Linebackers 2022Scouting Reports 2022

D’Marco Jackson: Kraftkugle med god styrke mod løbet

D’Marco Jackson er en glimrende lille kraftkugle af en linebacker, der har glimrende styrke og aggressivitet mod løbet. Helheden i hans spil og alsidigheden i hans skill set er dog ikke færdigudviklet.

D’Marco Jackson er født og opvokset i Spartanburg, South Carolina. Han var et tostjernet talent ud af high school, og her valgte han at blive i staten hos Appalachian State over skoler som Georgia Southern og Charlotte.

Hos App State redshirtede han sin første sæson i 2017, inden han i 2018 lavede 25 tacklinger som backup. I 2019 spillede han alle 14 kampe og startede seks af dem, og i alt lavede han 60 tacklinger og tre sacks. I 2020 blev han fast starter i alle 12 kampe og lavede 86 tacklinger og 2,5 sacks. I 2021 startede han alle 14 kampe og lavede 119 tacklinger og seks sacks.

Alder ved draften: 23 år (20. juli 1998)
Højde: 6ft 0in (183m)
Vægt: 233 lbs (106kg)

D’Marco Jackson Scouting Reports

Styrker

  • D'Marco Jackson er en kompakt lille linebacker, der er tæt bygget med god muskulmasse og brede skuldre. Kommer med den tyngde og tæthed, der skal til for at kunne holde stand i NFL, når han nu er en lidt lavere linebacker.
  • Jackson viser glimrende lineær eksplosivitet, og han kommer hurtigt op i fart, og kan fylde gaps med noget autoritet. Har derudover glimrende fart til at arbejde i det åbne, og hans evne til at arbejde fra sidelinje til sidelinje er over middel.
  • Han spiller med et dejligt tyngdepunkt i boksen, og det gør det let for ham at skabe noget kraft og styrke, når han møder kontakt og blokeringer i boksen. Fin evne til at stå imod og arbejde gennem blokeringer, så han ikke bare bliver skubbet rundt.
  • Når han ser en åbning og en mulighed har han en fin trigger til at komme hurtigt ned ad bakke, og han viser en glimrende aggressivitet mentalitet i løbespillet. Kommer med noget god appel.
  • I boksen har han god styrke og eksplosivitet, hvilket giver ham noget god hitting power, så når han møder boldholderen, så stopper han effektivt dennes momentum. Det gør ham også generelt til en glimrende tackler i boksen.

Svagheder

  • Jackson er en lidt lineær atlet, og så snart han skal arbejd sidelæns eller bagud, så har han ikke helt samme fart, eksplosivitet og fluidity, som når han kan arbejde lige ud. Har noget stivhed i hofterne, og det begrænser tildels hans evner til at arbejde effektivt in space.
  • Det er positivt, at Jackson er en aggressiv spiller, der springer på muligheder, når de byder sig, men han har desværre også en tendens til at tage mange chancer i sine run fits. Synes han tager for mange overaggressive vinkler, hvor han kommer ud af position, fordi han bliver suget for tæt på line of scrimmage, før han egentlig burde have committet til noget. Skal blive lidt mere tålmodig og disciplineret i sine run fits.
  • Jeg kunne godt savne lidt mere kontrol i Jacksons spil, da han er lidt vild og ukontrolleret til tider. Både i sine run fits, som nævnt ovenfor, men også som tackler, kan han buse en smule til tider.
  • Det var ret begrænset, hvad Jackson blev bedt om i opdækningen, og hans rolle var primært bare at arbejde fremad mod bolden i løbespillet og ellers være en form for spy eller dække runningbacks op i kastespillet. Hans evne til at droppe i en zone og fornemme plads og ruter omkring forbliver ukendt. Formentlig kræves det noget tilvænning.

Opsummering
D'Marco Jackson har adskillige gode kvaliteter, der kan gøre ham til en startende NFL-linebacker med lidt udvikling. Hans styrke, eksplosivitet og glimrende trigger i boksen gør ham lovende mod løbet, selvom disciplinen skal forbedres lidt. Kan han benyttes i en rolle, hvor han har frihed til at trigger aggressivt fremad mod løbet, ville han formentlig også kunne bidrage tidligt. Udfordringerne kommer, hvis han skal spille en mere alsidig linebacker-rolle, hvor han skal læse spillet lidt mere og derudover arbejde i opdækningen. De ting, skal der arbejdes på, og vil nok tage ham et par år at lære. Men han er en glimrende udviklingsspiller at tage tidligt på dag 3, som jeg ser det.

NFL Comparison: Kenny Young

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button