Scouting Reports 2022Tight Ends 2022

James Mitchell: Korsbåndsskade satte en stopper for 2021

James Mitchell var klar til at få et større gennembrud i 2021, men en korsbåndsskade i sæsonens anden kamp satte en stopper for det. Nu går han i stedet under radaren i 2022-draften.

James Mitchell er født og opvokset i Norton i det vestlige Virginia. Han var et firestjernet talent ud af high school. Han havde tilbud fra skoler som Georgia, South Carolina og Tennessee, inden han valgte at blive i hjemstaten hos Virginia Tech.

Hos Virginia Tech agerede Mitchell i 2018 backup og havde ikke et eneste catch. I 2019 startede han otte ud af 13 kampe og greb 21 bolde for 461 yards og to touchdowns. I 2020 startede han ni ud af 10 kampe og greb 26 bolde for 435 yards og fire touchdowns. I 2022 var håbet, at han ville tage endnu et skridt op ad rangstien, men allerede i anden kamp rev han korsbåndet over.

Alder ved draften: 22 år (11. august 1999)
Højde: 6ft 4in (191 cm)
Vægt: 249 lbs (113 kg)

James Mitchell Scouting Reports

Styrker

  • James Mitchell viser udmærkede atletiske evner, og han har god quickness og eksplosivitet af line of scrimmage. Farten er ligeledes acceptabel og lidt over middel. Viser evnen til at bygge fart op samt at skifte retning i acceptabel grad. Hæderlig atlet.
  • Mitchells hænder virker til at være en klar styrke, og han viser noget glimrende kropskontrol til at hente boldene væk fra kroppen. Derudover plukker han bolden ret naturligt ud af luften med hænderne. Kan godt forbedre sin styrke ved catch point, men generelt er hænderne en styrke.
  • Jeg kan godt lide Mitchells evner med bolden i hænderne. Han viser lidt wiggle til at undvige tacklinger, og han har derudover glimrende physicality og balance, så han ikke bare går ned ved første kontakt. Skabte en god del af sine yards med bolden i hænderne.
  • I blokeringsspillet viser Mitchell god ihærdighed og physicality. Han arbejder med at ret fint tyngdepunkt, hæderlige vinkler, og han er dygtig til at holde benene kørende og skabe noget momentum og sustain med underkroppen.

Svagheder

  • James Mitchell er ikke jordens største tight end, og selvom hans størrelse ikke som sådan er problematisk, så er hans længde og robusthed under middel sammenlignet med de fleste startende tight ends. På nogle spil kan gennemsnitlig styrke og længde godt ses hos ham.
  • Som ruteløber skal Mitchell blive en del skarpere, og der mangler både skarphed og nuancer som ruteløber. Han runder sine ruter ret meget, og han sætter ikke sine ruter ordentligt op. Fik mange af sine yards på screens og korte kast, hvor han så kunne skabe noget efter catchet. Hvis han skal blive starter, skal han blive en mere alsidig og komplet tight end.
  • I blokeringsspillet er han ivrig og fysisk, men han bliver på nogle spil lidt overmandet. Det sker især når defensive ends bruger deres længde og kommer i brystet på Mitchell. Så bliver hans længde og lidt manglende tyngde særligt tydelig.
  • Der har ikke været meget fokus på Mitchell i draftprocessen, da han i den anden kamp i 2021-sæsonen rev korsbåndet over. Han er derfor på vej tilbage fra skaden, og det er uvist, hvor meget han ville kunne bidrage i 2022. Det er selvfølgelig noget, holdene skal notere sig og overveje.

Opsummering

James Mitchell er let at værdsætte, da han kommer med acceptable atletiske evner, en dejlig fysisk indstilling og nogle ret fine hænder. De ting skaber et godt fundament for at kunne udvikle sig til en NFL-starter. Det er dog også vigtigt at påpege, at der er nogle ting, der arbejder noget imod Mitchell. Hans størrelse er ikke fantastisk og vil måske begrænse ham lidt, og så er hans evner som ruteløber lige nu en stor hæmsko for hans udsigter til at blive en komplet og startende tight end. Den del af spillet skal blive bedre, hvis han skal ende som mere end en backup tight end, der kommer ind på 5-10 snaps pr. kamp. Lykkes han med at blive en bedre ruteløber, kan han godt blive starter, omend potentialet måske næppe er til at blive en decideret god tight end.

NFL Comparison: Lidt mindre atletisk Tommy Tremble

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button