: Det var den samme jeg havde på Arnette for to år siden).

NFL Comparison: Bradley Roby

Opdateret 09/01/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button