Scouting Reports 2022Wide Receivers2022

Christian Watson: Trey Lances favoritvåben kommer med spændende atletisk pakke

For to år siden var Christian Watson favoritmålet for Trey Lance. Nu er Watson selv klar til draften efter et godt 2021, og han kommer med en spændende fysisk pakke.

Christian Watson er født og opvokset i Tampa, Florida. Han var ikke noget særligt talent ud af High School og umiddelbart var North Dakota State hans eneste tilbud.

Hos North Dakota State redshirtede Watson sin første sæson, inden han i 2018 fandt vej til banen og greb ni bolde for 135 yards. I 2019 fin han et lille gennembrud som Trey Lances primære våben. Her greb han 34 bolde for 732 yards og seks touchdowns. 2020-sæsonen var mindre produktion blandt andet pga. corona, men i 2021 havde Watson sin bedste sæson med 43 receptions for 800 yards og syv touchdowns.

Alder ved draften: 22 år (12. Maj 1999)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 211 lbs (96 kg)

Christian Watson Scouting Reports

Styrker

  • Christian Watson er en stor og ret fysisk imponerende receiver. Han er en høj receiver med lange arme og ben, og han fremstår godt skåret fysisk. Der er endda plads til at fylde hans krop lidt ud med lidt flere muskler, uden, jeg tror, det skader ham.
  • Selvom Watson er højere end de fleste receivere viser han imponerende bevægelsesevner. Han har rigtig fin acceleration og quickness i sine bevægelser. Han kan plante foden og skifte retning på et over middel niveau, hvilket er usædvanligt for en mand af Watsons størrelse.
  • Hos North Dakota State blev Watson brugt meget som en dyb trussel, der kan strække banen vertikalt. Det er ikke svært at forstå, da det er tydeligt, at Watson har et ekstra gear, der var for meget for næsten samtlige FCS-cornerbacks. Ikke desto mindre er Watsons atletiske evner imponerende for positionen.
  • Watson bruger sin størrelse fint til at agere et stort og fysisk mål for quarterbacks. Han viser en evne til at bruge de lange arme til at hente bolden langt fra sin krop, og han har glimrende forståelse for at skærme cornerbacks ved catch point.
  • En sidste ting, man måske ikke ville forvente af den store Watson er, at han er en fin trussel med bolden i hænderne. Han blev brugt som returner, på jet motions og i backfield i en Deebo Samuel-agtig rolle i FCS-kontekst.

Svagheder

  • Teknisk er det sted, hvor Watson skal lægge mest på. Det starter allerede på sine releases, hvor han er utestet mod NFL-kaliber spillere. Han stod sjældent over for Press coverage, og når han gjorde lignede han en mand, der skal arbejde lidt med variation og sine hænder. Med sin størrelse kan Watson bruge sin størrelse endnu mere tidligt på sine ruter.
  • Ude på ruterne savner jeg også lidt mere præcision og en bedre fornemmelse for at sælge sine ruter. Synes ikke altid, han angriber cornerbacks leverage, og til tider ligner han en mand, der i FCS næsten altid kunne vinde på at være den mest atletiske. Der skal han blive teknisk skarpere.
  • Jeg synes ikke, Watsons hænder et et problem, og han har ikke mange drops eller noget. Der var dog en to til fire situationer, hvor jeg sad og tænkte, at en mand med rigtig stærke hænder havde hevet den ind. Så hænderne kunne blive en snert stærkere.

Opsummering

Christian Watson er en virkelig spændende receiver, der har rigtig stort potentiale. Kombinationen af Watsons størrelse og imponerende atletiske evner vil gøre ham til en mundfuld også på NFL-niveau. Derudover har han det usædvanlige trumfkort, at han er farlig med bolden i hænderne, og det adskiller ham fra mange andre store receivere. Der er dog en del tekniske ting, der skal finpoleres hos Watson, før han kan blive en god all round receiver, men indtil han får styr på dette, bør der stadig være en rolle til ham på et NFL-angreb. Han er for mig en blanding mellem Tyrell Williams og Chase Claypool, og det er jo begge glimrende NFL-receivere. Watson er en spiller, man tager chancen på i nederste halvdel af anden runde eller i tredje runde.

NFL Comparison: Chase Claypool med lidt færre kilo og bedre burst og agility

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Check Also
Close
Back to top button