EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

William Bradley-King: Situational passrusher med overraskende testresultater

Bradley-King tog inden den forgangne sæson springet fra Sun Belt-conferencen til Baylor og viste, at han hører til blandt bedre spillere. Nu er spørgsmålet, om han også kan tage springet til NFL, hvor han projekterer bedst som en pass rush specialist.

William Bradley-King kommer oprindeligt fra Kansas City, hvor han spillede football på Hogan Prep Academy. Her havde han ikke den helt store interesse ud af high school og var kun rangeret som et 2-stjernet recruit, de steder, hvor han var rangeret. Havde dog interesse fra Western Illinois og North Dakota State, men valgte Arkansas State.

Her redshirtede han sin første sæson i 2016 og brugte i stedet tiden på at tage nogle kilo på, da han kun vejede 214 lbs, da han ankom til skolen. I 2017 begyndte han dog at få spilletid og kom på tavlen med et enkelt sack. Herefter blev det kun til mere og mere spilletid, og i 2019 overtog Bradley-King rollen som starter. I løbet af 2018 og 2019 producerede han henholdsvis 6 og 8.5 sacks og blev kåret til 1st Team All-Sun Belt. Dog havde WBK et ønske om at prøve sig selv at på et højere niveau og skiftede som grad transfer til Baylor i Big 12. Her kom han direkte ind på holdet og beviste med 31 tacklinger og 3.5 sacks, at han godt kunne spille med på et højere niveau.

Alder ved draften: 23 år (22. 12 1997)
Højde: 6ft. 3 1/2in. (192 cm)
Vægt: 252 lbs. (114 kg)

William Bradley-King Scouting Reports

Styrker

  • Blev ledt på sporet af ham, fordi jeg så ham nævnt blandt de bedste RAS-scores på EDGE i dette års klasse. Testede fremragende og producerede et 9.17 RAS card, hvor nærmest kun hans størrelse og vægt trækker en smule ned. Har altså noget atletisk upside, som måske kan og vil interessere hold senere i draften, selv om han ikke altid lever helt op til det på banen.
  • Jeg kan faktisk rigtig godt lide Bradley-Kings upside som passrusher, da han har erfaring med at spille både som stand up rusher og med hånden i jorden. Der er nogle ting, der skal justeres, men viser i glimt, at han hurtigt kan gøre det ukomfortabelt for offensive tackles. Kan godt lide at tage et par lange, effektive skridt på ydersiden og få tackles til at åbne op for så at gå på indersiden.
  • Spiller med en god motor og har et umiddelbart ret udviklet arsenal af pass rush moves. Viser flere forskellige moves; club, rip, swipe, og angriber konsekvent modstanderens hænder. Nogle gange lander hans moves ikke helt, men han er super aktiv og scrappy.
  • Jeg vil faktisk også gerne rose WBK's indstilling og grundpakke mod løbet. Er forholdsvis disciplineret, bider ikke rigtig på fakes og spiller med udmærket leverage. Skal måske engang imellem være bedre til at tage en kalkuleret risiko og spille manden halvt i stedet for bare at kontrollere.

Svagheder

  • Jeg ved ikke, om det er en decideret svaghed, men Bradley-King er ikke den største spiller. Heldigvis har han forholdsvis lange arme, men mangler måske noget bulk og rendyrket power i forhold til at tage springet til NFL.
  • Testede som en noget nær elite atlet, men synes ikke altid, at det viser sig på banen. Synes, at hans play speed til tider er en smule laggy, og han virker ikke for alvor eksplosiv i pursuit. Han har til tider et super antrit og get-off, men der er også tilfælde, hvor han får arbejdet sig for langt op i banen og mangler den nødvendige twitch og lateral agility til at blive en faktor på spillene i backfielden.
  • Der var en hel del tilfælde, hvor Bradley-King simpelthen ikke kommer hurtigt nok af snappet. Og det er super frustrerende, for der er andre snaps - særligt da han spillede for Arkansas State, hvor han flyver af snappet og viser et super, super get-off. Det var forventet, at hans pressure- og sack rate ville droppe, da han tog springet til Baylor, men jeg ved ikke, om han stadig kæmpede lidt med at vænne sig til farten. Skal i hvert fald arbejde på sin anticipation, hvis han vil være kontinuerligt farlig i NFL. Der er for nemt at lukke ham ned som OL, hvis de allerede er i position og ikke bliver overrasket.
  • Bliver flyttet lidt for nemt mod løbet ved POA, og jeg tror, at han skal lære at acceptere, at han ikke kan stå og kontrollere spillet på det næste niveau. Bliver nødt til ikke at spille sin mand lige på hver gang og arbejde bedre med vinkler. Kan have en tendens til at kigge lidt fodbold og være for langsom til at komme af blokeringer.

Opsummering

Det kan godt være, at der mangler et top-talent på EDGE-positionen i år, men jeg synes, at der er noget at komme efter på tredjedagen. William Bradley-King viste med sit spring til Baylor, at han godt kan spille med mod bedre modstand og fik et vigtigt "mellemår" inden springet til NFL. Hans atletiske testresultater og flashes på tape giver noget forhåbning om, at man kan modellere ham til en solid rotationsspiller på NFL-niveau. Min umiddelbare tanke er, at han med relativt få midler kan blive en markant farligere spiller mod kastet, hvis han lærer at anticipere snappet bedre. Han har motoren og et godt arsenal af moves i hvert fald. Samtidig skulle der være mulighed for at tage nogle kilo på og blive mere helstøbt mod løbet, hvor han egentlig viser gode takter og toughness, men hvor der måske mangler noget rugbrød lige nu.

NFL Comparison: Trey Hendrickson

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button