Cornerbacks 2022Scouting Reports 2022

Joshua Williams: Klar til at slå rekorder for Fayetteville State

Ikke siden 1976 har Fayetteville State fået en spiller valgt i draften. Nu er Joshua Williams klar til at bryde den stime, og han sætter formentlig samtidig en høj barre for fremtidige spillere.

Joshua Williams er født og opvokset i Fayetteville, North Carolina. Han spillede i high school primært receiver, men efter lidt manglende succes skiftede han til cornerback i sin sidste high school-tid. Han var et nul-stjernet talent ud af high school og besluttede derfor i 2017 at tage et år på prep school for at forbedre sine karakterer og sin talent-profil. Efter det år fik en han stribe tilbud fra Division II, og han endte med at vælge Fayetteville State i hjembyen.

Allerede i sin første sæson hos Fayetteville State fik han betragteligt med spilletid, og han deltog i ni kampe med 16 tacklinger og to kast slået ned til følge. I sin anden sæson i 2019 var han fast starter og lavede 34 tacklinger, to interceptions og slog 15 kast ned. 2020-sæsonen blev aflyst pga. corona, men i 2021 fortsatte han de fine takter med 31 tacklinger, tre interceptions og ni kast slået ned.

Alder ved draften: 22 år (17. oktober 1999)
Højde: 6ft 3in (191m)
Vægt: 195 lbs (88kg)

Joshua Williams Scouting Reports

*** Pga. Mangel på tape, er der kun set én kamp med Fayetteville State og Senior Bowl.

Styrker

  • Joshua Williams er en høj cornerback med exceptionel længde. Har virkelig lange arme og vil have den størrelse, man defensive koordinatorer savler over.
  • Williams er en glimrende atlet med over middel eksplosivitet og fin fart. Skal måske bygge farten lidt op, men topfarten er fin.
  • Jeg er imponeret over, hvor elegant Williams er i sine bevægelser af en stor corner at være. Glidende hofter og god foot speed gør ham i stand til effektivt at skifte retning og følge receiverne på deres ruter.
  • Williams spiller med glimrende physicality og styrke på ruterne. Er glimrende til st bruge sine lange arme til at komme på kroppen af receiverne og hindre dem.
  • Det var ikke alverden jeg nåede at se Williams blive testet i run support og som tackler, men han virkede villig til at komme op og hjælpe til, og han tacklede glimrende, de gange han blev testet. Dejligt lange arme til at etape armene om boldholderen.
  • Williams havde super Ball production gennem årene hos Fayetteville State. Jeg så ikke noget til det i den kamp, jeg så, men fem interceptions og 24 kast slået ned de sidste to år er ikke værst. Det er dog svært at vide, om de er et resultat af ball skills eller niveauet.

Svagheder

  • I Press coverage virkede han måske en smule for overivrig og overagressiv med sit jam. Skal ikke satse men forblive tålmodig og i kontrol med fødderne under sig.
  • Det var ekstremt svært at vurdere Williams’ instinkter, og det er umuligt at vide, hvordan det vil se ud på NFL-niveau, som bare er noget helt andet en division II. Han virkede ikke til at have super anticipation, og der er formentlig en stejl læringskurve.
  • Det er ligeledes meget svært at vurdere, hvordan Williams teknik vil holde stand i NFL. Det er svært at forestille sig, at han har den tekniske finesse og pålidelighed på nuværende tidspunkt.

Opsummering

Joshua Williams er en spændende cornerback, der kommer fra et meget lavt niveau hos Fayetteville State. Han har exceptionel længde for positionen, og han bevæger sig ret godt på en footballbane. Alene den kombination er appellerende. Når man så lægger fin physicality udpræget special teams-erfaring og uudnyttet teknisk og mentalt potentiale, så ser mange hold nok Williams som et strålende projekt, de kan forsøge at forme. I værste fald kan han blive en god special teamer, og i bedste fald kan han blive en rigtig god NFL-starter. Det fortjener chancen i midten af draften, og selvom tredje runde måske er en runde for tidligt til min smag, så ville det ikke overraske mig, hvis han blev valgt der.

NFL Comparison: Cortez Allen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button