Quarterbacks 2022Scouting Reports 2022

Dustin Crum: Kompetent beslutningstager med fysiske mangler

Hvis dét at spille quarterback udelukkende handlede om det mentale, ville Dustin Crum være et fint bud på en fremtidig NFL-starter. Men den fysiske pakke har også betydning, og det sætter nogle klare begrænsninger på hans potentiale.

Dustin Crum er født og opvokset i Grafton i Ohio, hvor han på den lokale Midview High spillede sin high school-football, med sin far som offensiv koordinator. Rangeret som et to-stjernet recruit, fik han blot ét tilbud fra en FBS-skole, i form af Kent State, som han committede til.

Efter to år som reserve trådte Crum ind som starter i 2019, og startede 30 kampe over sine sidste tre sæsoner – herunder 2021-sæsonen, som han valgte at vende tilbage til, med den mulighed for et ekstra års eligibility der kom i kølvandet på COVID-19-pandemien. Over sine tre sæsoner som starter kastede Crum 52 touchdowns og blot 10 interceptions, og løb for yderligere 22 af slagsen, herunder 12 som senior.

Alder ved draften: 23 år (5. januar 1999)
Højde: 6ft 1in (186 cm)
Vægt: 210 lbs (95 kg)

Dustin Crum Scouting Reports

Styrker:

 • Der er ikke mange ting at udsætte på Crum fra et mentalt eller teknisk perspektiv. Der er tydeligt tale om en quarterback, der er blevet coachet godt og både forstår football og forstår at eksekvere sit kast. Det er svært at se Crums tape og ikke sidde tilbage med følelsen af at han er en quarterback, der har en naturlig føling med dét at spille positionen.
 • Som beslutningstager kan Crum være med sammen med de bedste i årgangen. Han kan godt læse spillet lidt hurtigere, men ud fra dét han læser, er der sjældent noget at udsætte på den beslutning han tager.
 • Crum er uhyre effektiv på de korte og mellemlange kast, og kan virkelig komme ind i en rytme, hvor han bare effektivt flytter kæderne.
 • Teknisk er Crum også godt med i denne årgang. Fodarbejdet og kastebevægelsen lader ikke meget tilbage at ønske, og teknikken kollapser ikke når han arbejder sig udenfor lommen.
 • Mobiliteten er et yderligere plus for Crum, der har gode atletiske evner og viser god toughness som runner – han kan på nogle fronter minde lidt om Sam Howell når han løber. Han improviserer generelt også fint udenfor lommen hvad end han løber eller kaster.
 • Når kampene spidser til har Crum vist evnen til at træde i karakter. I hele sin collegekarriere har han 17 touchdowns og 0 inteceptions i fjerde quarter, og i hver af de tre sæsoner Crum startede, var Kent State .500 eller bedre. Vi skal tilbage til slut-70’erne for at finde bare to år på stribe hvor universitetet opnåede en så god record. I fem sæsoner på stribe inden 2019 havde Kent State blot vundet to eller tre kampe. Indtil Crum vandt starterjobbet havde Kent State været i to Bowl-kampe – det samme antal nåede de i de tre sæsoner Crum spillede, og at de ikke fik muligheden i 2020 kan koges ned til pandemien.

Svagheder:

 • For alt det gode, der er at sige om Crums mentale og tekniske evner, dukker bekymringerne op, når man skal til at se på det fysiske. At Crum er en smule undersized på 6’1”, 210 lbs er hvad det er, men hans armstyrke er bekymrende dårlig. Der mangler simpelthen noget styrke og talent med armen. Der er ganske enkelt ikke nok juice i armen til at ekskvere dybe kast. De hænger længe i luften og vil give forsvarsspillere mulighed for at lave spil på bolden, og selv på de kortere kast, vil det ikke være kast der for alvor kan klemmes ind i de små vinduer.
 • Apropos de små vinduer, er Crums ball placement også lidt bekymrende. Der er nogle spil på tape med god placement, men det er ustabilt, især på de dybe kast og kastene mod sidelinjen.
 • Som nævnt under styrkerne, kunne jeg godt til tider ønske mig at Crum læser spillet en smule hurtigere. Med tanke på den begrænsede armstyrke, er hans processing speed dét vigtigere, da han ikke har armen til at kompensere.
 • Det flyder bestemt ikke over med det på tape, men jeg ser alligevel lidt flere tilfælde end jeg bryder mig om hvor Crum låser sig fast på sin receiver, i stedet for at fortsætte gennem progressions.
 • Spillet i lommen lader også lidt tilbage at ønske. Jeg ville gerne se Crum blive hængende i lommen og navigere bag sin linje når presset begynder at komme ind, i stedet for at bryde fri for hurtigt og prøve at lave spil udenfor lommen.

Opsummering:

Det er let at sætte pris på Dustin Crum for dét han kan. Det store spørgsmål er i hvor stort omfang dét han ikke kan, kommer til at holde ham nede. Armstyrke kan til tider blive overvurderet, men det er mest når spillere har meget af det, at nogle tilskriver det for stor værdi. Crums problem er, at han ikke har ret meget af det, og det sætter nogle klare begrænsninger på hans loft og på hvad han er i stand til at eksekvere. Bliver han valgt af et hold, der er villig til at køre en masse korte eller mellemlange timingkast, hvor Crum bare skal droppe tilbage og tage den rette beslutning hurtigt, kan jeg sagtens se ham være en habil, om end low-upside, spot starter. Hans mobilitet kan sagtens blive et plus i den sammenhæng. Hans upside virker dog til at være som en backup, der kan starte en kamp i ny og næ. Det har også værdi, men det er værdi til tredjedagen.

NFL Comparison: Kyle Lauletta

Opdateret: 11/04/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button