Safeties 2023Scouting Reports 2023

Sydney Brown: Forsvarshalvdelen af Illinois’ tvillinger

Illinois sender tvillingerne Chase og Sydney Brown i draften fra hver deres side af bolden. Sydney Brown udgør forsvarshalvdelen af brødreparret, og han er en lav, muskuløs og atletisk safety, som i værste fald bør kunne være en special teams-dæmon.

Sydney Brown er født og opvokset i London, Ontario, i Canada sammen med sine forældre og sin enæggede tvillingebror Chase Brown. Som 16-årig to Sydney med sin bror til Florida for at spille high school-football, og efter high school var Sydney Brown et 3-stjernet talent, der valgte Illinois som sit college.

Hos Illinois vandt Sydney Brown et starterjob allerede i sin første sæson i 2018, hvor han startede 10 kampe og lavede 55 tacklinger og en interception. I 2019 missede han to kampe med en skade, men startede 10 kampe, hvor han lavede 88 tacklinger og tre interceptions. I 2020 blev det til seks kampe, hvor han lavede 36 tacklinger. I 2021 startede han 12 kampe mere, hvor han lavede 69 tacklinger. I 2022 startede han 12 kampe, hvor han tog sin produktion til et nyt niveau med 59 tacklinger og seks interceptions. I alt nåede Brown over 3.000 snaps i sin college-karriere.

Alder ved draften: 23 år (21. marts 2000)
Højde: 5ft 10in (178 cm)
Vægt: 211 lbs (96 kg)

Sydney Brown Scouting Report

Styrker

  • Sydney Brown er en dejlig atletisk og eksplosiv atlet, og det skinner meget tydeligt igennem på banen. Accellererer lynhurtigt, og han har virkelig god quickness og fart i stængerne. Det ser bare effortless ud, når han bevæger sig.
  • Udover de atletiske evner, så kommer Brown med et imponerende kompakt build. Han er ekstremt muskuløs og står knivskarpt. Bredskuldret, store overarme og solide lår. Bare bygget ekstremt tæt nærmest som en runningback.
  • I opdækningsspillet, synes jeg, at Brown viser udmærket fornemmelse for spillet, og han virker opmærksom op disciplineret i sin tilgang. Fornuftig route recognition og evne til at placere sig i opdækningen. Virker i hvert fald ikke lost in space som coverage-spiller.
  • Der er en god intensitet og vilje til at spille fysisk hos Brown, og han kaster sig gerne ind i bunken eller tacklingerne med fart og physicality. God attitude på banen, som bør kunne overføres til både forsvaret og special teams.

Svagheder

  • Brown er imponerende tæt bygget, men han er en ganske lav safety, der vil være en af de laveste starting safeties i FNL. Det ser ud til at begrænse ham lidt, når han skal dække tight ends op, da han konstant skal arbejde mod spillere, der er 10-15cm højere end ham selv. Det kan godt give lidt bekymring for hans evne til at arbejde i boksen samt at fylde noget i de korte zoner.
  • En anden udfordring, som Browns størrelse giver, er hans evne til at arbejde gennem kontakt og lave spil i boksen. Han bliver lidt for let fanget i trafikken, og han har svært ved at komme rundt om eller af blokeringer. Synes ikke, jeg så en stor playmaker i boksen.
  • Der er alt for mange missede tacklinger i Browns spil, og det er et betydeligt problem. Han har en træls tendens til at forlade fødderne som tackler, så han ikke forbliver i balance og kan sikre sig at ramme boldholderen med den nødvendig kraft. Har også bare en tendens til at buse lidt ind i tacklingerne i stedet for at sikre sig den rigtige vinkel.

Opsummering

Sydney Brown er en lav og virkelig tæt bygget safety med imponerende muskelmasse og imponerende atletiske evner. Han er virkelig elegant og eksplosiv på en football-bane, og han har nogle udmærkede sekvenser i opdækningsspillet. Hos Illinois spillede han dog næsten udelukkende i boksen, og det tror jeg ikke, han vil have stor succes med i NFL. Jeg synes nemlig ikke, at hans instinkter og styrke i boksen var stor, og han lavede for få spil på bolden. Spørgsmålet er så, om han kan blive en succesfuld cover 2-safety eller free safety, når han ikke rigtig har vist noget på den front i college. For mig bliver det et udviklingsprojekt til midten af draften for at se, om han kan blive en mere komplet safety, men uanset hvad bør han kunne blive en virkelig god special teamer

NFL Comparison: Shamarko Thomas

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button