Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Wyatt Davis: Mauler med muller

Hvis du vælger Wyatt Davis i første runde, er der en god chance for, at du bliver skuffet. Vælges han derimod i tredje runde, vil Wyatt Davis til gengæld kunne give dig et udmærket starterniveau igennem flere sæsoner. Først af alt skal Wyatt Davis tilbage efter en knæskade, han pådrog sig i mesterskabskampen mod Alabama.

Wyatt Davis er født og opvokset i Los Angeles-området og er søn af skuespiller Duane Davis. Han er barnebarn af NFL-Hall of Famer Willie Davis, der blandt andet vandt Super Bowl 1 og 2 med Green Bay Packers.

Wyatt Davis var et fire/fem-stjernet talent ud af high school lidt afhængigt af det valgte medie, men var generelt et top 50-talent i sin årgang. Han havde tilbud fra store skoler over hele landet og valgte Ohio State over blandt andet Alabama, Michigan og Notre Dame.

Hos Ohio State redshirtede han sin første sæson, inden han i sin anden sæson i 2018 spillede de sidste to kampe af året efter at have været backup inden da. I 2019 startede han alle 14 kampe og overvejede at tilmelde sig 2020-draften. Han valgte dog at blive et år mere i college, og selvom han først havde meldt fra pga. covid-19, endte han med at komme tilbage til holdet, hvor han var med til at spille dem i finalen, som de tabte til Alabama. I kampen mod Alabama udgik han med en knæskade, som han lige nu plejer for at blive klar til NFL-sæsonen.

Alder ved draften: 22 år (17. februar 1999)
Højde: 6ft. 4in. (193cm)
Vægt: 313 lbs. (142kg)

Wyatt Davis Scouting report

Styrker

 • Impacter som regel linebackers på den ene eller anden måde i løbespillet.
 • Bruger hænderne fornuftigt - når han husker at bruge dem.
 • Rigtig fin styrke i både underkrop og overkrop
 • God størrelse for en NFL guard.
 • Han blokerer til fløjten har lydt, og han irriterer ofte modstanderne med det.

Svagheder

 • Selvom Wyatt Davis er bedst i løbespillet, så spiller han lidt for usikkert, da han for ofte vælter frem igennem både OL og DL og derfor blokerer luft på spil, hvor det ikke er planlagt. .
 • I pass protection ser man lidt af samme problemer som herover. Han virker ikke til at tælle rigtigt, hvilket - som gammel håndboldspiller - gør mig super irriteret, og det samme vil det gøre coaches i NFL, hvis ikke han bliver bedre på dette punkt.
 • Tvivlsom i pass protection 1 mod 1, hvis modstanderen har et godt pass rush move. Det skyldes primært manglende foot speed, når han skal reagere sidelæns.
 • Ikke en non-atlet, men de atletiske evner ser jeg ikke et plus for Wyatt Davis.

Opsummering

Jeg har set 3 kampe fra Wyatt Davis, og kampen mod Penn State vil Wyatt Davis ikke sende mange klip af til NFL-holdene. Mod Alabama og Indiana var det noget bedre, selvom den samlede pakke ikke giver indikationer på, at Wyatt Davis vil blive en dominerende spiller i NFL. Hvis dit hold skal have en guard og alt andet er væk er Davis dog en fornuftig spiller at skyde på midt i draften. Wyatt Davis slår mig ikke som en spiller, der vil trives med store splits på hold, der kaster bolden 70% af tiden.

Baltimore, Tennessee, Dallas, Cleveland og måske Minnesota slår mig som hold, der tidligere har valgt spillere, der minder om Wyatt Davis. Jeg forventer, at han vil blive en starter i NFL.

NFL Comparison: En lidt bedre Mark Glowinski?

Senest opdateret: 25/01/2021
- Dennis Cordsen la Cour

Styrker

 • Wyatt Davis er en power-spiller hele vejen. Som overskriften indikerer, er han er en mauler med muller. Han flytter regelmæssigt folk i løbespillet, og han gør det både gennem noget tydelig styrke i hænderne og overkroppen, samt en evne til at kanalisere power gennem hofterne og sit leg drive.
 • Der er få offensive linje-spillere i årets draft, der er lige så dygtige som Davis, når han først har fat i dig. Kommer han ind og får kontrol, så har han strålende grip strength og fastholder blokeringerne rigtig flot.
 • I pass protection kan jeg rigtig godt lide Davis' hænder. Han spiller med god timing i sit punch, og han er dygtig til hele tiden at resette sine hænder, når rusheren forsøger forskellige ting. Giver ham også noget recovery-evne, hvis han ikke helt får hænderne placeret i første omgang.
 • Davis er en halvtung og kompakt herre, og han har virkelig et solidt build til at absorbere rushere. Han er svær at løbe igennem og viser et fint anchor.

Svagheder

 • Wyatt Davis er ikke nogen stor atlet, og selvom han var væsentligt mere mobil mod slutningen af 2020-sæsonen end starten, hvor han så ud til at være ude af form, så vinder han ikke på at være let på tå.
 • I forlængelse med ovenstående punkt, synes jeg, at Davis har nogle problemer med at komme ordentligt op på 2nd level og fange en linebacker. Han har også nogle problemer med vinklerne, når han bliver bedst om at blokere lidt i bevægelse. Ikke en god reach-blocker.
 • Dette blev bedre, som 2020 skred frem, men Davis' kontrol og balance imponerede mig ikke. Han faldt lidt for ofte forover, når han ikke fik fat i sin mand, og der var mange klare missere.
 • I pass protection er Davis' problem hans awareness og evne til at håndtere stunts og blitzes. Han virker lidt overaggressiv i sin positionering, hvilket betyder, at han for ofte ikke holder levels (forbliver skulder til skulder) med sin center og tackle. Gør ham til et let offer for stunts og gør samarbejdet svært på disse.

Opsummering

Når man ser noget af Davis' tidlige tape fra sæsonen, skærer man en ukomfortabel grimasse. Han spillede virkelig ikke godt, men heldigvis blev det bedre, som sæsonen skred frem. Han lignede i starten af sæsonen en mand, der ikke var i form, og det virker som en plausibel forklaring på formdykket, da han oprindeligt havde meldt ud, at han ville kigge frem mod draften, da Big10-sæsonen i første omgang blev aflyst.

Selvom det blev bedre, som sæsonen skred frem, så er der dog nogle betydelige svagheder i hans spil, og der er masser af ting som balancen, vinklerne og awareness, som irriterer utroligt meget. Man ender dog alligevel med en fornemmelse af, at han er en starter i NFL, fordi hans spidskompetencer bare fungerer for ham. Styrken og hans sustain er bare rigtig god, og det vil bare give ham et stærkt fundament i NFL.

NFL Comparison: Trai Turner

Senest opdateret 03/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button