Linebackers 2021Scouting Reports 2021

Zaven Collins: Linebacker, pass rusher eller lidt af hver?

Da 2020-sæsonen startede, var der ikke mange, der snakkede om Zaven Collins. Tulsa-spilleren har dog lavet flere store spil i 2020, og hans atletiske evner gør ham til et meget spændende talent, der kan gå ganske højt i 2021-draften.

Zaven Collins er født og opvokset i Oklahoma lidt uden for Tulsa og var ikke anset som noget særligt talent ud af high school. Collins havde slet ikke en rangering efter en high school-karriere, hvor han spillede quarterback, linebacker og safety.

Han fik dog en plads på det lokale college i Tulsa og efter en redshirt sæsson, begyndte han at få lidt spilletid i 2018. I sin tredje sæson i 2019 var han fast starter og endte med at blive 2nd team AAC-linebacker. Det var dog først i 2020, at han rigtig slog sit navn fast som et stort NFL-talent.

Alder: 22 år (16. April 1998)
Højde: 6ft. 4 in. (193cm)
Vægt: 260 lbs. (118kg)

Zaven Collins Scouting Reports

Styrker

  • Zaven Collins besidder en imponerende fysik på alle måder. Collins har tydeligvis spist sit rugbrød og fremstår som en stor, fysisk stærk og muskuløs linebacker. Han har en NFL-klar fysik. En fysik som han heller ikke er bange for at bruge. God indstilling på banen, og hans styrke er tydelig, når teknikken ikke svigter.
  • Selvom Collins er en større linebacker, så har han imponerende movement skills. Collins' eksplosivitet minder om en pass rushers, men han har samtidig fart og evne til at skifte retning til at arbejde i det åbne som en off-ball linebacker. Med den kombination af størrelse og de atletiske evner vil der formentlig være en debat om man skal prøve at gøre Collins til en rigtig pass rusher. Virkelig en god atlet.
  • Når alt kommer til alt, så er Collins dog et alsidigt talent, der både har styrke til at hjælpe mod løbet, atletiske evner og spilforståelse til at dække op samt eksplosivitet til at jagte quarterbacks. Om han skal spille fuldtidslinebacker, fuldtids-EDGE eller en kombination vil formentlig være op til det enkelte hold. Men hans alsidighed vil trække op.

Svagheder

  • Hvor det er svært at sætte en finger på det fysiske, så skal det mentale og tekniske (se næste punkt) forbedres lidt. Collins er på ingen måde forvirret eller fortabt, når han er på banen, men man ønsker sig nogle gange, at han lige ser tingene en anelse før, så han virkelig kan bruge den eksplosivitet, han har. Når han ser spillet, så er han et uhyggeligt defensivt våben, der kan dække store områder. Han skal bare nå et punkt, hvor han lidt oftere kan trykke på aftrækkeren lidt før.
  • Når man er så stor som Collins, så skal han være bedre til at komme af blokeringer. Man kan se, at han ikke bliver fysisk overmatchet, og at han har styrken til at stå imod blokeringer. Han bruger bare ikke sine hænder godt nok til at komme af med de offensive linjefolk eller tight ends. Hvis han får bedre timing og placement i sit punch, kan han blive et mareridt at skulle blokere i boksen.
  • De lidt tvivlsomme evner med hænderne er i øvrigt grunden til, at jeg ikke ser ham være fuldtids-pass rusher. Det vil hand usage være endnu mere afgørende, og han skal derfor bruge en del længere tid på at udvikle det.

Opsummering

Zaven Collins er en virkelig spændende spiller, der har alle de fysiske og atletiske redskaber en defensiv koordinator kunne ønske sig. Han er derudover også ganske solid i de fleste af spillets facetter, så han er ikke et stort mentalt projekt, som man nogle gange ser med diverse superatleter. Det er mest lidt tekniske og mentale detajler, som holder Collins fra de helt store drafthøjder.

Hvordan Collins bruges i NFL vil dog være interessant. Hvis man vil gøre ham til fuldtidslinebacker kunne han måske ligne Leighton Vander Esch lidt. Men jeg kan sagtens se hold, der vil bruge ham mere i en hybrid-rolle som Jamie Collins eller Kyle Van Noy, hvor de hos Patriots har fået lov til at rushe quarterbacken en del. Og 3-4 baserede hold som Los Angeles Rams, Green Bay Packers og Pittsburgh Steelers kunne måske se ham som en fuldtids-EDGE spiller, der kan droppe tilbage i coverage fra tid til anden.

NFL Comparison: Jamie Collins

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button