Scouting Reports 2021Wide Receivere

Simi Fehoko: Årets vildeste kombination af fart og størelse på WR

Der er ikke andre receivere i årets draft, der kan matche Simi Fehokos kombination af størrelse og fart. Der er dog alligevel et godt stykke vej endnu for Fehoko, der mangler en del erfaring og deraf teknisk er ganske upoleret.

Simi Fehoko er født og opvokset i Salt Lake City, Utah. Han var et 4-stjernet talent ud af high school og havde tilbud fra store skoler som Michigan og Clemson. I sidste ende stod valget dog mellem det lokale hold BYU og Stanford, og her blev det californiske hold valget.

Efter high school valgte Fehoko dog at missionere to år i Sydkorea, som en del af hans tro (Den Mormonske LDS-kirke). Derfor sluttede han sig først til Stanford i 2018, hvor han ikke spillede meget og redshirtede. I 2019 blev han en del af rotationen på Stanfords angreb, og han spillede 333 snaps med 566 yards og 6 touchdowns til følge. I 2020 spillede han 270 snaps i den afkortede PAC12-sæson, og han greb i alt for 574 yards og 3 touchdowns.

Alder ved draften: 23 år (5. november 1997)
Højde: 6ft 4 in. (193 cm)
Vægt: 227 lbs (103 kg)

Simi Fehoko Scouting Reports

Styrker

  • Jeg er ikke sikker på, at der er andre receivere i år, der kan matche Simi Fehokos kombination af størrelse og fart. En mand på over 100kg og 193cm er bare sjældent lige så eksplosiv og hurtig som Fehoko. Meldingerne går på, at han kan løbe lige under 4.40 på 40 yard dashen, og det er ikke svært at forestille sig, når man ser ham. Han er virkelig eksplosiv og kan strække banen.
  • Ikke nok med, at han er stor og hurtig, hans fødder og underkrop er også usædvanlig smidig og fleksibel. Hans foot speed er strålende, og han viser, at han kan sænke hofterne og eksplodere ind og ud af sine retningsskift. Overordnet bare en meget atletisk, stor receiver.
  • Med hans størrelse kan man godt se, at han har en styrkefordel overfor nogle cornerbacks, og han har både en stor catch radius og noget power med bolden i hænderne, som er svær at håndtere. Han kan dog stadig lære at spille endnu stærkere gennem kontakt.
  • Når man ser hans burst, størrelse og generelle quickness, så ser man i glimt, at han har alle de nødvendige redskaber til at komme af linjen og vinde mod press coverage. Det er dog ikke så consistent lige nu.
  • Fehoko er ret farlig med bolden i hænderne, da han både har styrken til at løbe folk over og quickness til at undvige tacklinger. Og kommer han først ud i det åbne, er det er ikke mange forsvsarsspillere, der kan følge ham.

Svagheder

  • Helt overordnet mangler Fehoko erfaring. Han har ikke startet mange kampe, og det er kun blevet til lidt over 500 snaps i karrieren. Den her manglende erfaring gennemsyrer hans spil, og næsten alle dele af hans receiver-tekniske kunnen er upoleret.
  • Mere specifikt så savner man en hel del nuancer på hans ruter. Mange af hans ruter er løbet i én fart, han sælger ikke sine cuts godt, og man savner en evne til at gå ind og fysisk vinde på sine rute mod ofte mindre cornerbacks. Stort set alle de tekniske detaljer er mangelfulde.
  • Det meste af tiden griber han egentlig bolden ret naturligt og plukker den ud af luften, men der er også for drops. I 2002 havde han seks drops i seks kampe, og den her manglende stabilitet og pålidelighed er ikke ønskværdig.
  • Selvom han i glimt viser nogle redskaber til at vinde mod press coverage, så savner jeg, at han spiller mere til sine styrker. Han er hurtig og stor og bør derfor gøre mere ud af angribe vertikalt med det samme i stedet for at danse for meget rundt og lege en finesse-spiller. I stedet skal han eksplodere op i banen, æde afstanden til cornerbacken og komme ind på kroppen af ham og vifte ham væk med sin kombination af størrelse og fart.
  • Når bolden er i luften, vil jeg gerne se ham angribe den mere aggressivt. For ofte forsøger han at gribe bolden et sted, hvor forsvarsspillerne for let kan komme ind og spille bolden. I stedet skal han komme med bedre timing og high pointe den, mens han skærmer forsvarsspilleren bedre.

Opsummering

Det er svært at finde mange spillere, der er mere atletiske og interessante end Simi Fehoko i årets draft. Hans kombination af størrelse og fart minder om Chase Claypool og D.K. Metcalf, som vi har set de sidste par år. Han er dog voldsomt, voldsomt upoleret som receiver, og nogle kunne være hårde og sige, at han reelt set skal lære at spille positionen. Lige nu er det i hvert fald ikke de tekniske detaljer, som præger hans spil. Men en atlet som ham fortjener alligevel at blive valgt tidligt på dag 3 i værste fald, og så må wide receiver-træneren ellers gøre sig fortjent til sin løn.

NFL Comparison: Jordy Nelson/Chase Claypool

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button