Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Trey Smith: En stor mand til at sætte skub i løbespillet

Efter at have kommet sig ovenpå små blodpropper i lungerne er Trey Smith på vej i NFL for at løse de propper, der kan være opstået i dit holds løbeangreb. Smith er nemlig en klassisk stor og stærk “people mover” i løbespillet.

Trey Smith er født og opvokset i Humboldt i det vestlige Tennessee. Ud af high school var han anset som et af landets største talenter og var af ESPN rangeret som en af tre spillere med en grade på 93 – det højeste i 2017-årgangen.

Han havde derfor tilbud fra store skoler som Alabama og Ohio State, men valgte hjemstatsskolen Tennessee, der trods alt stadig spiller i SEC. Her startede han alle kampe som freshman først som guard og derefter som venstre tackle. I hans anden sæson opdagede lægerne efter syv kamp, at han havde små blodpropper i lungerne. Derefter missede han resten af 2018-sæsonen.

I 2019 var han tilbage i startopstillingen på guard, hvor han spillede alle kampe som guard, hvor han blev valgt til årets hold i SEC. Efter 2019-sæsonen valgte han at tage sin sidste sæson med i college, hvor han i 2020 startede alle kampe som Tennessees venstre guard.

Alder: 21 år (16. Juni 1999)
Højde: 6ft. 6 in. (198cm)
Vægt: 335 lbs. (152 kg)

Trey Smith Scouting Reports

Styrker

  • Trey Smith er en stort skur på næsten to meter og med en kampvægt på omkring 150kg. Selvom størrelse ikke betyder alt i NFL, så er det generelt en fordel at være stor, når man skal arbejde i skyttegravene. Smiths størrelse og tyngde gør ham bare svær at flytte og runde.
  • Smith bevæger sig ikke dårligt, når man tager størrelsen i betragtning. Han virker til at have noget eksplosivitet og kan godt komme ud over stepperne.
  • Smiths store kendetegn er hans styrke. Han er en klassisk "mauler", der bare flytter, hvad der står i hans vej. Får han først hænderne på en forsvarsspiller, er det sjældent, at forsvarsspilleren kan modstå Smiths styrke.
  • Smith har nok fleksibilitet i sine knæ, hofter og ryg til, at han ikke har udtalte problemer med sit pad level, som man ellers godt kunne frygte for en så høj guard - i hvert fald i kastespillet. Han absorberer kontakt ganske godt, især i kastespillet, hvilket giver ham et solidt anker, som han kan kaste, når folk prøver at løbe gennem ham.

Svagheder

  • Selvom Smith har lidt eksplosivitet, så mangler man noget short area quickness hos den store mand. Han arbejder generelt med store bevægelser og de små justeringer sker ikke altid hurtigt nok.
  • Jeg er ikke fan af hans hænder i pass protection. De er ofte dårligt timede, mest for sent, så han tillader folk at komme ind i brystet på ham eller på kant af ham uden grund. Hans hænder har også et for lavt udgangspunkt i pass protection. De skal op og være mere klar, så han bedre aktivt kan bruge dem til at stunne rushere.
  • I løbespillet har Smith for store problemer med balancen. Han spiller alt for meget med vægten på tæerne, så han ofte vælter af sin blokering, hvis forsvarsspilleren hurtigt laver er move til at undvige ham. Han skal blive meget bedre til at spille i kontrol og balance, så han kan ramme sin mand og fastholde blokeringer længere.
  • Den manglende short area quickness kombineres lidt for ofte med langsom processing speed, så han for ofte kommer med en lidt dårlig vinkel til sine blokeringer. Når han aldrig kommer til at være den hurtigste kat i buret, skal han blive mere forudseende i sine vinkler.

Opsummering

Trey Smith er en ret klassisk type. Han er stor og stærk og lever på at skubbe folk rundt i løbespillet. I den rolle har han også relativt pænt potentiale, og det drejer sig mest om at få ham til at spillere mere kontrolleret og bedre med sine hænder. Omvendt vil han næppe være en type, der nogensinde bliver en fænomenal pass blocker, da han simpelthen bare mangler lidt short area quickness. Men så længe man er beredt på at lave det trade off i kompetencer, er Smith et rimeligt bud på en NFL-starter.

NFL Comparison: Gabe Jackson

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button