Scouting Reports 2023Wide Receivers 2023

Ronnie Bell: Klokken ringer ind – der er IKKE fysik på skemaet

Der er flere positive ting at sige om Ronnie Bell, og han kan sagtens ende med at overgå sin draftposition, men manglen på fysik kan også ende med at efterlade ham på perronen.

Ronnie Bell er født og opvokset i Kansas City, Missouri, og var på Park Hill High School både aktiv på skolens football- og basketballhold. Oprindeligt committede han til Missouri State med henblik på at spille basketball, især fordi der ikke var kommet nogle tilbud fra skoler på det højere niveau, selvom han var et tre-stjernet recruit. Michigan og bød sig dog til sent i processen, og Missouri State lod ham slippe ud af sit commitment for at spille under Jim Harbaugh hos Michigan.

Efter at have set begrænset spilletid i 13 kampe som freshman, trådte Bell ind som starter i 2019, og han samlede 31 starter sammen over fire sæsoner, kulminerende med 889 yards og 4 touchdowns som redshirt senior i 2022, efter at være kommet tilbage fra et overrevet korsbånd, der afsluttede 2021-sæsonen efter blot én kamp (hvor han havde ét catch for et 76-yard touchdown).

Alder ved draften: 23 år (28. januar 2000)
Højde: 6ft 0in (182 cm)
Vægt: 191 lbs (87 kg)

Ronnie Bell Scouting Reports

Styrker

  • Bell spiller med en dejlig intensitet. Han kæmper på hvert eneste spil, selv når han fysisk virker overmatched, bl.a. i løbespillet.
  • 33 kampes erfaring er også til at se i Bells teknik og spilforståelse. Han løber gode ruter, og forstår at finde hullerne i modstandernes opdækning.
  • Bells ball skills er solide. Han går fint ind over midten og griber boldene i trafik, og kan også hive bolden ind udenfor sin frame.
  • 2022-sæsonen var Bells mest produktive, og at han kunne komme tilbage fra en korsbåndsskade og levere karrierebedste i både catches, yards og touchdowns er om ikke andet en indikation af at skaden ikke har hængt ved.

Svagheder

  • Bells measurables er egentlig ikke dårlige i sig selv – blandt mange andre var både Garrett Wilson og Chris Olave begge både lettere og højere, uden at det kostede det store i deres rookiesæson sidste år – men hans frame er virkelig smal, og det afspejler sig desværre også i hans spil. Det er ikke mangel på vilje til at spille fysisk, der koster for Bell – det er manglen på evne til det. Han har simpelthen ikke styrken til at spille det spil han gerne vil.
  • I contested situationer kommer den manglende fysik også til udtryk, og Bell vandt sølle 3 af 18 dueller i 2022-sæsonen når det var contested. Det er klart i den dårligere ende af denne årgang.
  • Fra et atletisk synspunkt savner jeg lidt fart fra Bell. En 4,54 40-tid er ikke på nogen måde katastrofalt, men han kan få sit hyr med at skabe separation dybt. Han kommer hurtigt nok op i fart, men der mangler helt bare et ekstra gear eller to for at åbne et hul til modstanderen.
  • Ja, 2022 var Bells mest produktive år, og man kan håbe at det var et tegn på hvad der kan være i vente, men at han i 31 starter (og 47 kampe) blot har scoret ni touchdowns er en skuffelse. Meget af hans produktion er derudover kommet på manufactured touches, og hans tape teaser mere evnerne som ruteløber end virkelig at highlighte dem.
  • Jeg forventer ikke at skaden fra 2021 kommer til at koste det store, men det er et lille rødt flag at en spiller allerede har et overrevet korsbånd med i bagagen inden han rammer NFL. At Bell fylder 24 i løbet af slutspillet i sin rookiesæson er heller ikke noget der trækker i den rigtige retning.

Opsummering

Jeg vil virkelig gerne kunne lide Ronnie Bell, og når jeg kigger ned over mine noter på ham, er der flere positive ting. Han kæmper spil efter spil, har god spilforståelse, kan løbe ruter og havde sin bedste sæson i 2022, men jeg kan simpelthen ikke se mig fri for at manglen på fysik og evne til at vinde contested bliver svær at overkomme, når ikke han har den sidste fart eller den sidste kvalitet som ruteløber til at skabe separation. Derfor er Bell i min bog også først et valg til midten af tredjedagen.

NFL Comparison: Marqise Lee

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button