Scouting Reports 2023Wide Receivers 2023

Bryce Ford-Wheaton: Atletisk freak med lang vej igen

Bryce Ford-Wheaton har en af de mere imponerende fysiske og atletiske profiler i årets receiver-gruppe. Desværre kan spillet på banen ikke helt matche det, og han er teknisk et stort projekt, som en WR-træner kan få lov at arbejde på.

Bryce Ford-Wheaton er født og opvokset i Martinsburgh, West Virginia, men spille high school football i Raleigh, North Carolina. Han var et tre-stjernet talent ud af high school på trods af moderat produktion. Han havde tilbud fra skoler som Missouri, Syracuse og Washington State, men hans familie har en stærk forbindelse til West Virginia, som han valgte at fortsætte.

Hos West Virginia redshirtede han sin første sæson, inden han i 2019 var rotationsspiller og greb 12 bolde for 204 yards og et par touchdowns. I 2020 blev han starter, og i ni kampe greb han 27 bolde for 416 yards og tre touchdowns. I 2021 startede han ni ud af 12 kampe, som han deltog i, og han greb 42 bolde for 575 yards og tre touchdowns. I 2022 var han holdets førende receiver med 62 grebne bolde for 675 yards og syv touchdowns.

Alder ved draften: 23 år (9. marts 2000)
Højde: 6ft 3in (191 cm)
Vægt: 221 lbs (100 kg)

Bryce Ford-Wheaton Scouting Report

Styrker

  • Bryce Ford-Wheaton er en virkelig velbygget receiver, der ryger i kategorien for store og stærke receivere. Han er høj, tæt bygget med god masse og virkelig lange arme. Ideel størrelse for en "big body"-receiver.
  • Hvad der gør Ford-Wheaton rigtig spændende er, at han ikke blot er stor, men han er meget atletisk. Han er super eksplosiv på de første meter, og hans fart er ligeledes god. Det kommer måske ikke altid 100% til udtryk på alle spil af andre årsager, men den atletiske grundpakke er ekstremt spændende.
  • Lige nu har Ford-Wheaton sine bedste momenter i contestede situationer. Han viser en evne til at udnytte sin store catch radius, og hans timing og styrke ved catch point er glimrende. Havde en pæn mængde succes på backshoulder-kast.
  • Med bolden i hænderne viser han noget solid burst op i banen, og han er heller ikke en mand, der lægger sig frivilligt ned. Han er ikke kreativ in space, men der er potentiale til, at han kan blive en god spiller efter catchet, hvis han sættes i de rigtige situationer.
  • Om lidt kommer jeg til svagheder, og der vil ruter og releases være nævnt, men jeg vil dog give Ford-Wheaton lidt kredit for, at han virker til at prøve nogle ting. De er måske ikke så effektive, men han virker til at forstå, at det er en god ting at prøve at sælge ruterne. Giver mig håb om, at han kan lære det med tiden.

Svagheder

  • Det kan godt være, at Ford-Wheaton testede som en af de mest atletiske receivere i år, men det kommer for sjældent til udtryk. Han er ikke god nok til at variere farten i sit spil, og han formår ikke at spille til den fart, han testede til. Spørgsmålet er, om han kan låse op for et ekstra gear, hvis han forbedrer sin teknik.
  • Som ruteløber har han det generelt svært gennem hele spillet. På line of scrimmage har han svært ved at håndtere fysiske press corners, fordi han ikke bruger sine hænder godt nok, og fordi hans plan mod press er mangelfuld. Skal udvikle en release-pakke fra bunden.
  • Som ruteløber lige nu er der for lidt føling med tingene. Timingen i og eksekveringen af, hvornår og hvordan han skal true cornerbacks leverage, er dårlig. Han virker slet ikke hurtig, fordi han ikke får solgt ruter underneden først. Derudover er hans cuts uskarpe, og han drifter lidt for meget rundt på toppen af ruterne. Mangler i høj grad timing, teknik og præcision.
  • Der er nogle usikkerheder i Ford-Wheatons hænder, og når han skal gribe, har han en tendens til at klappe meget med sine hænder, i stedet for at lade bolden ramme ind i håndfladerne på ham. Giver nogle grimme drops og manglende styrke i hænderne.
  • Hans rolle hos West Virginia var meget begrænset, og der vil skulle læres en del nye ting i NFL. Han greb næsten kun screens eller backshoulders og fik så ellers en slant eller en go-rute hist og her. Der var ikke mange andre ruter udover de fire, og der skal bare lægges mere på i NFL.

Opsummering

Bryce Ford-Wheaton draftes på ingen måde for, hvad han er lige nu. Han er en ret begrænset receiver med dårlige ruter, usikre hænder og beskeden alsidighed. Han draftes for potentialet og hvad, han med lidt held kan blive til om nogle år. Han er stor, super atletisk og har en god attitude på banen. Han virker til at prøve, og han virker til at være villig til at arbejde for sagerne. Om det så lykkes er umuligt at sige, men som et valg i femte runde, som måske om et til to år kan bidrage, så virker han som en fair chance.

NFL Comparison: Donte Moncrief

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button