Cornerbacks 2022Scouting Reports 2022

Kyler Gordon: Atletisk freak med skyhøjt potentiale

Washington har et par superatletiske cornerbacks i denne draft – men når de atletiske profiler ligger klar skal det bestemt ikke afvises at Kyler Gordons vil være mere imponerende end selv Trent McDuffies. Gordon har måske det største allerpotentiale i årgangen, og det siger ikke så lidt.

Kyler Gordon er vokset op i Everett i Washington, godt 40 km nord for Seattle. Han spillede på den lokale Archbishop Murphy High School, hvor han både spillede cornerback og wide receiver – eller i virkeligheden nok nærmere offensive weapon. Som senior løb han for 517 yards på 40 carries, greb 32 bolde for 841 yards og kastede et 88-yard touchdown. På forsvaret samlede han derudover fem interceptions sammen.

Han blev rangeret som et fire-stjernet recruit, og fik tilbud fra bl.a. USC, Stanford, Notre Dame og Oregon, men valgte at blive tæt på hjembyen og rykkede til University of Washington i Seattle. Han spillede kun i fire kampe som freshman, hvilket var nok til at han kunne tage året som et redshirt year. Henover 2019 og 2020 startede han i alt fem af 18 kampe, inden han i den forgangne sæson blev fuldtidsstarter, og samlede to interceptions og syv forsvarede kast sammen, foruden en forced fumble. For karrieren har han tilladt blot 0,7 yards pr. coverage snap – tredjebedst i draftklassen (holdkammeraten Trent McDuffie er bedst).

Forud for denne sæson blev Gordon placeret som nummer 39 på Bruce Feldmans årlige Freak List (én placering foran McDuffie), bl.a. med udgangspunkt i bl.a. en 42,5” vertical og en 6,52 3-cone drill – lever han op til disse ved Combine, vil han rangere blandt de bedste 5% på positionen all-time i begge øvelser. Han ventes derudover at løbe sub 4,40 i 40-yar dashen.

Alder ved draften: 22 år (17. december 1999)
Højde: 6ft 0in (183 cm)
Vægt: 190 lbs (86 kg)

Kyler Gordon Scouting Reports

Styrker:

  • De atletiske evner er noget af det første der skiller sig ud når man sætter Gordons tape på. Han bør teste som én af de mest atletiske corners i årgangen – måske endda dén mest atletiske, selvom kampen i toppen er tæt. Han viser det også på banen med eksplosivitet og glimrende closing speed til at tage kampen op ved catch point eller få lavet en tackling.
  • Gordon er dog ikke bare en god atlet – han er også en god footballspiller med et alsidigt skill-set. Han bør reelt kunne begå sig i ethvert scheme, men virker for nuværende mest komfortabel i zoneopdækning.
  • Ligesom McDuffie er Gordon også aktiv i løbespillet. Der er flere spil hvor han tager turen på tværs af banen for at lave et spil, og han tager også gerne kampen op i de mere befærdede områder i midten af banen. At han samtidig generelt er en god tackler, er et yderligere plus.
  • Gordon startede hos Washington med at spille i slotten, men spillede i den forgangne sæson på ydersiden, så der er både erfaring med – og evner til – at spille ind- og udvendigt på NFL-niveau.

Svagheder:

  • Gordon har som sådan fin størrelse, men den er ”good, not great”, og kan koste ham lidt i forhold til nogle af de andre navne i toppen af årgangen.
  • Selvom Gordon spiller godt til, mangler han lidt play strength, hvilket kan hæmme hans spil en smule ved line of scrimmage, hvis han bliver bedt om at spille press. I løbespillet kan han også i ny og næ bliver overmandet, selvom det ikke er kritisk.
  • Der har været flashes af gode ball skills fra Gordon, men to interceptions er ikke meget, også selvom han kun har været fast starter i ét år.
  • Jeg er generelt ganske glad for Gordons instinkter og spilforståelse, men der er stadig plads til at forbedre sig på den front – mere erfaring bør dog kunne hjælpe hér. Til tider kan han være lidt for afhængig af sin atletiske formåen til at kompensere for at han ikke helt læser spillet hurtigt nok, eller at teknikken svigter på et rep fra tid til anden. Igen ikke noget der som sådan er kritisk, men det kan give lidt problemer tidligt i karrieren.

Opsummering:

Washington sender tre cornerbacks ind i årets draft, og efter for nuværende at have set to af dem, må jeg erklære mig ganske begejstret. Kyler Gordon når ikke Trent McDuffies niveau i min bog, men mindre kan sagtens gøre det. Han er en atletisk freak med skyhøj upside, og det vil ikke overraske mig hvis han bliver en spiller vi i løbet af draftprocessen oftere og oftere hører omtalt som en mulighed i bunden af første runde. De fleste af hans mangler kan spores tilbage til begrænset erfaring, og med hans potentiale oveni hatten, kan der sagtens være et hold, der tager chancen tidligt. Jeg ville personligt vente til anden runde, men jeg vil godt kunne forstå fascinationen.

NFL Comparison: Denzel Ward

Opdateret: 12/01/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button