Cornerbacks 2022Scouting Reports 2022

Andrew Booth Jr.: This Booth is made for hawking

Det oser af upside når man smider tape på med Andrew Booth Jr., og selvom han ikke spillet oceaner af kampe i sin collegetid, har dét han har sat på tape været nok til at gå draftprocessen i møde som et forventet førsterundevalg.

Andrew Booth Jr. er født og opvokset i Dacula (uden r!) i Georgia, og spillede sin high school-football på Archer High School. Med bl.a. 13 interceptions i bagagen var han et fem-stjernet recruit, der havde tilbud fra talrige store skoler – Alabama, LSU, Georgia, Ohio State m.fl. – men valgte at søge mod Clemson.

Som true freshman i 2019 så han spilletid i 13 kampe, men fik blot 65 defensive snaps. I 2020 startede han fire af de elleve kampe han fik spilletid i, og leverede flot spil, herunder en forrygende interception mod Virginia. I 2021 havde han så sin eneste sæson som fuldtidsstarter, og sluttede året med tre interceptions, som alle kom i sæsonens sidste tre kampe, herunder to mod rivalerne fra South Carolina.

Alder ved draften: 21 år (28. september 2000)
Højde: 6ft 0in (184 cm)
Vægt: 200 lbs (91 kg)

Andrew Booth Jr. Scouting Reports

Styrker:

  • Booth er bygget godt til positionen og har god længde, der kombineret med hans gode atletiske evner, tillader ham at conteste selv mod nogle større receivers.
  • Hans ball skills skiller sig ud – Booth har et godt øje for bolden og har altså også hænderne til at lave det store spil. Han kan blive en ballhawk på NFL-niveau.
  • Spillestilen er let at sætte pris på. Booth er konstant i gang og spiller med god vilje og fysik, uagtet at det ikke altid er det hele der fungerer for ham. At prøve er første skridt på vejen.
  • Det er med spillet foran sig, og mulighed for at følge bolden, Booth er på sit bedste, men der er ikke som sådan nogle begrænsninger i hans spil, der vil hæmme ham, uanset scheme – han kan fungere overalt.
  • Med Derion Kendrick smidt af holdet måtte Booth påtage sig et større ansvar i Clemsons secondary i 2021, og han gjorde god figur i sin enlige sæson som starter.
  • Booths upside er uomtvistelig. Han er en glimrende atlet, der trods lidt mindre erfaring end andre i årgangen, har leveret flot spil – men der er stadig masser af potentiale at indfri for en trænerstab.

Svagheder:

  • Den begrænsede erfaring er til at se på Booths tape. Han er stadig lidt rå i sit fodarbejde og evne til at processere dét der sker. Det er bl.a. også med dét i tankerne, at han er bedst når han har spillet foran sig.
  • Booth har, i forlængelse af ovenstående, lidt en tendens til at bide på fakes og tage nogle false steps. Det er noget, der bør kunne fikses med mere erfaring og god coaching, men det er noget det hold, der vælger ham skal have for øje – der skal arbejdes med Booth.
  • Den aggressive spillestil er prisværdig, men kommer også med en bagside. Især i åbent rum er Booth meget hit-or-miss når han skal tackle.

Opsummering:

Der er ingen tvivl om at Andrew Booth Jr. er et superspændende prospect, og der er næppe mange i årgangen, der kan matche hans upside. At der er noget at arbejde på er uomtvisteligt, og nogle bekymringer i forhold til spilforståelsen vil uundgåeligt trække ned i graden, og når jeg samtidig ikke kan finde et trait hvor jeg er helt oppe at ringe. Der er rigtig mange ting jeg kan lide, men udover hans motor, er der bare ikke noget jeg elsker. En rå spiller med stor upside er i et eller andet omfang altid boom/bust, men jeg føler ikke nødvendigvis at risikoen for at Booth buster er ret stor. Det kan tage nogle sæsoner og lidt tålmodighed, men jeg føler mig relativt tryg ved at han nok skal blive en god spiller. Spørgsmålet er bare om han får det hele sat sammen og bliver great.

NFL Comparison: A.J. Terrell

Opdateret 11/01/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button