Safeties 2022Scouting Reports 2022

JT Woods: Speed for days – just not sideways

JT Woods har fantastisk fart for safety-positionen, og han har derudover en næse for bolden. Spørgsmålet er, hvor meget hans manglende kilo og stive hofter vil begrænse hans spil i NFL.

JT Woods er født og opvokset i San Antonio, Texas. Han satte i sin high school tid en top 15-tid på 110 meter hæk, og har også flotte tider på 100-meteren. Som safety var han et trestjernet talent ud af high school, men Baylor var hans eneste tilbud fra en skole fra de fem største konferencer. Derfor faldt valget på dem over et par andre Texas-skoler som Houston og Texas State.

Hos Baylor agerede han backup i sin første sæson i 2018, hvor han lavede 18 tacklinger. I 2019 blev det til fem starter og fjorten kampe samlet, og han lavede i alt 36 tacklinger. I 2020 vandt han en startertjans og startede ni kampe med 46 tacklinger og tre interceptions. I 2021 startede han 14 kampe og lavede 57 tacklinger, 4,5 sacks og seks interceptions.

Alder ved draften: 21 år (10. juni 2000)
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 195 lbs (88 kg)

JT Woods Scouting Reports

Styrker

  • J.T. Woods er en virkelig hurtig safety, der har imponerende eksplosivitet og fart. Han kan virkelig flyve, og blæser elegant henover overfladen. Meget imponerende fart for en safety.
  • Jeg kan godt lide Woods' fart og range i boksen. Han er dygtig til at dække strore områder fra sidelinje til sidelinje på løb, der går horisontalt. Viser derudover blændende closing speed på korte kast/screens og andre ting foran ham. Click and close i boksen er super.
  • Woods havde seks interceptions i 2022 og yderligere tre i 2021. Hans evne til at være de rigtige steder samt at bruge sin fine længde til at hente bolden ind er en klar kvalitet. Har lange arme og en stor catch radius, der minder om en receivers.
  • Der er god villighed til at spille fysisk og levere de store skrald, når muligheden byder sig. Havde flere store hits henover midten, og han kommer også villigt frem i run support.
  • Jeg kan godt lide Woods' beslutsomhed og mentale del af spillet i boksen. Tøver ikke i boksen og eksploderer tværtimod frem, hvis muligheden byder sig.

Svagheder

  • Jeg savner nogle kilo på Woods' krop, og han er meget tynd og ranglet for positionen lige nu. Han er derudover high hipped med en relativt lille overkrop og smalle skuldre og hofter, så man kan godt være i tvivl om, hvor meget han kan fylde overkroppen ud, så han bliver mere robust.
  • Woods er virkelig hurtig, men når han skal skifte retning og arbejde mere nede i knæene kommer han i større problemer. Han har en del stivhed i hofterne, og han er ikke fantastisk elegant og effektiv i sine retningsskift.
  • Som tackler har han en tendens til at komme ind for oprejst. Det gør det svært for ham at lave små hurtige justeringer, hvilket kan føre til missede tacklinger, og det betyder desuden, at han nogle gange kommer ind med lidt manglende kraft og tyngde, fordi han har sit tyngdepunkt for højt.
  • Jo længere Woods kommer fra line of scrimmage, jo mere i tvivl bliver han. Hans instinkter er markant bedre i boksen, en de er som dyb safety, hvor jeg synes, han tager nogle tvivlsomme vinkler til ruterne og desuden virker tøvende i andre situationer. Skal forbedre spilforståelsen i coverage.

Opsummering

JT Woods er en spændende safety, der gennem sin usædvanlige fart og eksplosivitet har en spidskompetence, han kan bygge sit spil op omkring. Han bruger lige nu sin fart bedst i boksen, hvor hans beslutsomhed og trigger er bedre end i opdækningen. Han er dejlig villig til at komme frem, og han lukker afstanden til ting foran sig hurtigt med sin fart. Woods er lidt tynd og ranglet i det lige nu, og han skal lægge nogle flere muskler på i NFL, og så vil han muligvis få nogle udfordringer med hans lidt stive hofter og høje tyngdepunkt, som giver ham udfordringer i opdækningen og som tackler.

NFL Comparison: Marquise Blair

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button