Quarterbacks 2022Scouting Reports 2022

Skylar Thompson: Spændende tools, men (for?) mange bekymringer

Sidst Kansas State fik en quarterback valgt i draften, var det Josh Freeman i første runde i 2009. Så tidligt bliver Skylar Thompson ikke valgt – hvis overhovedet. Men har han en NFL-fremtid?

Skylar Thompson er født i Palmyra i Missouri. Som 8-årig, to år efter hans mor døde, flyttede familien nogle timer vestpå til Fort Osage, hvor han begyndte at spille football og han spillede sin high school-football på den lokale Fort Osage High School. Rangeret som et tre- til fire-stjernet recruit modtog han tilbud fra bl.a. Wake Forest og Iowa State, men valgte i december 2015 at committe til Kansas State.

Thompson redshirtede som freshman, inden han startede fire kampe i 2017, og blev fast starter i 2018. Efter at have misset de sidste syv kampe af 2020-sæsonen udnyttede han muligheden for at vende tilbage til 2021-sæsonen, og han samlede over sine fem år 40 starter sammen, hvor han kastede for 7134 yards med 42 touchdowns og 16 interceptions, mens han løb for 1087 yards og 26 touchdowns – 11 af disse i 2019-sæsonen. Ligesom i 2020 kæmpede Thompson med skader i 2021, hvor han missede tre kampe.

Alder ved draften: 24 år (4. juni 1997)
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 217 lbs (99 kg)

Skylar Thompson Scouting Reports

Styrker:

  • Selvom Thompson har løbet for 26 touchdowns vil det nok være i overkanten at kalde ham en reel dual-threat, men han har mobilitet nok til at kunne true på jorden, og giver man ham åbent rum, kan han snildt samle yards op selv.
  • I udgangspunktet ser jeg dog Thompson som en throw-first quarterback, der ikke bare bailer lommen for at løbe ved det første tegn på pres. Han viser også anstændige evner til at navigere i lommen og købe sig selv tid til at finde en receiver. Når han arbejder sig udenfor lommen er det heller ikke for bare at løbe. Han leder stadig efter en receiver.
  • Armstyrken er ikke i særklasse, men den er god nok til at kunne fungere i NFL. Hvor end han skal have bolden hen, har han armstyrken til også at få den.
  • Generelt er Thompson påpasselig med bolden, og han forstår at undlade at tage unødvendige chancer og ”live to fight another down”.

Svagheder:

  • Jeg synes egentlig at Thompsons mechanics på flere fronter er solide. Han har en anstændig kastebevægelse og han holder fødderne i gang mens han står i lommen og leder efter en receiver. Men når bolden skal sendes afsted er der en tendens til at underkroppen ikke helt samarbejder, og det fører til nogle upræcise kast.
  • Thompson er ikke en anticipation thrower. Han vil gerne se receiveren være fri før han slipper bolden, og mens han kan slippe afsted med den slags på collegeniveau, skal han være bedre til at fornemme at hans pass catcher er på vej til at løbe sig fri, hvis ikke det skal blive straffet på NFL-niveau.
  • Påpasseligheden med bolden er lidt på godt og ondt. Der er lidt en tendens til at han bliver for konservativ og bare ender med at tage et checkdown.
  • Produktionen har ikke været overvældende. 42 passing touchdowns over 40 starter, og aldrig over 12 touchdowns i en sæson.
  • Skadeshistorikken og Thompsons alder, er heller ikke en hjælp. Ti missede kampe over de sidste to sæsoner, og en fødselsdato der vidner om at han vil fylde 25 før han overhovedet møder ind til sin første training camp. Vil man tage chancen på et projekt, så vil NFL-holdene nok foretrække en der er lidt yngre.

Opsummering:

Ud fra hvad jeg havde læst og hørt om Thompson, havde jeg egentlig forventet en quarterback, der var mere tilbøjelig til at løbe bolden, end tilfældet var i de kampe jeg så. Ikke at jeg er solgt på Thompson, men jeg sidder alligevel tilbage med en følelse af at der er mere at arbejde med end jeg på forhånd havde forventet. Skader, alder, produktion, mechanics og spilforståelsen er dog nogle bekymringer, der skal overkommes, og en NFL-trænerstab vil få sin sag for med ham. Det er meget at overkomme, og det er måske også for meget. Det gør det også svært at gennemskue hvornår Thompson ryger af brættet, hvis overhovedet. Jeg kan se et hold tage chancen tidligt på dag 3, men jeg kan også sagtens se ham gå undrafted. Personligt ville jeg ikke tage chancen før i de sene runder. Jeg kan godt se ham hænge fast i ligaen, men vurderer umiddelbart at det mest realistiske scenarie er, at han er ude af ligaen indenfor nogle få år. I den rette situation kan han dog overraske, men spørgsmålet er hvor stor upside han reelt har.

NFL Comparison: Daniel Jones

Opdateret: 11/04/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button