Safeties 2022Scouting Reports 2022

Dane Belton: Ballhawk til de korte zoner

Med fem interceptions i 2021 har Dane Belton vist at han har øje for bolden. Han har sine begrænsninger, og vil ikke være for alle, men det han gør godt er ganske værdifuldt.

Dane Belton er født og opvokset i Tampa i Florida, og gik på den lokale Jesuit High School, der tidligere har uddannet kicker Jay Feely, og hvor også Falcons’ President – og tidligere general manager for både Buccaneers og Falcons – Rick McKay, spillede sin high school football.

Som et tre-stjernet recruit modtog Belton tilbud fra programmer som Indiana og Minnesota, men committede til Iowa, hans fars alma mater. Over tre sæsoner startede han i 26 af 30 kampe, inden han valgte at skippe sin seniorsæson og tilmelde sig draften.

Alder ved draften: 21 år (7. december 2000)
Højde: 6ft 1in (185 cm)
Vægt: 205 lbs (93 kg)

Dane Belton Scouting Reports

Styrker:

  • Belton har linet op tæt på line of scrimmage i en hybrid safety/outside linebacker-rolle hos Iowa, og det er også dér han projekterer bedst til NFL. Han læser spillet godt og er supereffektiv når han dækker nogle af de korte zoner.
  • Den atletiske profil er et klart plus, og selvom jeg ikke synes han virker helt så atletisk på tape som han testede, så er han stadig en aldeles funktionel atlet, der vil kunne bruges til fx at dække tight ends i mandsopdækning. Og selvom han spiller fysisk nok til at gøre livet surt for sin modstander, så gør han det indenfor reglerne, og han har blot trukket to straffe i løbet af sine 30 kampe og 26 starter - og ikke en eneste i 14 starter i 2021.
  • Med fem interceptions og 12 forsvarede kast i 2021 har Belton vist at han har øje for at conteste ved catch point.

Svagheder:

  • Som nævnt ovenfor ser jeg ikke en helt så dynamisk atlet på tape, som Beltons testing vidner om, og der er lidt stivhed i hofterne, der kan give ham lidt flere problemer på NFL-niveau.
  • Det samme kan hans build. 6'1", 205 lbs er på ingen måde kritisk, men Belton mangler lidt længde, og han kan få sværere ved at være helt så produktiv mod NFL-spillere,  der er både større, hurtigere og stærkere end dem han har stået overfor på collegeniveau.
  • Jo længere fra line of scrimmage Belton befinder sig, jo mindre komfortabel virker han, og det sætter lidt begrænsninger på ham. Noget af det kan ganske givet trænes op, men han bliver næppe nogensinde en eminent spiller til at dække op dybt.
  • Med tanke på hvor meget tid Belton har tilbragt tæt på line of scrimmage, savner jeg lidt impact i løbespillet. Han er ikke dårlig som sådan, men han har brug for rum at arbejde i for at fungere godt. Han mangler teknikken til at komme af blokeringer, og han kæmper lidt med at få taget de rigtige vinkler og bruge god teknik til at få lavet tacklingen.
  • For en spiller, der med al sandsynlighed først bliver valgt på tredjedagen, er det ikke optimalt at Belton ikke har mere erfaring på special teams end tilfældet er. Han har spillet der, men i forhold til mange andre tredjedagsvalg, vil der være en læringskurve, der kan medvirke til at han må starte karrieren på practice squad, fordi en spiller, der er bedre på special teams vil blive foretrukket.

Opsummering:

Dane Belton er måske et lidt snævert fit, da han ikke bibringer alverdens alsidighed til bordet ift. hvordan han skal bruges, og mangler lidt special teams-erfaring. Men det han gør godt, gør han til gengæld også rigtig godt, og en spiller med gode ball skills og evner til at matche op mand-mod-mand mod tight ends, bør vække noget interesse på tredjedagen.

NFL Comparison: K'Von Wallace

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button