Scouting Reports 2023Wide Receivers 2023

Michael Wilson: Overraskende quickness i en skadesplaget krop

Michael Wilson er en robust og stærk receiver, der har overraskende quickness og evner som ruteløber. Der mangler dog også en fart, og så har skader plaget ham i flere år i college og skaber bekymringer.

Michael Wilson er født og opvokset i Simi Valley lidt syd for Los Angeles, Californien. Han var et firestjernet talent ud af high school, hvor han overvejede et tilbud fra Notre Dame, inden han valgte at blive i Californien hos Stanford.

Hos Stanford var Wilson backup i sin første sæson og greb i alt 14 bolde for 126 yards og et touchdown. Han blev starter allerede i sin anden sæson i 2019, hvor han producerede 56 grebne bolde for 672 yards og fem touchdowns. I 2020 spillede Wilson de første fem kampe, inden en fodskade kostede resten af sæsonen, og her greb han 19 bolde for 261 yards og et touchdown. Fodskaden gav problemer helt ind i 2021, hvor han kun vendte tilbage til de sidste fire kampe af sæsonen, hvor han greb 19 bolde for 185 yards. I 2022 blev det til seks kampe, inden han blev skadet for sæsonen, og i de seks kampe greb han 26 bolde for 418 yards og fire touchdowns.

Alder ved draften: 23 år (23. februar 2000)
Højde: 6ft 1in (185 cm)
Vægt: 213 lbs (97 kg)

Michael Wilson Scouting Report

Styrker

  • Wilson har et virkelig dejligt kompakt build med en rigtig fin kombination af højde og masse. Hans build giver indtrykket af en stærk og robust receiver, og han er ikke en receiver, man bare sådan lige skubber rundt.
  • Det er ret vildt, at en mand med Wilsons højde og masse har den quickness og den looseness. Han er virkelig shifty og hurtig i sine bevægelser. Virkelig god fleksibilitet i underkroppen til at sænke sit tyngdepunkt og eksplodere horisontalt. Usædvanlig quickness og agility-evner for en robust receiver.
  • Selvom der mangler burst, så kommer Wilson ret fint af linjen med en fin pakke af releases. Rigtig fin variation og super god quickness ved line of scrimmage. Har derudover glimrende styrke til at kæmpe gennem kontakt og indgå i hand fighting på den vindende side.
  • Som ruteløber er Wilson allerede rigtig moden og teknisk poleret. Han løb et meget nuanceret rutetræ hos Stanford, og han har erfaring både udvendigt og indvendigt. Forstår at angribe leverage og få cornerbacks i tvivl, inden han så laver sine ret effektive og hurtige cuts med hans gode quickness. Skabte regelmæssig separation på toppen af ruterne i college, selvom han skal passe på ikke at danse for meget.
  • Med bolden i hænderne er Wilson en svær mand at få på jorden, og selvom han måske ikke er en big play threat, så tvinger han forsvaret til at komme med noget fysik. Har rigtig fin balance og power som boldholder, og han får næsten altid lidt ekstra yards.
  • Det er sjældent, jeg lægger særligt mærke til blokeringsevner hos receivere, men Wilson er en rigtig fin blocker, og han spiller med god physicality og play strength generelt i sit spil. Giver den en skalle, og vil rent faktisk gerne blokere.

Svagheder

  • Wilson har rigtig nok god quickness, men der mangler virkelig et ekstra top gear for at gøre ham til en mere komplet spiller. Han truer ikke banen vertikalt ret godt, skaber han ikke instant separation, så kommer den ikke over længere stræk. Hans fart er under middel for en receiver.
  • Selvom Wilson teknisk er en glimrende receiver på sine releases, så savner man lidt burst og fart til for alvor at få cornerbacks på hælene. Det er lidt for let for dem at bevare roen og bare løbe med ham, og selv hvis han får et halvt skridt, vinder de det hurtigt igen. Jeg tror, han vil have det lettest, hvis han kan få frie releases, så hans manglende fart af linjen ikke bliver lige så tydelig.
  • Jeg er lidt i tvivl om, hvor gode Wilsons ball skills egentlig er. Det var ikke sådan, at hans hænder virkede dårlige, men jeg var heller ikke blæst bagover, når det kommer til at hans evne til at gå op og hente bolden med god timing og plukke bolden effortless ud af linjen.
  • Der ligger en betydelig skadeshistorik og spøger hos Wilson, og i de sidste tre sæsoner er det kun blevet til 14 kampe i alt, og alle tre sæsoner er blevet forkortet af skader. Mangler at vise holdbarhed på banen.

Opsummering

Michael Wilson er en stærk og robust bygget receiver, der kommer med chokerende god quickness og agility for en stor mand. Det er meget sjældent, at en tæt bygget og rimelig stor receiver har den evne til at skabe separation ind og ud af breakes, som Wilson har. Der er han allerede mere udviklet end mange college-receivere, når de rammer NFL. Wilsons største problem er manglende fart, som skinner igennem ofte, og det hæmmer ham en del som spiller. Jeg tror især, det vil hæmme ham udvendigt i NFL, hvor han vil være langsommere end næsten samtlige corners. Derfor tror jeg, at Wilson bedst vil tjene sine penge som en slotreceiver, der kan løbe gode ruter og få de fysiske YAC i midten af banen. Derudover vil hans gode blockeringsevner også komme i spil her. Jeg tror godt, at Wilson kan blive en ret fin WR3 eller WR2 i bedste fald, men den manglende fart og skader gør, at det er svært at tage chancen på ham før midten tredje runde. Og NFL vil måske endda vente endnu længere.

NFL Comparison: Discount Michael Thomas

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button