Safeties 2023Scouting Reports 2023

Jay Ward: Masser af vilje, masser af penalties

Grænsen mellem at spille med ekstremt intensitet og at spille udisciplineret er papirtynd, og Jay Ward kæmper lidt med den balancegang. Ilden brænder under ham spil efter spil, og han var en leder på LSUs forsvar, men der er også klare bekymringer i hans spil.

Jay Ward er født og opvokset i Moultrie, Georgia, som den mellemste af tre sønner, der alle spiller eller har spillet football – storebroren spillede defensive end hos South Florida fra 2013 til 2016, mens lillebroren er sophomore hos Austin Peay i FCS. Ward var et tre-stjernet recruit ud af Colquitt County High School, hvor han i løbet af sin tid samlede 11 interceptions sammen. Han committede oprindeligt til Kentucky over bl.a. Florida State og Ohio State, men da LSU – som han havde holdt med da han voksede op – kom med et tilbud i løbet af Wards sidste år i high school, valgte han dem til.

Ward spillede i 13 af 15 kampe som true freshman, uden dog at gøre det helt store væsen af sig – han blev registreret for fire tacklinger og tre forsvarede kast. I 2020 startede han tre af ni kampe, lavede tre interceptions og havde ni forsvarede kast, inden han blev fast starter i 2021 efter at være rykket fra cornerback til safety. Over de sidste to sæsoner startede han 20 af 24 kampe, havde tre interceptions og ni forsvarede kast.

Alder ved draften: 22 år (13. juli 2000)
Højde: 6ft 1in (185 cm)
Vægt: 188 lbs (85 kg)

Jay Ward Scouting Reports

Styrker

  • Der er ikke mange safeties i denne klasse, der kan matche den ild der brænder under Jay Ward, når han spiller. Han spiller med en dejlig vilje og leder konstant efter noget at lave. Han er aktiv i pursuit og vil rigtig gerne arbejde downhill og ramme sin modstander. Selvom han ikke var kaptajn hos LSU var han en tydelig leder på forsvaret.
  • Ward bibringer masser af alsidighed og han har erfaring overalt i det bageste forsvar. Han har set masser af spilletid i slotten, og har startet både som outside corner og to sæsoner som safety. Fortiden som cornerback kan også spores i hans evner i opdækning. Han er især god i zoneopdækning, hvor han kender sit ansvarsområde, udviser godt overblik og hans seks interceptions på tre sæsoner (og 11 i high school) også at han har næse for det store spil.
  • Også på special teams vil man kunne få nytte af Ward. Han havde fire blokerede field goals i high school og har haft yderligere to i løbet af sin tid hos LSU.

Svagheder

  • Ward er bygget mere som en cornerback end en safety, og har en noget spinkel frame, der ikke for alvor matcher hans fysiske spillestil. Der mangler også lidt styrke i hans krop, og det er tydeligt, når han prøver at navigere i trafik, at der mangler lidt at stå imod med.
  • Spillestilen er på sin vis let at sætte pris på, men der mangler noget disciplin i Wards spil. Han trak syv straffe i 2022, både som følge af at han bliver grabby når han kommer i problemer i opdækning og som følge af at han går over stregen og rammer quarterbacks sent (tre straffe for DPI og tre for roughing the passer udgjorde seks af de syv penalties i 2022).
  • Forsøget på at lave det store hit koster også alt for mange missede tacklinger. Jf PFF har han misset knapt 22% af sine tackleforsøg i karrieren, herunder 21,2% (14 missede tacklinger vs. 52 tacklinger) i den forgangne sæson.
  • Mandsopdækning er ikke Wards specialitet, og han kan som tidligere nævnt have tendens til at blive lidt grabby his han bliver hægtet af. Over sine fire sæsoner hos LSU har han tilladt 13 touchdowns i opdækning kontra seks interceptions.
  • Knæskader har kostet Ward tre kampe i løbet af tiden hos LSU, og han måttet opereres i 2020 for en overrevet menisk i det ene knæ.

Opsummering

Der er ikke meget der som seer er lettere at sætte pris på end en spiller, der flyver rundt på banen og kan lave de store hits, men der er en farlig balancegang mellem at spille med intensitet og spille beskidt, og Jay Ward falder desværre lidt for ofte over i den sidste kategori. Der mangler helt enkelt noget disciplin i hans spil – ikke bare i forhold til at trække penalties, men også i forhold til at spille fornuftigt og sikre at han får lavet tacklingen frem for at forsøge at lave det store hit – og det gør ham svær at stole på som en sidste skanse. Han har størrelse og statur som en cornerback mere end en safety, og det kan være hans bedste chance for at få et impact ligger som slot corner. Det er i hvert fald også værd at spørge sig selv om han er alsidig eller helt enkelt begrænset i forhold til position. Jeg skal ikke afvise at der kan være et hold, der forelsker sig i de store hits han kan lave, men jeg vil umiddelbart forvente at Ward må vente til lidt ud på tredjedagen før han bliver valgt.

NFL Comparison: Marquise Blair

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button