Scouting Reports 2023Tight Ends 2023

Will Mallory: Størrelsen er malurt i det atletiske bæger

Will Mallory er en atletisk tight end med lidt upside i kastespillet. Størrelsen, manglen på styrke og uduelighed i blokeringsspillet sætter dog nogle begrænsninger i hans spil.

Will Mallory er født og opvokset i Jacksonville, Florida. Han var et firestjernet talent ud af high school og havde mange fine tilbud fra blandt andet skoler som Alabama, Clemson, Georgia og Florida. Han valgte dog at tage ned til det sydlige Florida, hvor Miami fik lokket hans talent til.

Hos Miami fik Mallory spilletid i 10 kampe i sin første sæson i 2018, omend det kun blev til fem grebne bolde for 37 yards og et touchdown. I 2019 blev det til otte ud af 13 mulige starter, og her greb han 16 bolde for 293 yards og to touchdowns. I 2020 startede han syv ud af 11 kampe og greb 22 bolde for 329 yards og fire touchdowns. I 2021 blev han endelig fast starter og startede alle 11 kampe, og her greb han 30 bolde for 347 yards og fire touchdowns. Han fik et femte år i college grundet corona-sæsonen, og det udnyttede han i 2022 til at gribe 42 bolde for 538 yards og tre touchdowns.

Alder ved draften: 23 år (22. juni 1999)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 239 lbs (108 kg)

Will Mallory Scouting Report

Styrker

  • Will Mallory er en glimrende atlet, der har rigtig fin fart i sit spil. Truer space fornuftigt og har mange af sine bedste spil på crossing routes, hvor han kan bygge fart op og udnytte plads underneden.
  • Jeg vil ikke sige, at han er 100% smooth i sine bevægelser, men hans evne til at skifte retning effektivt er trods alt over middel. Fin lavt tyngdepunkt og en evne til at arbejde nede i knæene i sine cuts.
  • Som ruteløber viser han fornuftige takter, og hans evne til at komme ind og ud af breakes er fornuftig. Derudover god burst af linjen og en rimelig fornemmelse for at finde plads mellem zonerne.
  • Mallorys ball skills virker habile, og der var flere fine eksempler på, at han egentlig forstår at justere sin krop og angribe bolden i luften. Hænderne generelt vil jeg kategorisere som acceptable, og der var kun nogle enkelte drops/missede catches i de kampe, jeg så.
  • Med bolde i hænderne viser Mallory noget fornuftig burst og quickness til hurtigt at samle ekstra yards op. Derudover var der også eksempler på udmærket balance som boldholder, som gjorde ham i stand til at bryde et par tacklinger hist og her.

Svagheder

  • Will Mallory er en mindre tight end med gennemsnitlig højde og under middel længde og tyngde. Han virker som en stor receiver i mange henseender, og man savner noget længde og noget mere masse i hans build. Nervøs for, om han kan udfylde en reel tight end-rolle i NFL.
  • Som ruteløber savner jeg stadig en del nuancer i hans spil, og jeg vil gerne se ham være bedre til at sætte sine cuts op med tålmodighed og en forståelse for leverage. Det bliver lidt let at læse, og han har ikke let ved at skabe separation i sit spil.
  • Jeg ville gerne se ham være stærkere ved catch point og få hevet de svære bolde ind, når han også er presset. Det er bare nogle af de catches, man skal lave for at være NFL-starter, da man som tight end sjældent er helt fri.
  • Generelt savner man kilo og styrke i Mallorys spil, og han har det svært, når han bliver mødt fysisk ved line of scrimmage eller ude på ruterne. Må meget gerne blive stærkere og bedre til at arbejde gennem kontakt.
  • Lige nu får man ikke noget som helst ud af Mallory som blokeringsspiller, og det var ret udueligt hele vejen rundt. Han manglede styrke og størrelse, men også teknik, physicality og vilje til at blokere var mangelfuldt. Var en kæmpe liability for Miami, når han skulle blokere, og det er svært at se, hvordan han nogensinde skulle blive en bare acceptabel blocker i NFL.

Opsummering

Will Mallory er en rimelig atletisk tight end, der viser lidt lovende takter i kastespillet hist og her. Han er dog også underzied og mangler en del styrke i sit spil, og især hans komplet manglende evne til at blokere vil begrænse hans muligheder for spilletid i NFL. Jeg tror ikke umiddelbart, at der vil være en starter i ham, men han kan måske blive en pass catching backup tight end på et hold, hvis han udvikler sine ruter og bliver lidt stærkere. Sådan en type tager man dog ikke før fjerde eller nok mest femte runde, synes jeg.

NFL Comparison: Robert Tonyan

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button