Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Ed Ingram: Ingen stabilitet skaber uklart billede

Ed Ingram har mange starterkvaliteter, og han ligner en starter, når man ser meget overordnet på tingene. Der er dog en voldsom ustabilitet bundet i tekniske usikkerheder, og det skaber et noget uklart billede.

Ed Ingram er født og opvokset i DeSoto, Texas. Han var et 4-stjernet talent ud af high school og anset af ESPN som et af de 100 største talenter i sin årgang. Han valgte LSU som sit college over skoler som Alabama, Georgia og Texas.

I sin freshman sæson i 2017 startede han 12 af 13 kampe og spillede over 700 snaps. Han deltog ikke i 2018-sæsonen, fordi han blev anklaget for at han som 16-årig havde begået et seksuelt overfald på to piger.

Sagen endte med at blive droppet, og så vendte han tilbage til holdet i 2019, hvor han backup og spillede i to kampe. I 2020 startede han ni af holdets kampe og spillede samlet over 700 snaps i sæsonen. I 2021 startede han 11 kampe på venstre guard og spillede over 800 snaps. I alt sluttede han karrieren med 45 kampe og 34 starter.

Alder ved draften: 23 år (11. februar 1999)
Højde: 6ft 3in (191 cm)
Vægt: 317 lbs (144 kg)

Ed Ingram Scouting Reports

Styrker

 • Ed Ingram er på alle måder bygget sådan, som NFL-holdene godt kan lide deres guard. Han har fin højde, over middel armlængde og et godt robust build med jævnt fordelt vægt. Der er intet i hans kropsbygning, der kan skræmme NFL-holdene.
 • Selvom Ingram ikke er en fantastisk atlet, så har han rigtig fin eksplosivitet, og især lineært bevæger han sig med god eksplosivitet og fart. Han er ikke tung at se på, og han er tværtimod en mand, der egentlig bliver mere elegant i højere fart end i hans acceleration.
 • Ingram er en stærk fætter, og jeg synes især hans styrke i overkroppen kommer til udtryk på flere spil. Har evnen til at få fat i folk og flytte dem ved at skabe rotationskraft i overkroppen.
 • I løbespillet synes jeg generelt set, at Simpson arbejder med et fornuftigt tyngdepunkt, og han angriber blokeringer lavt nok og med udmærket eksplosivitet ind i blokeringerne.
 • Jeg synes, at Ed Ingram er en fornuftig puller, selvom hans tålmodighed og processing kan forbedres. Han har fin eksplosivitet til at komme ud over stepperne og nå sine punkter, og han tager generelt set acceptable vinkler og møder sin mand med god kraft, når han kommer i bevægelse. Det er ikke perfekt, men det er et plus.
 • Ingram er en kompleks vurdering, som man måske vil få fornemmelsen af, når man læser hans svagheder, men når Ingram formår at være i kontrol og have teknikken med, så er der virkelig nogle gode snaps. Der er altså virkelig noget potentiale til gode ting, hvis han kan blive mere stabil.

Svagheder

 • Selvom Ingram er eksplosiv og relativt god in space, så har han ret tunge fødder, og han er ikke elegant på små områder. Der er noget grund til bekymring om hans foot speed og evne til at lave små hurtige justeringer til forsvarsspilleres bevægelser.
 • I pass protection er jeg ikke en fan af hans positur og balance. Han har en ret bred stance, som han kombinerer med under middel knee bend, og det gør det svært for ham at lave de små hurtige justeringer, og det skader hans også balancen og evnen til at stå fast, når folk går i brystet på ham. Skal lære at bygge et mere solidt fundament i pass protection.
 • Han skal passe meget på med timingen i sit punch, og han har en tendens til at arbejde for meget med et two-hand punch, hvor han satser og begge hænder bliver slået væk. Bør i stedet arbejde med mere variation, bedre timing og mere uafhængige hænder.
 • I løbespillet skal han lade være med at kaste sig for meget ind i blokeringer. Han har en tendens til at læne sig forover og sænke hovedet i stedet for at bevare en ordentlig balance.
 • Når jeg fremhæver de gode snaps, er det som oftest for at påpege kontrasten til andre af en spillers snaps. Det er også tilfældet med Ingram, der har flere rigtig gode snaps, men også har alt for mange snaps, hvor han bare bliver slået med det samme, fordi hans teknik har stor ustabilitet.

Opsummering
Ed Ingram er en klassisk boom or bust-spiller. Der er rigtig fine ting i hans spil med acceptabel mobilitet, fin styrke og en størrelse og længde, der hjælper ham. Det kan gøre ham til en ganske fin starter. Problemet er bare, at for hver positive ting, er der en teknisk ting, der er lige så ustabilt. Han skal især arbejde på sin teknik i kastespillet, hvor hans underkrop lige nu arbejder i en positur, der vil få ham i problemer i NFL. Derudover skal han generelt arbejde på sin balance og kontrol, da han lige nu er alt for svingende. Jeg tror, Ingram har gode chancer for at blive valgt i tredje runde, og det vil nok være en rimelig chance at tage, selvom det personligt nok først bliver sidst i tredje runde.

NFL Comparison: John Simpson

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button