Indvendig defensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Tommy Togiai: Måske årets bedste bull rush

Tommy Togiai tog den utraditionelle vej fra Idaho til Ohio State, og nu er han klar til at tage det næste skridt til NFL. Og her kommer han måske med 2021-draftens bedste bull rush.

Tommy Togiai er født og opvokset i Pocatello, Idaho, men har en far med Samoansk afstamning. Han var et 4-stjernet talent ud af college, og han havde tilbud fra nogle af de store skoler i Pac12, som ofte rekrutterer polynesiske spillere. Togiai havde dog også et tilbud fra Ohio State, og som den første spiller nogensinde fra Idaho valgte han Ohio State som sit college.

Hos Ohio State var han henvist til en backup/rotations rolle i 2018 og 2019, hvor det samlet kun blev til små 400 snaps og ingen sacks. I 2020 trådte han så ind i en større rolle, og det blev i alt til cirka 300 snaps på syv kampe i den voldsomt afkortede 2020-sæson. Han missede desværre college-finalen mod Alabama grundet covid19. En finale Ohio State tabte.

Alder ved draften: 21 år (19. september 1999)
Højde: 6 ft. 2 in. (188 cm)
Vægt: 300 lbs (136 kg)

Tommy Togiai Scouting Reports

Styrker

 • Togiai bibringer ganske fin lineær eksplosivitet, og han kommer godt lavt ud over stepperne især som pass rusher. Mere end rigeligt burst og fart til at give NFL-offensive linjefolk problemer.
 • Hans største styrke som pass rusher er hans bull rush. Han skyder lavt og med god burst, hvilket betyder, at han effektivt kan forvandle speed til power, og han får ofte skubbet OLs tilbage mod quarterbacken.
 • Han har et sjovt build med en del masse i overkroppen, og det virker til at give ham en hel del styrke på kanten. Kombineret med hans fine burst, så er han svær at håndtere, hvis man ikke får ordentligt fat i ham.
 • Som rusher vinder han også en del på bare at have en god motor. Han er sjældent tilfreds med at være blokeret og jagter bolden intenst på de fleste spil.
 • Mod løbet har han ret aktive hænder, hvilket kompenserer for lidt manglende længde. Han har noget pop i hænderne og skyder dem fint ind i brystet på de offensive linjefolk, og så kæmper han godt for hele tiden at komme af blokeringer.
 • Overordnet set virker han lidt over middel til at læse blokeringer og spillets udvikling. Det er ikke perfekt, men han arbejder generelt godt mod bolden, og det er ikke bare hovedløs eksplosivitet.

Svagheder

 • Togiai er ikke en stor defensive tackle. Han er i den lave ende, og han er heller ikke særlig tung. Derudover ligner han en mand, der ikke kan bære mere vægt, end han bar i 2020. Vil altså altid være lidt undersized.
 • Selvom Togiai er eksplosiv, så mangler der noget fleksibilitet i underkroppen. Det gør, at han er lidt en lineær atlet, der ikke skifter retning alt for elegant. Især hans manglende bend kan ses på flere spil.
 • Han er ikke den tungeste tackle, og den lidt lineære bevægelighed betyder også, at der godt kan mangle en evne til at arbejde nede i knæ og hofter mod løbet. Der mangler lidt det anker, så han står fast ved point of attack.
 • Jeg har allerede nævnt Togiais lidt manglende længde, og det bliver allermest tydeligt, når han skal forsøge at afslutte spil ved at tackle. Der mangler nogle gange lidt længere arme til fange folk
 • Som pass rusher skal han udvide sit pass rush-arsenal. Det er lidt for meget møven frem og lidt for lidt finesse. Jeg savner et swim move eller nogle club/rip moves til at variere ham mere som pass rusher.

Opsummering

Tommy Togiai kommer ind i NFL efter en college-karriere, hvor han ikke har spillet et hav af snaps, men i 2020 viste han mange lovende takter. Hans eksplosivitet giver ham et giftigt bull rush, og han viser også overraskende fin hand usage mod løbet, hvor han ellers vægt og længdemæssigt har nogle udfordringer. Han er måske ikke den mest alsidige defensive tackle, og han er umiddelbart ret meget en gap shooting 3-tech, og han kan nok ikke passe ind i alle systemer. Men i den rolle kan han sagtens bidrage på et NFL-forsvar.

NFL Comparison: Maliek Collins

Senest opdateret 04/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button