Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Justin Shaffer: Telefonboks-mauler med nakkeskade på CV’et

En draftproces byder på nogle svære evalueringer, og så byder den også på nogle, der er ret straight-forward. Justin Shaffer har et klart defineret skill-set med nogle klare styrker, der vil tiltale nogle hold, og nogle svagheder der vil holde ham langt væk fra andre holds boards.

Justin Shaffer er vokset op i Ellenwood i Georgia, lige udenfor Atlanta, og gik på den lokale Cedar Grove High School, hvor bl.a. den tidligere Chargers-tackle Marcus McNeill også spillede sin high school-football. Shaffer spillede både offensive og defensive tackle. Rangeret som et tre-stjernet recruit committede han oprindeligt til Louisville, men kørt før National Signing Day skiftede han mening og valgte at blive i hjemstaten hos Georgia.

Efter tre år med begrænset spilletid – tyve optrædener, uden at starte nogle af dem i 2017-2018, blev fulgt op af to starter i seks kampe som junior i 2019, inden en nakkeskade kostede ham sidste del af sæsonen og tre måneder med en nakkekrave. Henover de sidste to år – med 2021-sæsonen spillet på det ekstra års eligibility COVID-19-pandemien tillod ham at gøre brug af – startede Shaffer 25 kampe, og var fast starter på det mesterskabsvindende Bulldogs-mandskab i 2021.

Alder ved draften: 23 år (20. juni 1998)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 314 lbs (143 kg)

Justin Shaffer Scouting Reports

Styrker:

  • Shaffer er en klassisk mauler, der spiller med en dejlig attitude på banen. Han har fremragende styrke i overkroppen, og er fyldt til bristepunktet med power, der kan gøre ondt på modstanderen i løbespillet. Som phone booth-blocker er der ikke mange, der kan matche Shaffer
  • Hans hænder er ligeledes kraftfulde, og han kan lamme en modstander ved point of attack med et glimrende punch.
  • Shaffer har solid længde, og får mest muligt ud af den i kastespillet til at undgå at en modstander kommer forbi ham.

Svagheder:

  • Man kommer ikke udenom at Shaffer er en mauler, der er bedst på de små områder i ”telefonboksen”. Selvom han testede ganske pænt og hentede sig en pæn RAS-score, så skal man ikke tage fejl af ham. Der er ikke tale om en spiller, man skal sætte ind i et zoneblokeringssystem eller på anden vis bede arbejde for meget i åbent rum. Det er simpelthen ikke dét han gør godt.
  • Shaffer bevæger sig fint i en lige linje, men til siden er det mere tvivlsomt. Hans laterale bevægelser er sløve, og bliver han bedt om at pulle går det simpelthen ikke hurtigt nok.
  • Hænderne er stærke, men der er plads til at arbejde lidt på hvordan Shaffer rammer med dem, og han skal også blive bedre til at bruge fødderne. Én ting er at han ikke er voldsomt let på fødderne, men det bliver kun værre af at teknikken ikke sidder lige i skabet. Derudover kan han være noget sløv til at komme ud af startboksen når bolden bliver snappet.
  • Shaffer bruger sin længde og hænder fint i pass protection, men han har ikke meget andet at sætte sin lid til. Én ting er at han vil kæmpe med at følge med farten i en modstanders bevægelser. Han spiller også med et småskidt pad level, der giver mulighed for at lade modstanderen arbejde sig under eller ind på livet af ham, og presse hans anchor.
  • Det er meget underholdende at se på en mauler, der bare høvler afsted med fuld power. Til tider kunne man dog godt ønske sig at Shaffer spillede med en smule mere finesse og omtanke i forhold til at åbne huller. Han er for nuværende lidt for afhængig af bare at overrumple modstanderen.
  • Nakkeskaden fra 2019 har ikke holdt Shaffer igen de seneste to sæsoner, men at han gik tre måneder med nakkekrave kan give anledning til lidt bekymring hos nogle hold, og hans medicals vil nok blive gransket lidt ekstra hos interesserede hold. Læg oveni, at han vil fylde 24 henover sommeren, og være i det lidt ældre spektrum i rookieårgangen, og der er et par yderligere udfordringer ift. at blive valgt relativt tidligt.

Opsummering:

Jeg elsker at se maulers i aktion, og Shaffers tape er også ganske underholdende, men som med så mange andre spillertyper jeg godt kan lide at se i draftprocessen, så er det desværre ikke noget af det mest værdifulde. Shaffer er en power-blocking guard uden alsidighed i forhold til position eller scheme, og han kommer derudover med både medicinske bekymringer og en fødselsattest, der er lidt ældre end mange vil foretrække. Han er en type, der vil have værdi for nogle hold, og slet ikke være på boardet for andre. For de hold, der kan have interesse, er der dog starterpotentiale, hvis teknikken kan rettes ind. Han bør dog ende hos et hold, der kører ret løbetungt, for pass protection er og bliver nok aldrig hans force. Det ligner et valg på tredjedagen, og mens jeg selv har en sjetterundegrade på ham, så kan et hold hvor han er et fit, nok godt slå til lidt inden da.

NFL Comparison: Wyatt Davis

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button