EDGE Rushers 2022Indvendig Defensiv Linje 2022Scouting Reports 2022Senior Bowl-liste

Cameron Thomas: J.J. Watt-vibes fra potentiel Senior Bowl-riser

San Diego State møder ikke mange af college footballs bedste hold, men Cameron Thomas har domineret mod de modstandere han har været oppe mod. I en stærk EDGE-årgang flyver han måske lidt under radaren, men det kan måske ændre sig ved Senior Bowl.

Cameron Thomas blev født en uge efter årtusindskiftet i San Diego. Han voksede op i Carlsbad i Californien og gik på den lokale Carlsbad High School, hvor spillede defensive tackle og tight end. Ud af high school var han blot rangeret som et to- til tre-stjernet recruit.

Thomas fik tilbud fra Oregon State, Wyoming og Navy, men valgte at blive tæt på hjemmet ved at committe til San Diego State. Han ankom til campus som en 235 lbs defensive tackle og redshirtede sin første sæson, hvor han fik lagt 25 pund på sin frame. Siden er der lagt ekstra på, og mens han i sin redshirt junior-sæson i 2021 var listet som 6’5, 270 lbs, står han nogle steder listet til 282 lbs.

I 2019 samlede Thomas 5,5 sacks og 9 tackles for loss sammen, og det formåede han i 2020 – hvor han rykkede til end – næsten at matche, selvom han spillede fem kampe færre; i syv kampe blev det til 4 sacks og 9,5 tackles for loss. Det endelige gennembrud kom i 2021, hvor han i 14 kampe nåede 10,5 sacks og hele 20,5 tackles for loss – og samtidig var nummer to blandt alle edge rushers i nationen med 77 pressures.

Det, ud af high school, lidt oversete recruit har så småt slået sit navn fast, men kæmper for opmærksomhed i en uhyre topstærk EDGE-klasse. Han får dog muligheden for at gøre sig bemærket ved Senior Bowl, og kan han dér, på en større scene og mod bedre modstand, give prøver på det spil han har leveret hos San Diego State, skal han ikke udelukkes som årets Senior Bowl-darling.

Alder ved draften: 22 år (7. januar 2000)
Højde: 6ft 5in (196 cm)
Vægt: 282 lbs (128 kg) (listet til 270 lbs/123 kg hos San Diego State)

Cameron Thomas Scouting Reports

Styrker:

 • Cameron Thomas har en imponerende kombination af størrelse, power og atletiske evner. Han vil måske ikke teste helt i toppen af klassen, men han bevæger sig virkelig godt for sin størrelse.
 • Alsidighed er endnu en ting Thomas bringer til bordet. Han har linet op overalt på San Diego States linje og har også, efter han blev rykket til defensive end, taget snaps inde på linjen, sågar som nose tackle.
 • Én-mod-én har Thomas været tæt på ustoppelig, så han har jævnligt stået overfor double teams - men han har stadig leveret varen.
 • Motoren kører non-stop på Thomas, der er absolut relentless fra bolden snappes til spillet fløjtes af. Han har lavet flere spil undervejs i sæsonen på ren effort. Både som pass rusher og i løbespillet, hvor han også gør sig rigtig godt bemærket.
 • Teknisk er Thomas også rigtig fint med. Han har stærke og voldelige hænder, der - sammen med et (i hvert fald for hans størrelse) eksplosivt første skridt - giver ham nogle hurtige sejre ved point of attack. Han overvælder simpelthen ofte sin direkte modstander, og finder vej ind i backfielden. Han har dog også flere andre værktøjer i sin værktøjskasse når han rusher, bl.a. et effektivt swim move.
 • Spilforståelsen virker også rigtig stærk. Thomas fanges simpelthen bare sjældent ude af position.

Svagheder:

 • Kvaliteten af de modstandere Thomas har stået overfor hos San Diego State kan der godt sås lidt tvivl om. Det er ikke FCS-modstandere, men Mountain West-konferencen kan ikke just forveksles med de bedste konferencer. Thomas kan besvare nogle af de spørgsmålstegn det uundgåeligt rejser, hvis han kan levere varen til Senior Bowl.
 • Hvor mange imponerende ting man end kan skrive om Thomas, og hvor atletisk han end er for sin størrelse, så ligner han ikke en spiller, der fra ydersiden kommer til at vinde på speed rundt om hjørnet.
 • Hvad er det optimale fit for Thomas? Han kan ganske givet både spille 3-4-end og strong-side 4-3-end, men er han et ideelt fit nogle af stederne? Jeg vil nok selv hælde svagt mod at foretrække ham i 3-4, men der kan være behov for at bulke op - eller i hvert fald leve op til de 280+ lbs - for at passe ind.

Opsummering:

Det er svært ikke at være begejstret for Cameron Thomas' tape. Jovist, det er ikke mod den allerbedste modstand, men han har nogle aldeles dominerende stretches. Han finder bare vej ind i backfielden og selvom han ikke nødvendigvis selv laver spillet, så disrupter han og giver andre mulighed for det. Og ofte er det så også ham selv, der får lavet spillet. Jeg er ofte lidt loren omkring de her tunge lidt EDGEs - Taco Charlton, Dayo Odeyingbo ol. - men det er ikke samme indtryk jeg sidder tilbage med her. Det er muligt at han enten skal trimme vægten en smule eller bulke lidt op for at finde det ideelle leje til hvilket system han end måtte ende i, men hans alsidighed, motor, power og teknik er uhyre imponerende. Det er store ord at tage J.J. Watts navn i sin mund, når man skal lave spillersammenligninger, men der er shades of Watt i Thomas' tape - og ikke bare fordi han spiller med nummer 99 - selvom det i sig selv er en lidt odiøs sammenligning. Så længe Thomas ikke falder igennem ved Senior Bowl eller flopper noget i løbet af draftprocessen, bør han gå senest i anden runde, og jeg vil ikke afvise at der kan være et hold i bunden af første runde, der slår til.

NFL Comparison: Charles Omenihu / J.J. Watt

Opdateret 14/01/2022
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Cameron Thomas har glimrende størrelse og længde polstret med en robust kropsbygning, hvor han bærer 270-ish pund rigtig fint. Ligner en mand, der godt kan bære 10-15 pund mere, og det, tror jeg, bliver vigtigt for ham.
 • Han arbejder med dejligt aktive hænder som rusher, og selvom det hele ikke er lige poleret, så kræver han, at man som offensiv linjemand ved, hvad man laver. Ellers skal han nok få arbejdet sig forbi. Udmærket kraft i hans hænder også.
 • Jeg synes, Thomas er bedst, når han kommer på kant af folk. Han har rigtig fin styrke og balance, når han er på kant af dem, hvilket betyder, han som oftest kan mose på og vinde terræn. Dette er også grunden til, at jeg ser ham bedst indvendigt, hvor han kan komme på kant og vinde på power/vedholdenhed.
 • Thomas har et stærkt  arbejdsraseri i sit spil, og man kan vide sig sikker på, at han giver den 100% på alle snaps. Der er ingen frustrationer eller pause-knap, selv når han står over for et double team eller er langt væk fra bolden. Ingen tvivl om, at han nok skal gøre sit bedste.

Svagheder

 • Thomas er ikke en dårlig atlet for størrelsen, men han har bare ikke meget fart og eksplosivitet sammenlignet med en fuldblods-EDGE rusher. Han kommer til at få svært ved at vinde udvendigt, hvis han skal rushe fra en EDGE-position.
 • Udover den lunkne eksplosivitet, så er han også ret stiv i bevægelserne, når han forsøger at runde hjørnet udvendigt. Han kan vinde på noget power og indvendige moves, men det er ikke mange NFL-tackles, han slår udvendigt med den stivhed. Dette er grunden til, at jeg ser ham være en klart bedre pass rusher indvendigt på linjen.
 • Udfordringen for Thomas, hvis han skal spille mere indvendigt, bliver, at han skal tage mere på. Han skyder nogle gaps ret fornuftigt indvendigt, men skal han stå og holde point of attack, så er hans anchor lidt sårbart indvendigt. Han skal formentlig blive 10-20 pund tungere, hvis ikke han bare skal være en rotationsspiller.

Opsummering
Cameron Thomas har nogle spændende kvaliteter med et alsidigt build, der kan bruges flere steder på linjen, noget udmærket teknik og en rigtig god motor. Han mangler dog nogle atletiske evner for at blive et rigtig spændende talent, som jeg ser det, og derfor anser jeg ham mest som en alsidig spiller, der kan give dig 20-40 udmærkede snaps pr. kamp. I løbesituationer kan han spille noget EDGE og gøre det fornuftigt, mens han måske kan give dig omkring fem sacks om året indvendigt som pass rusher. Han bliver næppe en spiller, der stjæler overskrifterne, men han er god for dybden på en defensiv linje, og han skal nok bidrage glimrende på et NFL-forsvar.

NFL Comparison: Zach Allen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button