Offensiv linje 2023Scouting Reports 2023

Jaxson Kirkland: Oceaner af erfaring, men skadeshistorik og alder trækker ned

Efter at have været udset som et muligt andendagsvalg i 2022-draften, valgte Jaxson Kirkland at opte ud af draften efter oprindeligt at have tilmeldt sig. Det seneste år har dog ikke hjulpet hans projektion til NFL på vej.

Jaxson Kirkland er født og opvokset i Portland, Oregon, og spillede på Jesuit High School, der bl.a. har været hjem for Mike Remmers. Rangeret som et tre-stjernet recruit committede han oprindeligt til UCLA, men University of Washington – som Kirkland havde heppet på som barn, selvom han boede i nabostaten – meldte sig på banen, og fik overbevist ham om at ændre sin commitment.

Efter et redshirtår i 2017, trådte Kirkland ind som starter i 2018 på right guard, og startede over fem sæsoner 49 kampe – 25 på right guard, 15 på left tackle og 9 på left guard. Skader har påvirket karrieren og påvirkede også hans beslutning om at opte ud af 2022-draften efter oprindeligt at have tilmeldt sig den. Han blev i stedet opereret i en ankel, der havde hæmmet hans spil i 2021-sæsonen.

Alder ved draften: 24 år (30. juli 1998)
Højde: 6ft 7in (200 cm)
Vægt: 328 lbs (149 kg)

Jaxson Kirkland Scouting Reports

Bemærk: Reporten nedenfor er oprindeligt fra januar 2022, inden Kirkland valgte at vende tilbage til et sjette år hos Washington.

Min opdaterede sammenfatning efter at have genbesøgt hans tape:
Kirkland fylder 25 år henover sommeren, og er dermed klart i den ældre del af spektret, når det handler om årets OL-klasse. Han rykkede tilbage indvendigt i 2022 efter to år på left tackle, hvor han i 2021 spillede gennem en skade. Hans spilforståelse bærer præg af den store erfaring, og hans teknik er overordnet set rigtig fin, men hans begrænsede atletiske evner betyder at han formentlig hører til indvendigt i NFL, og her er han med sine næsten 6'7" klart til den høje side. Det giver naturlige udfordringer med leverage, og hans stive underkrop hjælper det ikke på vej. Hans skadeshistorik (med to kampe i 2019 med en skade, blev ankelskadet i 2021 og missede to kampe, selvom han spillede gennem skaden det meste af året, inden han blev opereret i offseason og missede de første tre kampe af sæsonen) hjælper ikke situationen på vej, og det kan blive en kamp for Kirkland overhovedet at blive valgt, men jeg synes dog at der er nok at arbejde med til at give det et skud sent i draften, selvom nogle hold måske vil foretrække spillere med mere potentiale dér.

Styrker:

  • Med sine 6'7" har Kirkland rigtig fin størrelse og længde til positionen, og han bruger generelt den størrelse fint når han skal beskytte sin quarterback.
  • Fodarbejdet ser generelt rigtig fint ud. Han kan uden større besvær arbejde sig dybt i sit pass set, og bevægelserne er overordnet set ganske flydende.
  • Store tackles kan ofte kæmpe lidt med balancen, hvis de kommer for højt ud af deres stance, og mens Kirkland også kan kæmpe lidt med leverage, så udviser han generelt rigtig fin balance, og han evner også at komme ned i knæene og undgå at lide for meget under de udfordringer andre høje tackles har på dén front.
  • Spilforståelsen er et klart plus for Kirkland. Han forstår spillet, som en spiller med fire års startererfaring også burde. At han yderligere har erfaring som både guard og tackle er også et plus - og kan også sagtens have været med til at give endnu bedre forståelse for arbejdet på linjen.
  • Havde en solid kamp mod Kayvon Thibodeaux, så han har vist at han kan levere varen mod én af draftens bedste edge rushers.

Svagheder:

  • Med tanke på at Kirkland var oppe på 320+ lbs da han spillede guard bør han godt kunne finde sig til rette på en højere vægt end de 310 lbs han var listet som i 2021-sæsonen. Det er en smule let for en spiller på 6'7". Spørgsmålet er så om det vil koste lidt på farten og de i forvejen ikke top-end atletiske evner.
  • Der mangler noget styrke i underkroppen hos Kirkland. Hvis ikke det var fordi han var i stand til at bøje i knæene og spille lavt, ville hans anchor lider endnu mere under det end tilfældet er. Kirkland spiller igennem og vil gerne være lidt nasty - hvilket absolut er prisværdigt - men han mangler leg drive til at gøre det kontinuerligt.
  • Arbejdet med hænderne er den største tekniske udfordring Kirkland har. Der er nogle gode flashes, men det er alt for ustabilt.
  • Den gode kamp mod Thibodeaux suppleres af en noget mindre imponerende kamp mod Aidan Hutchinson, der simpelthen viste sig for stærk for Kirkland.
  • Hvor meget alsidighed bibringer Kirkland reelt? Der er ikke mange (gode) guards på 6'7", og han virker også lidt systemmæssigt begrænset, da han ikke har den helt store power i sit spil.

Opsummering:

Kombinationen af atletiske evner, der ikke er helt i top, fire års startererfaring og en fødselsattest, der vidner om at Kirkland fylder 24 inden han kan komme til at tage sit første betydningsfulde snap i NFL, er langt fra optimal. Der er simpelthen ikke den store upside i ham. Selvom han næppe kommer til at levere atletisk testing, der er through the roof, er der dog atletiske evner nok til at han nok skal kunne klare sig på NFL-niveau. Men udviklingspotentialet virker begrænset. Den gode spilforståelse og evnerne i pass protection bør dog tilsikre at han stadig kan ryge af brættet i løbet af andendagen.

NFL Comparison: Kaleb McGary

Opdateret 19/01/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button