Scouting Reports 2022Tight Ends 2022

Grant Calcaterra: Klog receiving TE med (hjerne)rystende skadeshistorik

Efter en række hjernerystelser valgte Grant Calcaterra i 2019 at stoppe football-karrieren for i stedet at begynde en tilværelse som brandmand. En sidsteminuts ændring betød dog, at Calcaterra genoptog karrieren og nu jagter chancen i NFL.

Calcaterra kommer oprindeligt fra Rancho Santa Margarita i Californien, hvor han gik på Santa Margarita Catholic High School. Her kan han vel bedst betegnes som en regulær multi-sport atlet, der nemt kunne have valgt både basketball og lacrosse på college-niveau, men det var på football-banen, at Calcaterra for alvor gjorde sig bemærket. Her greb han knapt 1000 yards som junior og committede til at spille football på University of Oklahoma som et 4-stjernet recruit over tilbud fra omkring 20 andre skoler.

Her var det angiveligt meningen, at han skulle have redshirtet sin første sæson, men de planer blev ændret, da han spillede i 14 kampe og lignede en mand, der allerede hørte hjemme, selvom det kun blev til 10 grebne bolde for 162 yards og 3 TD. I 2018 blev Calcaterra en endnu større bidragsyder i Kyler Murrays Heisman-sæson. Her greb han 26 bolde for 396 yards og 6 TD. Desværre for Calcaterra blev hans 2019-sæson plaget af flere voldsomme hjernerystelser, hvilket betød, at han valgte at stoppe med at spille football. I stedet begyndte han at uddanne sig som brandmand og havde egentlig et jobtilbud, da han ombestemte sig og ville give sporten en sidste chance. Da han blev medicinsk clearet, valgte han at gå i transferportalen og oprindeligt havde han valgt Auburn, før han valgte at tage med Tanner Mordecai til SMU. Her nød han imidlertid sin måske bedste sæson i 2021, hvor han greb 38 bolde for 465 yards og 4 TD.

Alder ved draften: 23 år (4. december 1998)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 241 lbs (109 kg)

Grant Calcaterra Scouting Reports

Styrker

  • Calcaterra er ikke den største eller længste TE i årgangen, men jeg synes faktisk, at han kommer med et solidt og velproportioneret build. Har rimelig god masse i overkroppen, rimelig lange arme og har med sine knapt 6'4 stadig noget statur at fylde en smule mere vægt på.
  • Testede fremragende og præstere en 8.16 RAS, hvor det især er netop hans størrelse, der trækker lidt ned. Hans fart og eksplosivitet er fremragende, og han bevæger sig på banen som en komfortabel atlet, der kan angribe på alle niveauer af banen og strække forsvar vertikalt ned gennem seamen.
  • Jeg kan faktisk rigtig godt lide Calcaterras evne til at leverage ruter, lige læne sig ind mod coverage for så at detache og glide ud i frie zoner. Snapper ruterne fint på toppen, og han viser god football IQ. Synes faktisk, at han sælger sine ruter ret pænt og kombineret med nogle super ball skills, så synes jeg faktisk, at Calcaterra skiller sig ud som en spændende receiving TE.
  • Calcaterra er sjældent blevet brugt som en drive eller power blokker tæt ved linjen, men når han bliver bedt om at blokere i space, så synes jeg, at han bevæger sig fornuftigt omkring sit target, positionerer sig godt og får stillet sig nok i vejen til fx at kunne bruges på nogle block-and-release koncepter.

Svagheder

  • Calcaterra mangler noget power i sit spil på flere forskellige måder. Dels forudser jeg, at han får problemer, når han bliver bedt om at blokere store EDGEs og aggressive linebackers, der støder op på linjen, og han mangler noget styrke og anchor i forhold til at spille inline og fungere som pass protector. På samme måde er han ikke specielt god til at fastholde blokeringer i løbespillet og er mere bygget til at stå i vejen lige akkurat længe nok.
  • Da Calcaterra formentlig skal tjene sine penge som receiver, synes jeg, at det er lidt et problem, at manglende styrke og fysik også kommer til udtryk her. Jeg synes, at han lader sig påvirke for meget af tæt coverage ned ad banen, og det virker som om, at opskriften mod ham er at spille ham tight i coverage. Her kunne jeg virkelig godt tænke mig, at han var bedre til at spille igennem coverage og skabe plads til sig selv på toppen af ruter. I stedet er der en tendens til, at han kan blive mugged lidt og få ødelagt sin timing.
  • Selvom Calcaterra generelt har gode ball skills, så synes jeg, at der er tilfælde, hvor han - også på grund af tæt coverage - vil body catche for meget og derfor giver forsvarsspillere en chance for at komme på kroppen af ham og forstyrre kastet. Ville klart anbefale ham at blive bedste venner med jugs-maskinen, så han i hvert fald kan eliminere den lidt irriterende tendens fra sit spil.
  • Den helt store ubekendte - og det helt store røde flag - ved Calcaterra er hans skadeshistorik, og det er muligt, at hans medical history helt taget ham af boardet for nogle hold. Hovedskader er altid super alarmerende, og når han allerede én gang har valgt at lægge padsne på hylden, så er jeg ret bekymret for, hvor meget der skal til, før han gør det igen. Selvom har har givet sporten en chance mere, så må helbredet simpelthen ikke være i fare, hvis nogen skal give ham chancen.

Opsummering

Grant Calcaterra er et spændende bud på en receiveing TE i de midterste runder af draften, og på mange måder kommer han med en pakke, der er spændende i nutidens NFL. Han testresultater bakkede op om fornemmelsen af, at han er en flydende og forholdsvis eksplosiv atlet, der med gode ball skills og nuancer som ruteløber kan fungere på flere niveauer af banen. Dog skal Calcaterra have lagt nogle flere gode kilo på kroppen, så han ikke bliver slået ud af kurs igennem sine ruter, og så han bedre har et modsvar mod tæt coverage. Det volder ham lige nu lidt for store problemer, og på samme måder gør manglende erfaring og manglende play strength ham umiddelbart til lidt en non-faktor i blokeringsspillet. På rendyrket talent synes jeg faktisk, at Calcaterra har noget at byde på, men når man kombinerer positiver og negativer med en stærkt bekymrende skadeshistorik med hjernerystelser og et tidligt karrierestop, så kan jeg godt blive lidt i tvivl om, hvor højt jeg ville investere et draftvalg i Calcaterra. Det vil ikke undre mig, hvis han falder - og måske endda også falder ud af draften - men det er ikke ens betydende med, at han ikke er ganske talentfuld og kan få en god NFL-karriere, hvis helbredet tillader det.

NFL Comparison: Cameron Brate

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button