Safeties 2023Scouting Reports 2023

Ronnie Hickman Jr.: Lidt for mange hiccups

Alsidigheden er et klart plus, men der mangler noget intensitet og spilforståelse i Ronnie Hickmans spil, for at det for alvor er til at se ham få et impact.

Ronnie Hickman Jr. er født på Manhattan i New York, men voksede op i South Orange, New Jersey. Han spillede sin high school-football på den nærliggende DePaul Catholic High School, hvor han både var wide receiver og safety, mens han også var aktiv på skolens hold i lacrosse.

Rangeret som et fire-stjernet recruit og den tiendebedste safety i 2019-årgangen, trak han tilbud fra flere store skoler. Efter at være vokset op som fan af Ohio State var det ikke overraskende at han valgte Buckeyes over bl.a. Notre Dame, Florida og Penn State.

High school-karrieren sluttede før tid pga. et overrevet korsbånd i det ene knæ, og Hickman endte med at redshirte 2019-sæsonen hos Ohio State, mens han kom sig helt over skaden. I 2020 fik han spilletid i fem kampe, primært på special teams, men måtte igen se en skade afslutte sæsonen før tid. I 2021 trådte han ind som starter i Ohio States defensive backfield og han startede 26 kampe over de sidste to sæsoner, og samlede 3 interceptions, 9 forsvarede kast, 1 sack og 2,5 tackles for loss sammen i de to sæsoner, hvorefter han valgte at droppe sin seniorsæson og tilmelde sig 2023-draften.

Alder ved draften: 21 år (11. oktober 2001)
Højde: 6ft ½in (184 cm)
Vægt: 203 lbs (92 kg)

Ronnie Hickman Jr. Scouting Reports

Styrker

  • Hickman er bygget fint til safetypositionen. Solid højde, god længde, og selvom han er lidt smalt bygget er der alligevel fin muskulatur på kroppen.
  • Ohio State har givet Hickman mulighed for at vise sig frem både som traditionel safety, men han har også linet op hyppigt både i boksen, i slotten og vist at han kan begå sig i single-high.
  • Med syv forsvarede kast og en interception – foruden to af hver i 2021 – har Hickman vist at han kan tage kampen op ved catch point med succes.
  • Der er nogle gode flashes på Hickmans tape, der giver et indblik i hvor god han kan blive hvis han kan få ryddet lidt ud i nogle af de mindre gode elementer af hans spil. Skal man have det bedste ud af Hickman tidligt, skal det holdes relativt for ham. Hans relativt unge alder – fylder først 22 til oktober – giver også lidt forhåbninger om at man kan få udviklet på ham.

Svagheder

  • Den del jeg virkelig kæmper med ved Hickmans spil er at jeg synes han alt for ofte spiller uhyre soft. Det er frustrerende at se hvordan modstandere – hvad end det er en blocker eller en spiller med bolden – bare virker til at løbe lige igennem ham på alt for mange spil.
  • Hickman virker ikke som en dårlig atlet, men han er ret lineær. Han er stiv i hofterne og det påvirker hans mulighed for at bevæge sig flydende rundt på banen og holde sig i position.
  • Måske er det noget manglende erfaring – man kan håbe – men jeg savner nogle instinkter og noget evne til at læse spillet hurtigt hos Hickman.
  • Ovenstående påvirker Hickmans mulighed for at holde sig i position til at kunne lave et spil, og jeg synes samtidig han tager ret tvivlsomme vinkler når han arbejder sig ned ad banen. Det har kostet for mange missede tacklinger.
  • Et overrevet korsbånd i det ene knæ fra high school-tiden har formentlig skullet undersøges nærmere af holdenes trænerstaber, men med tanke på at Hickman har spillet alle kampe de seneste to sæsoner, forventer jeg ikke at det koster nævneværdigt for ham.

Opsummering

”Fire-stjernet recruit med to års startererfaring hos Ohio State” lyder ikke som det værste udgangspunkt for at kunne drømme om at blive valgt tidligt, men jeg kan bare ikke se mig fri for at være skuffet over Hickmans tape. Der skal udvikling til, ikke mindst af spilforståelsen, hvis jeg skal tro på Hickman som en starter i NFL, og så skal han spille med mere intensitet. Han er for soft og for langsom til at opfatte spillet, og det er kun når det hele bliver holdt enkelt for ham og han formår at være i rette position, at jeg synes man ser de gode flashes, der peger i retning af hvad han kan blive, og for mig personligt er det ikke noget jeg er overbevist om kan fikses. Hickman kan begå sig på special teams, og han kan måske få lidt spilletid på forsvaret, men han ligner mere en backup for mig. Jeg forventer et valg i mellemrunderne, men jeg ville personligt vente til sent på tredjedagen før jeg slog til, og jeg tror at jeg hele vejen igennem ville kunne finde andre spillere jeg foretrækker over Hickman.

NFL Comparison: Caden Sterns

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button