Offensiv linje 2023Scouting Reports 2023

Carter Warren: Teknisk velfunderet pass blocker med manglende power i løbespillet

Efter at have ageret bodyguard for Kenny Picketts i tre sæsoner blev det ekstra år i college i 2022 lidt en fuser for Carter Warren, da han gik ned med en skade. Men en teknisk dygtig pass blocker har stadig en plads i NFL.

Carter Warren er født og opvokset i Paterson, New Jersey. Han spillede sin high school-football på Passaic County Technical Institute og var rangeret som et tre-stjernet recruit i 2017-årgangen. Samlet 20 skoler kom med tilbud til Warren, der i sidste ende committede til Pittsburgh.

Den første sæson på University of Pittsburgh blev redshirtet, og i 2018 kom Warren aldrig i aktion. I 2019 trådte han ind som starter på left tackle og samlede 39 starter i 40 kampe sammen over de efterfølgende fire sæsoner. Han udnyttede muligheden for at tage en ekstra sæson i kølvandet på coronapandemien, men 2022-sæsonen blev begrænset til blot fire optrædener pga. en skade i det venstre knæ – en skade, der også har kostet ham en del af draftprocessen og bl.a. afholdt ham fra at vise sig frem ved Combine.

Alder ved draften: 24 år (19. januar 1999)
Højde: 6ft 5½in (197 cm)
Vægt: 311 lbs (141 kg)

Carter Warren Scouting Reports

Styrker

  • Med fire års startererfaring og over 2700 snaps på CV’et har Carter Warren masser af erfaring, og han var også valgt til team captain i 2022-sæsonen. Han kombinerer erfaringen med measurables, der er tæt på skræddersyet til at spille tackle. God højde og vægt og lange arme arme.
  • Fra et teknisk perspektiv er Warren godt med. Det er måske ikke perfekt, men både fodarbejdet og arbejdet med hænderne er solidt når han arbejder i pass protection. Han arbejder kontrolleret med fødderne og følger sin modstander, og det store vingefang gør det svært at nå forbi ham.
  • Der er tilpas med fart i fødderne til at han kan håndtere hurtige rushers, men han har også nok styrke i kroppen til at holde stand mod et godt bull rush.

Svagheder

  • Jeg ved simpelthen ikke om det er en styrke eller svaghed, men da jeg føler at der ikke altid er helt kontrol over det, går jeg med det sidste: Jeg synes flere gange på tape at Warren så ud til at være på vej ud af sit stance før tid, uden at der blev kaldt false start. Det er muligt at han bare har ramt snap countet helt perfekt, men havde jeg skulle kalde spillene ville jeg have været meget fristet til at kaste flag.
  • Mens Warren er en dygtig og velfunderet pass blocker, lader hans arbejder i løbespillet omvendt noget tilbage at ønske. For en spiller der viser god styrke til at stå imod et bull rush, er det skuffende at se hvor lidt power han har at byde ind med i løbespillet.
  • Fødderne arbejder hurtigt nok i pass protection, men jeg ser stadig en ret begrænset atlet i Warren, og især når han er ude i åbent rum, er det ikke det kønneste at se på.
  • Alle Warrens starter hos Pittsburgh kom på left tackle, og det kan så lidt tvivl om hvor meget alsidighed han har i forhold til at kunne dække positioner af i en reserverolle, som han formentlig vil skulle starte karrieren i. At han fylder 25 i løbet af slutspillet i sin rookiesæson og kommer tilbage fra en knæskade, kan også komme til at koste en smule for ham på draftday.

Opsummering

En teknisk velfunderet pass blocker vil altid kunne trække lidt interesse, og jeg føler mig da også overbevist om at Carter Warren har en plads i NFL, og nok skal blive valgt i løbet af draften, men han ligner en backup, der må starte ud som swing tackle. Her kan der være lidt udfordringer i starten i og med at han næsten kun har erfaring fra venstresiden hos Pittsburgh. Som run blocker skal han have lagt på, og er på nippet til også at være systembegrænset, men et valg i løbet af fjerde eller femte runde bør stadig være indenfor rækkevidde.

NFL Comparison: Jack Driscoll

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button