Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Dare Rosenthal: Højt recruitet udviklingsprojekt med bekymrende historik

Efter tre tumultariske år hos LSU transferede Dare Rosenthal til Kentucky forud for 2021-sæsonen. Han har spændende udviklingspotentiale, men han er et projekt til positionstræneren.

Dare Rosenthal er født og opvokset i Ferriday i Louisiana. På den lokale Ferriday High School spillede han tackle på både angrebet og forsvaret, og blev rekrutteret som defensive tackle. Han var rangeret som et fire-stjernet recruit, og tiltrak tilbud fra skoler som Florida, Georgia og Ohio State. Han valgte dog at blive i hjemstaten og committede til LSU.

I løbet af det første år på campus, som han redshirtede, blev han rykket til den offensive linje, og han så spilletid i fem kampe i 2019, herunder tre fra start. 2020-sæsonen kastede fem starter i syv kampe af sig, men han clashede flere gange med trænerstaben, og det hele kulminerede i fire kampes karantæne undervejs i sæsonen. Han transferede efter sæsonen til Kentucky og startede tolv kampe på left tackle for dem i 2021, inden han valgte at tilmelde sig draften.

Alder ved draften: 22 år (10. december 1999)
Højde: 6ft 7in (200 cm)
Vægt: 290 lbs (132 kg)

Dare Rosenthal Scouting Reports

Styrker:

  • Rosenthal har en god kombination af højde, længde og atletiske evner til at passe ind på left tackle-positionen på NFL-niveau. De atletiske evner er ikke i særklasse, men de er rigeligt gode til at det ikke sætter begræsninger på ham.
  • Jeg kan godt lide den mentalitet Rosenthal spiller med. Han spiller med en god intensitet og vilje til at dominere sin modstander.
  • Især i løbespillet ser man nogle flashes af dominans. Han har nogle stærke hænder, og får han dem placeret rigtigt og brugt sin teknik ordentligt (more on that later), er det svært for en modstander at vriste sig fri, og så ser man virkelig det potentiale der ligger gemt i ham.
  • Alle de fysiske betingelser til at Rosenthal kan blive en god starter er på plads, og der er stor upside i ham, hvis man kan få fikset nogle af de svage punkter...

Svagheder:

  • ... og dem er der desværre nogle stykker af. Teknisk er Rosenthal et kæmperod. Han virker ikke til at ane hvordan han skal bruge sine hænder, og fodarbejdet lader også meget tilbage at ønske. Dertil kommer at hans pad level er alt for højt. Hans teknik skal kort sagt bygges op helt fra bunden.
  • For en spiller på næsten 6'7" er Rosenthals 290 lbs noget til den lette side, og selvom han gerne vil spille fysisk, så kommer de sidste manglende kilo til udtryk fra tid til anden. Teknikken hjælper ham ikke, men hans anchor kan let blive udfordret og han bliver til tider decideret skubbet rundt af sine modstandere.
  • Spilforståelsen er uhyre rå. Det er forståeligt nok for en spiller, der kun har spillet 24 kampe på den offensive linje, men trods nogle solide flashes, skal det forbedres en del hvis han skal blive til noget i NFL. Det kommer bl.a. til udtryk når han arbejder sig ud på second level, hvor han simpelthen for ofte mistimer sine indgreb.
  • Hele den proces, der førte til at Rosenthal blev suspenderet hos LSU og endte med at transfere til Kentucky er formentlig blevet undersøgt nærmere af NFL-holdene, og spørgsmålet er om de er trygge ved svarene.

Opsummering:

Det fundamentale skal på plads hvis Dare Rosenthal nogensinde skal blive til noget i NFL. Der er dog noget spændende udviklingspotentiale gemt i ham, og der skal nok være en positionstræner eller to, der ser det potentiale, og føler trang til at bede om at få lov at arbejde med ham. Jeg føler dog det har lange udsigter at få ham gjort i stand til at bidrage i NFL, og den manglende modenhed, der holdt ham i skammekrogen hos LSU, indtil han i sidste ende blev suspenderet i en måned, må også give anledning til en vis bekymring. Har han taget ansvar for situationen i sine møder med holdene, og har han lært noget af den, så kan jeg godt se Rosenthal blive valgt i løbet af tredjedagen, men jeg vil ikke blankt afvise at han kan ende med at gå undrafted.

NFL Comparison: James Hudson

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button