Scouting Reports 2021Wide Receivere

Whop Philyor: Den atletiske profil skræmmer

En god Pro Day kan katapultere prospects op i rangeringerne, men i Whop Philyors tilfælde har hans testing rejst nogle spørgsmålstegn ved et prospect, der ellers ser noget mere atletisk ud på tape.

Whop Philyor er vokset op i Tampa i Florida og gik på Henry B. Plant High School i hjembyen, hvor en anden wide receiver, 2005 Lions-førsterundevalget Mike Williams, også tog sin high school-uddannelse godt halvandet årti tidligere.

Efter som senior at have grebet 91 bolde for 1329 yards og 20 touchdowns gik turen som et tre-stjernet recruit med talrige tilbud – bl.a. fra Louisville, UCF og Virginia Tech – til University of Indiana, hvor han som Freshman i 2017 greb 33 bolde for 335 yards og tre touchdowns. 2018 blev afsluttet før tid af en skade, men som Junior vendte han stærkt tilbage og leverede sin bedste sæson med 1002 yards og fem touchdowns på 70 catches i tolv kampe. 2020-sæsonen bød kun på otte kampe for Indiana, men Philyor førte alle Big Ten-spillere an i receptions med 54 – for 495 yards og tre touchdowns.

Alder ved draften: 22 år (31. juli 1998)
Højde: 5ft. 10in. (177 cm)
Vægt: 184 lbs (83 kg)

Whop Philyor Scouting Reports

Styrker

  • Det kan godt være Philyor ikke er voldsomt stor, men han spiller med mere fysik end man ville forvente af en spiller på knapt 5’10”, 184 lbs. Philyor er frygtløs når han arbejder sig indover midten.
  • Philyor kommer godt af line of scrimmage og kan overraske nogle modstandere med sin fart. Han har flere fine spil hvor han blæser forbi en modstander i off coverage, der ikke virker klar på hvad han står overfor.
  • Når bolden er i luften er Philyor dygtig til at følge den, og han justerer effektivt til kastet, så han kan få hevet bolden ind.

Svagheder

  • Philyors atletiske profil er på nippet til at være aldeles afskyelig. Ikke på én eneste parameter har han testet bare gennemsnitligt – broad jump og bench press var i 46. percentil som det bedste. En 4,58 40-yard dash sår tvivl om hvorvidt den fart han ser ud til at have på tape er reel – eller måske et spørgsmål om tvivlsom kvalitet blandt de modstandere han har stået overfor. Det kan have været en dårlig dag, men hans testing koster når han skal grades. Jeg havde ikke forventet at han ville teste som en top-tier atlet, men at han tester uatletisk er skuffende.
  • Selvom han spiller med lidt fysik og vilje, så mangler Philyor noget styrke. Han har udfordringer i blokeringsspillet og mangler fysikken til at vinde 50/50-situationer.
  • Philyor er dygtig til at arbejde sig i position til at gribe bolden, men hænderne er ikke helt så bløde som man gerne ville have.
  • Som ruteløber viser Philyor nogle fine ting, men jeg savner lige den sidste forståelse for at placere sig mellem zonerne.

Opsummering

Whop Philyor er en lidt spøjs evaluering. Han ser mere atletisk – eller i hvert fald en hel del mindre uatletisk – ud på tape end han testede, og gør egentlig mange ting ganske fint. Der er flere elementer i hans spil, der minder om et par spillere, der har formået at vise fine ting i NFL – om end han ikke er en helt så god spiller som nogle af de to (se sammenligningerne nedenfor) – så jeg vil på ingen måde afvise at han kan blive en god, produktiv spiller på NFL-niveau. Der er bare tilpas mange usikkerheder ved ham – endnu et er om han ”bare” er en slot receiver, eller om han har nok i sit spil til også at spille udvendigt; hans testing taler imod det – til at jeg tør tage chancen for sidst i draften.

NFL Comparison: T.Y. Hilton / Keke Coutee

Opdateret: 29/04/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button