Runningbacks 2022Scouting Reports 2022

Keaontay Ingram: Undervurderet zone-runner med Kareem Hunt-vibes

Efter tre sæsoner i hjemstaten Texas valgte Keaontay Ingram at skifte skole til USC inden 2021-sæsonen. Her viste han god eksplosivitet og evne til at udnytte indvendige blokeringer, og med lidt held kan det gøre ham til en interessant sleeper på tredjedagen.

Keaontay Ingram kommer fra Carthage, Texas, hvor han som senior var finalist til statens Mr. Football Award efter flere 2000-yard-sæsoner for Carthage High School. Derfor var Ingram også et 4-stjernet recruit i 2017-klassen og et top-10 runningback recruit nationalt. Derfor havde Ingram også tilbud fra en række af de største skoler såsom Auburn, Florida State, Georgia, LSU, Michigan og mange flere. Men valget faldt på hjemstatens University of Texas Longhorns.

Her spillede Ingram sig allerede til 142 carries som true freshman og kvitterede med 708 yards og 3 TD. Som sophomore øgede han produktionen på nærmest samme antal carries, da han løb 144 gange for 853 yards og 7 TD på jorden. I 2020-sæsonen ramte Ingram dog lidt et plateau og begyndte at tabe spilletid til yngre spillere, og derfor valgte han undervejs i sæsonen at opte ud og gå i transferportalen. Her endte han hos USC, hvor han i 2021 leverede sin mest produktive sæson med 156 carries for 911 yards og 5 TD.

Alder ved draften: 22 år (26. oktober 1999)
Højde: 5ft 11in (180 cm)
Vægt: 221 lbs (100 kg)

Keaontay Ingram Scouting Reports

Styrker

  • Jeg kan godt lide den fysiske pakke, som Keaontay Ingram kommer med. Han er lige omkring 5'11 og vejer solide 221 lbs, der er fordelt godt og muskuløst på kroppen. Rimelig bred overkrop, kraftfulde lår og tonede arme.
  • Det første, der står ud på tape, er, hvor godt Ingram bevæger sig for en stor mand. På banen bevæger han sig både hurtig og eksplosivt, selvom han bærer rundt på noget størrelse, og han har et let fodarbejde, der tillader ham at spille tæt på sine blockers og lede efter det rigtige moment, før han eksploderer igennem gaps. Har nogle virkelig gode, skarpe cuts for en mand på den størrelse, hvilket også hans athletic testing bakker op om med en 86.8 RAS score.
  • Jeg kan faktisk rigtig godt lide Ingrams evne til at scanne banen og lokalisere de rigtige gaps, så hans vision får et plus i min bog. Samtidig synes jeg også, at han spiller med en ret god radar for gaps, der lukker, og forsvarsspillere, der bryder igennem line of scrimmage. Her synes jeg faktisk, at Ingram har en ret god evne til at undvige, skifte tracks og skabe en smule i backfielden. Det er tit noget af det, jeg må notere som et minus hos større backs. Der er et lille plus hos Ingram.
  • Jeg synes ikke, at Ingram er den mest fysiske finisher, selvom han har størrelse, men alligevel formår han at glide af halvhjertede tacklinger fra dårlige vinkler, og hans størrelse giver ham noget naturligt power. Derudover er han rigtig god til at twiste, cutte, slide og spinne sig til ekstra yards, når han først er kommet op i fart.
  • Ingram griber bolde ret naturligt ud af backfielden, og der er også noget elusiveness at arbejde med, når han har bolden i hænderne. Der er stadig en del udviklingspotentiale - også på mere avancerede ruter - og han skal stadig forbedre sig som blokeringsspiller, hvis han skal blive en force på tredje down, men der er noget at arbejde med i det aspekt af spillet.

Svagheder

  • Engang imellem kan Ingram godt have en tendens til at presse linjen for hurtigt og løbe sig en smule ind i blindgyder. Lige så fedt det er, at han kan presse linjen, gemme sig bag blockers og pludselig eksplodere, lige så frusterende er det, når han ikke giver sig selv muligheden for at cutte tilbage eller bounce løbet til ydersiden, hvis han overcommitter til et gap, der lukker foran sig.
  • Nogle af de bedste runningbacks i ligaen er altid et skridt foran - ikke kun fysisk, men også mentalt. Det skal forstås på den måde, at nogle runningbacks allerede har tænkt over, hvordan en linebacker committer til et gap, når han presser fremad, hvilket runningbacken kan udnytte til sin fordel. Her synes jeg godt, at Ingram kan udvikle sig lidt, da han ofte "bare" reagerer og forsøger at udnytte, hvad forsvaret giver ham, i stedet for at sætte run lanes og dårlige vinkler op.
  • Selvom Ingram bevæger sig virkelig godt, så var der overraskende nok tilfælde, hvor han har lidt problemer med at skyde mod ydersiden af forsvaret. Jeg husker blandt andet et pitch, hvor det ligner et shoe-in, hvor en linebacker tager en god vinkel og tvinger/lokker Ingram til at sænke farten og cutte op i banen i stedet for at trykke på gaspedalen. Måske kunne han have nået ind alligevel, men det viser i hvert fald, at Ingrams burst til hjørnet ikke nødvendigvis er det mest effektive.

Opsummering

Keaontay Ingram var en af de aller sidste runningbacks, jeg så, hvis da ikke den aller sidste, og jeg må bare sige, at jeg har fundet mig en af mine "gemte" favoritter i årets draft. På mange måder kom jeg igennem Ingrams tape med en fornemmelse af at have set en light-version af Kareem Hunt på grund af det gode tyngdepunkt, evne til at presse gaps og gode, eksplosive cuts og bevægelser, der gør det muligt at bryde fri igennem kæderne, hvor hans naturlige størrelse og elusivness kan blive et problem. Ingram var da også et højt recruit ud af high school, hvor han tilmed var finalist til football-gale Texas' Mr. Football, men der skulle alligevel et skifte fra University of Texas til USC til for Ingram på vejen til NFL. Det gør, at Ingram lige nu går godt under radaren og de fleste steder beskrives som et klart dag-3-valg, og selvom han også lige akkurat grader ud som et 4A-prospect i vores formel, så har jeg en ret god fornemmelse af Ingrams størrelse, fodarbejde, quickness, balance og potentiale i kastespillet. Sleeper.

NFL Comparison: Kareem Hunt

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button