Cornerbacks 2022Scouting Reports 2022

Akayleb Evans: Glimrende størrelse, men teknikken og spilforståelsen mangler

Der er flere ting at sætte pris på ved Akayleb Evans, men for hver positiv ting man kan pege på ved ham følger en bekymrende negativ ting, der sår tvivl om ham.

Akayleb Evans er født i Wyandanch i New York, men familien flyttede til McKinney, lidt udenfor Dallas, i Texas tidligt i hans skoletid. Her gik han på den lokale McKinney High School, hvor han startede som receiver, inden han som junior blev rykket til cornerback.

Rangeret som et to-stjernet recruit, committede han til Kansas, men ændrede mening og valgte i sidste ende Tulsa. Her spillede han i fire sæsoner fra 2017 til 2020, hvor han startede i 23 af de 27 kampe han spillede. Forud for 2021 transferede han til Missouri i SEC-konferencen, og valgte Missouri over bl.a. Notre Dame og Texas. Trods det højere niveau, leverede Evans sin mest produktive sæson som senior.

Alder ved draften: 22 år (22. juni 1999)
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 197 lbs (89 kg)

Akayleb Evans Scouting Reports

Styrker:

  • Evans er bygget glimrende til positionen med sine 6'2", 197 lbs, og han leverede nogle gode testresultater, med bl.a. en solid 4,46 40-yard dash.
  • I opdækning er Evans på sit bedste i zone, hvor han kan læse spillet foran sig og lave spil på bolden.
  • Der er et fint fysisk element i Evans' spil, som kommer til udtryk både i opdækning og i hans evner mod løbet. Han har ingen kvaler ved at byde sig til i den del af spillet, og hvad end det er en running back eller en receiver viser han fin teknik når han skal tackle.

Svagheder:

  • For en spiller med fem sæsoners erfaring, var jeg ret skuffet over at Evans' instinkter ikke var mere veludviklede. Han er simpelthen ikke hvor en så erfaren spiller burde være i den mentale del af spillet.
  • Evans har i 41 kampe, 31 af dem fra start, blot samlet én interception sammen. Han leverede ikke en eneste i sine fire sæsoner hos Tulsa, hvor han også kun fremtvang én fumble. Hos Missouri havde han to forced fumbles og den ene interception, mens hans syv forsvarede kast var tre flere end i nogen anden sæson. Så det positive spin er, at han virker til at have fået lidt mere næse for de gode spil.
  • Teknisk lader Evans også en del tilbage at ønske. Hans fodarbejde er bekymrende dårligt og jeg ville ikke turde drafte ham til et forsvar, der kører meget mandsopdækning. Han er alt for ofte ude af position pga. både fodarbejdet og spilforståelsen.
  • Over de seneste to sæsoner har Evans trukket hele ti penalties, og der skal arbejdes på at få skåret ned på den slags.
  • Skadeshistorikken kan også komme til at koste lidt for Evans. Han har misset mindst én kamp i tre af sine seneste fire sæsoner, og i alt 13 kampe i det tidsrum. Igen kan man vælge det positive spin, og pointere at han kun har misset én kamp over de seneste to sæsoner.

Opsummering:

Jeg har det lidt svært med Evans. Jeg vil egentlig gerne kunne lide ham mere end jeg gør, men jeg har svært ved at se bort fra at han halter så meget efter både på spilforståelsen og teknikken efter fem sæsoner som starter i college. Læg dertil manglen på store spil, og man står tilbage med en spiller, der har lang vej igen. Der er atletisk potentiale, men det kan være ligegyldigt hvis ikke der kommer styr på de to ting han hænger efter på. Og det kan have lange udsigter. Der er nok positive ting til at Evans bør blive valgt i løbet af draften, men jeg ville personligt et stykke ud på tredjedagen før jeg slog til.

NFL Comparison: Tim Harris

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button