Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Logan Bruss: Småkedelig linjemand, der får jobbet klaret

Flere års startererfaring hos Wisconsin og nul tilladte sacks over de seneste to år taler til Logan Bruss’ fordel, og det er næsten kedeligt hvordan han bare klarer jobbet uden at gøre stort væsen af sig. Men kan han være en ligeså bundsolid spiller i NFL, som han var i college?

Logan Bruss er opvokset i Kimberly i Wisconsin og spillede på den lokale Kimberly High School, hvor den tidligere Panthers-, Saints- og Bills-linebacker A.J. Klein tidligere har slået sine folder. Bruss spillede sammen med bl.a. sin tvillingebror og var med til at føre Kimberly High til 56 sejre på stribe og fire statsmesterskaber. Det sidste mesterskab kom i hus i en kamp hvor Bruss brækkede en fod, men kæmpede sig igennem kampen med skaden.

Som et tre-stjernet recruit committede Bruss til de lokale Badgers hos University of Wisconsin, og fravalgte tilbud fra bl.a. Michigan og Nebraska, og efter at have redshirtet sit første år for at komme sig helt over den brækkede fod, spillede han i 2018-sæsonen i tretten kampe, som backup tackle og blocking tight end, og startede tre kampe på tight end og tre på right tackle. Fra 2019 og frem til 2021 var han fast mand i startopstillingen, med 23 starter på right tackle og seks på right guard.

Alder ved draften: 22 år (7. oktober 1999)
Højde: 6ft 5in (196 cm)
Vægt: 309 lbs (140 kg)

Logan Bruss Scouting Reports

Styrker:

  • Først og sidst er Bruss en bundsolid spiller, der eksekverer som ønsket, og sjældent begår store fejl. Han har ikke tilladt et sack over de seneste to sæsoner, og i løbet af hele sin collegetid er han aldrig blevet kaldt for en holding.
  • Bruss er effektiv med sine hænder og har god styrke i dem, men formår altså at få fat i en modstander uden at lade det ende i holding, hvilket også understreger en forståelse for at fastholde god positionering.
  • Foruden positioneringen er dét faktum at Bruss spiller med god kropskontrol også en medvirkende faktor i fraværet af holding-kald. Han bevæger sig ganske flydende i pass protection og er bare i kontrol over hvad han laver.
  • Atletisk testede Bruss rigtig fint, og han viser også effektivt spil i bevægelse, bl.a. når han arbejder sig ud på second level og fint formår at ramme sine targets.
  • Selvom Bruss med al sandsynlighed vil blive rykket indvendigt i NFL, så kan flere hold sagtens tænkes at se ham som alsidig nok til at dække af på tackle, hvis behovet skulle opstå.

Svagheder:

  • Testresultaterne er fine og Bruss bevæger sig godt, men jeg kan ikke se mig fri for at føle at hans tape ikke vidner om en spiller, der er tæt på at være så atletisk som resultaterne ved Combine indikerer.
  • Selvom Bruss generelt gør det godt i pass protection, er der nogle ting, der giver anledning til bekymring, især hvis han skulle spille på tackle. Han kæmper med fart på ydersiden, mangler noget længde og trods den gode kropskontrol, er der nogle udfordringer med hans pad level, at han til tider over-setter og bøjer i hoften.
  • Bruss vinder mere på spilforståelse og fight end på styrke. Han mangler noget styrke i kroppen, hvilket også kan presse hans anchor i pass protection. Mest af alt er det dog i løbespillet at det skinner igennem, ved at han ganske enkelt skal vinde på at være god til at skærme modstandere af, frem for at flytte dem.
  • I fem år hos Wisconsin var der kun én sæson, hvor Bruss ikke missede tid pga. skader. Rehab af den brækkede fod i 2017, én misset kamp i både 2019 og 2020 og tre i 2021, hvor han både kæmpede med en benskade, en skulderskade og en fodskade på forskellige tidspunkter i sæsonen. Availability er en ability, og selvom en misset kamp i ny og næ ikke er altafgørende, så giver historikken lidt anledning til bekymring.

Opsummering:

Logan Bruss er en dygtig spiller, der har leveret godt spil hos Wisconsin, og ikke rammer NFL med nogle massivt store bekymringer omkring sit skill-set. Den største bekymring for mig er den manglende styrke, og så at jeg heller ikke ser nogle store styrker. Bruss er simpelthen bare ok uden at være prangende til det meste. Til punktet hvor det egentlig bliver lidt småkedeligt. Han har gjort det fint i college, og han skal nok finde ud af at begå sig i NFL, men spørgsmålet er om han nogensinde bliver mere end en ok backup, der kan starte hist og her, hvis behovet er der. Det har noget værdi, og bør også få ham valgt i løbet af de første runder på tredjedagen, men det vil ikke være et sindsoprivende spændende valg. Ikke at der – især på den offensive linje – er noget galt i at have en småkedelig spiller, der bare eksekverer. Tværtimod kan det måske være en fordel.

NFL Comparison: Robert Hainsey

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button