Cornerbacks 2022Scouting Reports 2022Senior Bowl-liste

Marcus Jones Jr: College footballs bedste returnman. Men kan han også spille corner?

Marcus Jones Jr har sat ild til college football med hans arbejde som punt- og kickreturner en del år nu, men har han virkelig evnerne til at spille med de allerbedste i verden i coverage?

Marcus Jones Jr starterede karrieren hos Troy, og spildte ikke tiden, før han nød stor succes som både returnman og cornerback. Som freshman spillede han i alle kampe og løb 3 kick returns til touchdowns samt havde 2 interceptions på defense. Senere skifter Jones Troy ud med Houston, hvor han fortsætter hans succes og bygger på som både cornerback og returner.

Alder ved draften: 23 år (22. oktober 1998)
Højde: 5ft. 8in (173 cm)
Vægt: 185 lbs (84 kg)

Marcus Jones Jr Scouting Reports

Styrker

 • Elite fluidity og change of direction ability. Svæver nærmest over jorden og hans krop er altid i den ultimative kontrol.
 • Fantastisk long speed. Har samtidig evnen til at at accelerere ekstremt hurtigt. De korte ben betyder også, at han har høj step frequency, og dermed kan justere både retning og fart ekstremt hurtigt.
 • Fantastiske jump-skills og arbejder konsekvent gennem hænderne på receiveren, hvis det er en contested bold.
 • Somewhat kompakt build og er bestemt ikke bange for kontakt. Viser stærk determination i hans reads, stoler på sine instinkter og skyder ud af en kanon, når han kan se en mulighed. Lægger næsten et rigtig hårdt hit per kamp. Mod Texas Tech løber forhindrer han et touchdown ved at løbe receiveren ned fra modsatte sidelinje (effort!). Lægger et benhårdt hit fra en dybere position mod South Florida.
 • Den bedste overall punt- og kickreturner i all of college football. 2 punt return TDs og 2 kick return TDs i 2021 og i top 5 i return average i både kick- og punt return.
 • Viser evnen til at spille en række forskellige coverage techniques. Er rigtig godt i en flat-foot technique, hvor han kan bruge hans burst og acceleration til at lave spil på bolden. Har quickness til at have meget tålmodighed ift. hvornår man reagerer, og bare blive stående afventende i et route stem. Kan løbe med de bedste i man, men længde et problem, når man skal lave et spil på bolden bag fra ryggen af modstanderen.
 • Frygtløs i run support, og er nærmest en mini linebacker i hans tilgang til at tackle.
 • Fungerer bedst i off zone, hvor han kan bruge hans øjne til at læse quarterbacken.

Svagheder

 • Manglen på længde vil altid være hans største problem. Det hindrer næsten alt, han laver.
 • Må gøre op for længden med fantastiske jump skills og ved altid at være tidligt på den.
 • Der er nærmest intet tape på ham i press man. Han har simpelthen ikke længden til konsekvent at vinde press matchups i NFL.
 • Formentlig en slot-only spiller i NFL pga. manglen på længde.

Opsummering

Fuldstændig elektrisk atlet. Gennemgangen af hans tape har været en fornøjelse, fordi kombinationen af effort, atletiske egenskaber og intellekt tillader ham at lave spil i alle faser af spillet. Han er en elite punt- og kickreturner, hvilket han alene kan skabe en karriere på i NFL, men har samtidig nogle spændende coverage skills via hans atletiske evner. Der er en klar og defineret rolle til Marcus Jones Jr's skillset i NFL, hvorfor det er relativt nemt at projektere Marcus Jones Jr's fremtidige succes i NFL. Hvor Jones for det meste har spillet outside corner i college, forventer jeg, at han for det meste er begrænset til at spille i slotten i NFL, hvor han i højere grad kan benytte hans fuldstændig fantastiske change of direction ability og suddenness til at låse receivers ned, og samtidig kan komme op fra slotten i run support, hvilket han gør rigtig godt. Alt i alt er Marcus Jones en spiller, jeg meget gerne vil have på mit job, men manglen på længde betyder, at han formentlig må vente med at få kaldt sit navn til mellem 3-6. runde.

NFL Comparison: Captain Munnerlyn

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button