Linebackers 2021Scouting Reports 2021

Tuf Borland: Tough ain’t enough

Det ligger åbenbart til navnet Borland at være en virkelig instinktiv linebacker, der mangler atletiske evner. Desværre for Tuf – der ikke er i familie med Chris – er der nok for mange begrænsninger til at han får en stor rolle i NFL.

Jarred Tuf Borland er i Bolingbrook i udkanten af Chicago i Illinois, og spillede high school football på Bolingbrook High School. Som et fire-stjernet recruit fik  han flere tilbud, bl.a. fra Penn State og Wisconsin, men valgte Ohio State.

Efter at have redshirtet som Freshman spillede han i 11 kampe i 2017, og hvert år fra 2018 til 2020 blev han valgt som kaptajn og var en vigtig bidragsyder på forsvaret.

Alder ved draften: 25 år (23. marts 1996 (ikke 100% sikker på årstallet))
Højde: 6 ft. ¼ in. (183 cm)
Vægt: 229 lbs (104 kg)

Tuf Borland Scouting Reports

Styrker

  • Borland er en klassisk ”footballspiller”. Han har vel nok de bedste instinkter på linebackerpositionen i årets draftklasse, og giver den en skalle på hvert eneste spil. Der er intet at sige til at han blev valgt som kaptajn tre år på stribe. Han går forrest på banen.
  • Indenfor tackleboksen er Borland et monster at stå overfor. Han er uhyre svær at lukke ned, og han vil give alt for at få fat i manden med bolden i hænderne.
  • Man ved hvad man får i Borland. Han har nogle klare begrænsninger – mere om dem om lidt – men dét han gør godt, gør han virkelig godt. Snap efter snap.

Svagheder

  • Navnebror Chris Borland formåede at overkomme nogle atletiske begrænsninger og bryde igennem i NFL, inden sit tidlige karrierestop, og man kunne være tilbøjelig til at tro det samme om Tuf, hvis styrker og svagheder i lange stræk minder om Chris’. Desværre er Tuf Borland ikke bare ”begrænset” atletisk – han er decideret uatletisk. Til punktet, hvor det formentlig sætter en stopklods i alt, der foregår udenfor boksen.
  • Borland har formået at lave nogle spil i opdækning i college, men der er tæt på ingen chance for at en NFL-trænerstab vil bede ham om at dække spillere mand-mand; han kan måske droppe tilbage i en kort zone, men det er også dét.
  • Der er ikke hverken fart eller eksplosivitet til at lade Borland roame, og han vil kæmpe med at kunne nå frem til spillet hvis det går på ydersiden.

Opsummering

Det er svært ikke at sætte pris på Tuf Borland, for han er virkelig god til dét han kan. Desværre er dét han kan begrænset til en two-down rolle, hvor han skal angribe spillet i boksen. Hans spilforståelse og fremragende instinkter hjælper ham til at overkomme nogle af sine atletiske begrænsninger, men det er bare svært at se det være nok til at tro på at han vil kunne fungere i NFL. Hans intangibles kan være med til at give ham en chance, og jeg vil ikke blive overrasket hvis han bliver taget tidligere end jeg har ham rangeret – men selvom jeg gerne hepper på at han får succes, så tvivler jeg bare. Desværre.

NFL Comparison: Tyler Matakevich

Opdateret 25/04/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button