Scouting Reports 2023Wide Receivers 2023

Trey Palmer: Fandt spilletid hos Nebraska efter skuffende LSU-tid

Trey Palmer var et stort talent ud af high school, men efter tre skuffende år hos LSU, fandt han endelig spilletid og et gennembrud hos Nebraska. Nu tager han springet til NFL, hvor fart skal kompensere for tvivlsomme hænder.

Trey Palmer er født og opvokset i Kentwood, Louisiana. Han var et 4-stjernet talent ud af high school, og han havde tilbud fra alle de store skoler. Han valgte hjemstatsholdet LSU over skoler som Alabama, MIchigan, Georgia og Florida.

Hos LSU havde Palmer det svært, og han fungerede primært som returner. I tre sæsoner fra 2019-2021 greb han samlet 41 bolde for 458 yards og tre touchdowns. For at få mere spilletid valgte Palmer forud for 2022 at skifte til Nebraska, hvor han fik et gennembrud i 2022. Her greb Palmer 71 bolde for 1.043 yards og ni touchdowns.

Alder ved draften: 22 år (2. April 2001)
Højde: 6ft. 1 in. (185cm)
Vægt: 190 lbs. (86kg)

Trey Palmer Scouting Reports

Styrker

  • Trey Palmer har rigtig fin acceleration i sit spil, og han opnår hurtigt fin momentum. Derudover har han rigtig god long speed, der truer banen vertikalt, og han har ofte et ekstra gear til at trække fra nede ad banen. Han bør løbe en god omend ikke fantastisk 40 yard tid.
  • Til at komplementere den glimrende fart har Palmer ret fine movement skills generelt. Kan sænke hofterne og skifte retning relativt effektivt, og selvom han nogle gange bevæger sig på en lidt udefinerbart speciel måde, så har han faktisk ret fin quickness og lateral movement skills.
  • Som ruteløber viser han nogle ting hist og her, som er fine at arbejde videre med. Han leger glimrende med sit tempo, hvilket er effektivt, når han har det ekstra gear at komme med, og han har også nogle glimrende kropsfinter på toppen af ruterne - især på vertikale ruter (go, post, corner, post-corner og lignende.) Derudover virker han faktisk også til at have rimelig rummelig forståelse, så han kan finde noget plads mellem zonerne.
  • Med bolden i hænderne viser han habile, over middel evner til at skabe noget. Han har sin fart, som truer, og han har en fornuftig rummelig forståelse til at opnå yards efter catchet.

Svagheder

  • I sine releases har Palmer et irriterende false step, der dræber noget af hans eksplosivitet af linjen. Derudover mødte han sjældent press coverage i college, da han spillede næsten udelukkende i slotten. Samtidig er han lidt spinkel, og de tre ting kombineret giver lidt bekymringer i NFL, hvor han nok vil blive mødt af mere kontakt af linjen. Kan han effektivt komme af linjen? Dette er især vigtigt, hvis han også skal gøre sig mere udvendigt som receiver i NFL.
  • Hænderne er desværre en klar svaghed hos Palmer. Han plukker ikke bolden så lækkert ud af luften, og han er ofte afhængig af body catches for at sikre sig bolden. Når han skal forsøge at hive bolden ind udenfor kroppen var der nogle drops. Samlet virker hans hænder bare ikke super naturlige.
  • I contestede situationer og generelt i Palmers spil vil jeg gerne se en bedre play strength. Når han bliver presset fysisk, har han lidt svært ved at sætte sig igennem, og hans hænder er heller ikke stærke nok i pressede situationer.
  • Hvis Palmer skal blive en starter i NFL, så skal han blive en mere alsidig og komplet spiller. I college hos Nebraska levede han meget på favorable matchups i slotten, hvor han kunne få lov til bare at tyre dybt eller gribe screens. Hans rutetræ og alsidighed som spiller skal blive bedre, ellers bliver han en perifer spiller på et angreb.

Opsummering

Trey Palmer var et ret højt rangeret talent ud af high school, og man kan godt se det spændende potentiale af nogle gode atletiske evner og en habil forståelse af ruter og space. Der er dog også betydelige problemer med hænderne, og han har samtidig ikke helt play strength og alsidighed i sit spil, hvilket gør mig i tvivl om, hvorvidt han kan blive mere end end solid tredje/fjerde-receiver. Et skud på Palmer i midtrunderne virker fair, da han sagtens kan blive solid, hvis han udvikler hænderne og bliver stærkere.

NFL Comparison: Quez Watkins

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button