Indvendig defensiv linjeScouting Reports 2021

Tedarrell Slaton: Freaky size og upside, men dårlig til at stå i vejen

Florida Gators’ store defensive tackle Tedarrell Slaton er en af de fysisk mest intimiderende spillere i dette års draft og ligner på overfladen en prototypisk gap-plugger. Dog har han nogle problemer, der måske gør ham mere interessant som en one-gap spiller i NFL.

Tedarrell “TJ” Slaton kommer oprindeligt fra Fort Lauderdale, Florida, hvor han gik på den nærmest berømte American Heritage High School, der kan prale af blandt andet at have opfostret talenter som Brian Burns, Tyson Campbell, Khalil Herbert, Sony Michel, Anthony Schwartz, Marco Wilson og Patrick Surtain. Det har jo været et fuldstændig vanvittigt high school defense. Slaton var da også et 4-stjernet recruit og havde tilbud fra blandt andre Alabama, Georgia, LSU, Florida State, Miami, Michigan, Vols, Ole Miss, Tennessee og flere andre. Her faldt valget på Florida som en del af deres 2017-klasse.

Her spillede han i alle 11 kampe som true freshman og lavede 11 tacklinger. I 2018 fik han mere tid på banen og nærmest fordoblede sin produktion, inden det begyndte at klikke endnu mere for ham i 2019. Her var han med til at lave 29 tacklinger og 2 sacks som top-reserven på den defensive linje, inden han fik starter-jobbet som nose tackle i 2020 og kvitterede med 38 tacklinger, 3.5 for loss og 1.5 sacks. Ikke de helt store stats, men støt udvikling gennem alle årene.

Alder ved draften: N/A
Højde: 6ft. 4 in. (194 cm)
Vægt: 330 lbs. (150 kg)

Tedarrell Slaton Scouting Reports

Styrker

  • Tedarrell "TJ" Slaton er simpelthen bygget som en mellemstor cola-automat. Har et af de mest fysisk intimiderende builds i den her draftklasse. Er omkring 195 cm høj og vejer MINDST 150 kg, men hvor man kunne frygte, at det sad som dårlig vægt rundt omkring på kroppen, så er det ret godt distribueret i en bred, kraftfuld overkrop og nogle store lårbasser. Ligner lidt Linval Joseph af build.
  • Testede aldeles fornuftigt til sin pro day og satte sig selv en lille smule mere på landkortet. Løb 5.09 og viste godt get-off og eksplosion i underkroppen. Hans agility drills er under middel, men det kan jeg nok godt leve med hos en NT.
  • Når man ser hans tape, overrasker han faktisk en lille smule med sine bevægelser. Han er ikke en stor, tung gut, der bare står i vejen og æder space. Faktisk bevæger han sig overraskende godt, har et pænt get-off og giver offensive linjemænd store problemer 1-mod-1 med sin kombination af power og quickness. Vil faktisk endda sige, at han ser ud til at kunne sætte nogle moves sammen eller presse lommen med ren power. Sætter konsekvent linjemænd på skøjter 1-mod-1 i pass rush situationer.
  • Har ikke nogen overvældende produktion, og de fleste af hans tacklinger kommer som assists, men alligevel synes jeg, at han er aktiv og arbejder godt hen mod bolden. Bemander sit gap godt og viser, at han kan vinde med sine hænder og få disengaged. Det er ikke altid kønt, men får tit vredet overkroppen rundt på sin modstander.

Svagheder

  • Elefanten i rummet... Slaton er bygget som en kæmpe, og det går engang imellem ud over hans leverage. Der er gode flashes, hvor han kommer lavt af snappet, men det er for tit, at han ender for oprejst, og det giver linjemænd chancen for at få hænder på ham og angribe ham fra en vinkel. Bliver lidt for ofte flyttet fra sit spot af double teams.
  • Har linet op som både 0-tech, 1-tech og 3-tech med nogenlunde succes. Men jeg vil faktisk sige, at han umiddelbart er bedst som en runstopping 3-tech, hvor han ikke på samme måde skal holde point of attack alene mod double teams. Hvis hans fornemmeste opgave er at fylde i landskabet og clogge lanes, så frygter jeg, at han bliver overmandet i NFL.
  • Har tunge hænder og kan gøre det svært for linjemænd at komme ind og kontrollere ham, men hans hand fight er ikke altid effektivt, og han er for sen til at vinde reps.
  • Har angiveligt bøvlet lidt med vægten, der har været helt oppe omkring 365 lbs, hvilket slet, slet ikke er nødvendigt. Dog ser det ud til nu, at han er nede omkring de 330-335 lbs, hvilket han bærer ganske ganske godt.

Opsummering

Ved første øjekast ligner Tedarrell Slaton en kæmpe bamse til midten af et 3-4-forsvar, men når man sætter film på og kigger under kølerhjelmen, så bliver det i forhold til den rolle en smule bekymrende, at han ikke er bedre ved point of attack, mangler naturligt leverage og lateral agility til at arbejde bedre rundt om blockers for at undgå vinkler. Til gengæld er han en kæmpe mundfuld at håndtere for offensive linjemænd 1-mod-1, og han har et fremragende første skridt for en 6'5, 340+ lbs spiller. Det veksler han faktisk ret godt til power til at trykke lommen og viser også lidt pass rush moves, der kan give offensive linjemænd problemer. Desværre er det en nose tackles fornemmeste opgave at æde space, clogge lanes og generelt bare stå i vejen, og der mangler Slaton lidt pålidelighed mod særligt double teams. Dog er hans freaky størrelse og solide atletiske egenskaber værd at udvikle på, og det ville ikke undre mig, hvis han har en chance i NFL.

NFL Comparison: Linval Joseph / Shamar Stephen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button