Scouting Reports 2022Tight Ends 2022

Charlie Kolar: Bevæger sig som mekanisk legetøj med optræk

Charlie Kolar har haft en glimrende karriere hos Iowa State, men hans atletiske evner minder om gammeldags mekanisk legetøj med optræk, og det kan give ham problemer.

Charlie Kolar er født og opvokset i Norman, Oklahoma. Han var et 3-stjernet talent ud af high school, og han valgte Iowa State over Oklahoma State som sit college.

Hos Iowa State redshirtede han sit første år i 2017, inden han i 2018 greb 11 bolde for 137 yards og tre touchdowns. Han fik sit store gennembrud i 2019, hvor han greb 51 bolde for 697 yards og syv touchdowns. Han fortsatte som starter i 2020 og 2021, hvor han greb for 13 touchdowns og over 1.300 yards over de to sæsoner.

Alder ved draften: 23 år (10. februar 1999)
Højde: 6ft 6in (198 cm)
Vægt: 252 lbs (114 kg)

Charlie Kolar Scouting Reports

Styrker

  • Charlie Kolar er en ret stor tight end, der præsenterer et stort og tilgivende mål for quarterbacks. Han har over middel højde, og han er solidt bygget med et kraftigt build, hvor han bærer kiloene rigtig godt.
  • Kolar vinder klart mest, når han med sin intelligens kan finde pladsen mellem modstandernes zone. Her er han generelt god til at søge pladsen og give sig selv og quarterbacken ekstra tid, når han er åben.
  • Umiddelbart er hænderne solide nok hos Kolar. Han er ikke umiddelbart en mand, der laver spektakulære catches, men han griber som udgangspunkt, det han skal.
  • Kolar testede overraskende solidt til sin pro day. Jeg så ham som en meget gennemsnitlig atlet, men han testede som en god atlet for størrelsen, og det giver håb om noget upside og udvikingspotentiale i NFL.

Svagheder

  • Jeg er ikke så imponeret over Kolars acceleration af linjen, og det tager ham ret lang tid at komme op i fart. Sjældent at han skaber tidlig separation.
  • Helt generelt er Kolar tung og uelegant at se på. Det kan godt være, at han testede fint til sin pro day, men jeg synes, at han har meget wasted movement og halvdårlig kropskontrol. Det ser meget mekanisk ud, når han løber, og han er ikke flydende og elegant.
  • Jeg ser ikke nogen særlig god ruteløber i Kolar. Synes ikke, han sætter sine cuts så godt op, og han sælger ikke ruter fantastisk. Cuts er ikke så skarpe, og hans evne til at skabe tvivl hos forsvarsspillere er under middel.
  • Med Kolars glimrende størrelse, så jeg gerne, at han havde bedre play strength. Han løber ikke gennem kontakt, som jeg gerne havde set, og han er ikke så stærk ved catch point, når han skal skærme og slås med forsvarsspillere.
  • Med Kolars størrelse ville jeg ønske, han var en bedre blocker, og selvom han har god physicality, så er hans teknik og balance som blocker virkelig ikke imponerende. Han arbejde med en alt for smal base, og hans vægtfordeling er skidt, hvilket hurtigt medfører, at han taber sine blokeringer alt for hurtigt.

Opsummering
Da jeg så Kolar synes jeg ikke, at han var elegant eller atletisk nok til at blive en reel NFL-starter, og jeg så ham mere som en backup-type. Han overraskede mig dog til sin pro day med glimrende tal for størrelsen, og det vidner om, der er noget potentiale, som NFL-holdene kan arbejde med. Jeg synes dog stadig ikke, at han bevæger sig elegant, og der er noget arbejde med at løbe mere i kontrol og sætte sine ruter op bedre. Og så skal han stadig spille stærkere, når han er så stor som han er. NFL vil formentlig elske ham pga. størrelsen, og han kunne derfor godt gå på andendagen. Personligt ser jeg ham dog som et tredjerundevalg.

NFL Comparison: Crockett Gilmore

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button