Offensiv linjeScouting Reports 2021

Will Fries: Erfaring, alsidighed og teknik i én samlet, men måske også færdigudviklet, pakke

Fremtiden kan ligge på både guard og tackle for Will Fries, men det bedste bud er nok at han må rykke indvendigt, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at blive en NFL-starter.

Will Fries er født i Staten Island i New York og voksede op i nabostaten New Jersey i Cranford, hvor han også gik på den lokale Cranford High School. Selvom han ”kun” var et tre-stjernet recruit fik Fries talrige tilbud, bl.a. fra Clemson, Wisconsin og Miami, men valgte Penn State.

Efter at have redshirtet 2016 trådte han tidligt i 2017-sæsonen ind som starter, og da han 19. december 2020 var med til at vinde 56-21 over Illinois i sin sidste collegekamp, havde Fries spillet i 48 kampe, herunder 42 fra start. De 42 starter blev fordelt på fire forskellige positioner – 26 på tight tackle, ni på left tackles, seks på right guard og én på left guard (hans første start).

Alder ved draften: 23 år (4. april 1998)
Højde: 6ft. 6in. (199 cm)
Vægt: 309 lbs (140 kg)

Will Fries Scouting Reports

Styrker

  • Det er et ganske imponerende CV Will Fries kan fremvise fra sin tid hos Penn State. Med tanke på at vi har at gøre med en spiller, der formentlig skal starte karrieren med at kæmpe om en reservetjans, er 42 starter fordelt på fire ud af fem positioner på linjen, et solidt udgangspunkt.
  • Fries er godt skolet fra et teknisk perspektiv, og han bruger både hænder og fødder effektivt.
  • I løbespillet viser Fries også fine evner. Han er en fighter, der gerne vil maule sine modstandere, og han viser sig effektiv til at pulle.

Svagheder

  • Selvom Fries testede godt efterlader hans tape visse spørgsmålstegn omkring det atletiske potentiale. Jeg savner bl.a. noget foot quickness fra ham.
  • I forsøget på at finde en position til Fries, er han bygget lidt dumt. 6’6 er højt for en guard – selvom der er flere af slagsen, der har fundet succes – men han mangler noget længde til at begå sig udvendigt.
  • Jeg var lidt skuffet over Fries’ evne til at processere spillet. Med den store erfaring ville jeg have forventet mere fra ham ift. ikke at lade sig snyde og overreagere på ting forsvaret kaster i hvoedet ham.
  • Fries vil, som nævnt under styrkerne, gerne maule, og det er skønt at se på, men jeg er ikke helt overbevist om at han kan skabe det vilde push i løbespillet mod NFL-modstandere. Der mangler en smule styrke i underkroppen.

Opsummering

Der er mange ting at kunne lide ved Will Fries, der ikke har de helt store huller i sit spil, og er godt med på et teknisk perspektiv. Omvendt er det lidt svært ikke at sidde tilbage med en fornemmelse af at Fries er en mere eller mindre færdigudviklet spiller. Han er måske bare den spiller man kan se på tape. Det er også en fin nok spiller til et job som en alsidig reserve på den offensive linje. Han bør ikke falde igennem hvis han bliver sendt i aktion, men det er omvendt ikke en spiller jeg ser et hold starte uden nogensinde at føle at de kan opgradere.

NFL Comparison: Cole Madison

Opdateret: 24/04/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button