Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Rondale Moore: Elektrisk playmaker med flere spørgsmål end svar

Rondale Moore er et af de absolut største spørgsmålstegn i årets draftclass. For hvordan vurderer man en undersized, atletisk freak med 1st round traits, der leverede sin bedste sæson som freshman og kun har spillet syv kampe i de seneste to sæsoner?

Moore kommer fra New Albany i staten Indiana og gik på New Albany High School, hvor han frem til 2016 spillede basketball på skolens championship team. Herefter skiftede han skole til Trinity High School, hvor han blev vurderet som et 4-stjernet football recruit. Trinity blev state champions og Moore blev kåret til MVP i kampen. I løbet af sæsonen havde Moore valgt at committe til University of Texas, men valgte at springe fra det løfte, da han ifølge ham selv ikke havde haft tid nok til at veje sine muligheder og tilbud i løbet af sæsonen.

I januar 2018 valgte Moore i stedet at committe til Purdue som det første 4-stjernede recruit i mange år, og allerede som true freshman eksploderede Moore ind på scenen og i sin første kamp leverede han 313 all-purpose yards og satte ny skolerekord. I løbet af sæsonen leverede Moore imponerende 114 grebne bolde for 1.258 yards og 12 TD, mens han tilføjede 213 yards og 2 TD på jorden. Men undervejs blev der rapporteret om en nagende lower body injury.

I 2019 nåede Moore da også blot at spille knapt fire kampe, før en hamstring-skade satte en stoppe for hans sæson. I den covid-19-ramte 2020 valgte Moore at opte ud på grund af de mange spørgsmålstegn om Big Ten-sæsonen. Ligesom flere andre vendte Moore tilbage, da sæsonen blev genoptaget, men det tog dog noget tid at komme tilbage, da Moore angiveligt “bare ikke var klar.” Han endte med 35 grebne bolde, 270 yards og et enkelt touchdown i tre kampe.

Alder: 20 år (9. juni 2000)
Højde: 5ft. 9in. (175cm)
Vægt: 180 lbs. (82kg)

Rondale Moore Scouting Reports

Styrker

 • Godt nok er Rondale Moore med sine 5'8 og 175-180 lbs ganske undersized for positionen, men han er atletisk bygget med en kort, kompakt overkrop, en kraftfuld nedre halvdel og god muskeldefinition på armene. Der florerer videoer fra hans freshman-sæson, hvor han squatter mere end tre gange sin egen kropsvægt (600 lbs), hvilket vidner om, hvilken type atlet, vi har med at gøre.
 • Det er tydeligt, at der bestemt ikke mangler fart i stængerne på Moore. Faktisk føles det som om, at han aldrig rigtig løfter fødderne for jorden og bare kører som Shinkansen gennem landskabet. Har ekstremt god short area quickness, og særligt hans transition fra receiver til runner er imponerende.
 • Jeg er begejstret for hans footwork på line of scrimmage og på toppen af hans route stem. Ser ud til at forstå, at han har et overskud af fart og quickness, og derfor er han heller ikke bange for at være tålmodig for så at eksplodere. Bruger også kroppen/hovedet godt til at sælge retningsskift og viser en god evne til at komme fladt og eksplosivt ud af horisontale route-breaks.
 • Utrolig farlig med bolden i hænderne. Det er ikke underligt, at Purdue schemede en masse gode looks til ham og forsøgte at få bolden i hænderne på ham hurtigt. Masser af reverses, end-arounds, jet sweeps, screens og hurtige outs, der giver ham mulighederne for at skabe noget selv. Faktisk gik 77% af hans targets i 2018-sæsonen for 9 yards eller mindre. Er nærmest bygget som en scatback og viser både eksplosivitet, elusiveness og overraskende god toughness som runner. Er ikke bange for at være aggressiv og løbe ind i folk i håb om, at han kan spinne ud af tacklingen for at større gain.
 • Tog størstedelen af sine WR snaps fra slotten og viste en god evne til at finde soft spots mod zone coverage. Er god til at læse forsvaret, se hvem der vender ryggen, hvem der har dybere ansvar osv., før han sætter sig mellem defenders. Ser ud til at forstå, hvor han kan være mest effektiv.
 • Spændende return-man med både quickness til at returnere punts og farten og beslutningsevnerne til at være kick returner.

Svagheder

 • Selvom de findes, så er det de færreste 5'8, 175 lbs receivers, der for alvor har succes på ydersiden i NFL. Hans build og skill-set virker bedst suited til slotten, hvor han kan true med quickness, forståelse for coverage og arbejde mod linebackers og safeties med ufordelagtige vinkler.
 • Mangler simpelthen at se ham vinde på den dybere del af banen. Der er spil, hvor han viser evnen til at komme bag forsvaret, men det er især fra slotten, og det havde været rart at få bekræftet, at han kan line op én mod én og vinde ned ad banen fra ydersiden, hvor defenders har sidelinjen som hjælp, hvis man skal investere et tidligt valg i ham.
 • Jeg mangler simpelthen at se, om Moore kan vinde, hvis corners udfordrer ham både sent og tidligt på ruter. Purdue var gode til at tegne fordelagtige situationer op for ham, og det var meget få gange, at han måtte tænke i plan B efter at være blevet re-routed, ligesom hans tape er så godt som renset for contested catches. Det er blandt andet noget af det, der gør Tyreek Hill til en top-receiver, og det er svært at vide, om man får det aspekt med Moore.
 • Synes godt, at hans koncentration og omgang med bolden kan være bedre. Der er nogle bolde, der hopper i hænderne på ham, og han skaber især farlige situationer for sig selv, når han bliver for ivrig på returns og kommer for langt frem ad banen. Samler alt op og skåner ikke sig selv, så hans kommende træner bør prædike ball security.
 • Det er et kæmpe spørgsmålstegn, hvilken udgave af Moore, man får, synes jeg. Dels lader det til, at han har haft muskelskader i underkroppen hvert år siden 2018, og måske ser han endda en lille smule mere eksplosiv ud i 2018. Jeg vil nøje holde øje med hans testresultater.

Opsummering

Der er helt sikkert mange ting at kunne lide ved Rondale Moore, og faktisk er det ikke det mest åbenlyse - hans speed, quickness og evner med bolden i hænderne. Jeg er ret begejstret for nuancerne i hans footwork og forståelsen for at sætte sine releases op, og det vidner om en spiller, der - med den rette coaching - formentlig kan lægge på og blive rigtig svær at have med at gøre. Dog vil det nok være naivt at tro på, at Moore fra dag ét kan gøre Tyreek Hill kunsten efter og også være en effektiv receiver ned ad banen, da han ikke for alvor har udforsket den del af banen endnu. Derudover er han nærmest et ubeskrevet blad i contested situationer, og derfor projekterer man også en del baseret på hans atletiske formåen. Synes dog, at han flasher flere naturlige WR traits end fx Tavon Austin, der trods alt gik tidligt i første runde, og derfor må den helt store bekymring være hans evne til at holde sig på banen. Syv kampe i de seneste to sæsoner er ikke specielt betryggende, og det er afgørende for Moore, at han forbliver skadesfri og udvikler sig yderligere som craftsman, hvis han ikke "bare" skal være en begrænset gadget-spiller og slot-receiver i NFL. Potentialet er der til mere.

NFL Comparison: K.J. Hamler

Styrker

 • Vi har fat i en hurtig lille fætter. Rondale Moore løb en 4.33 40 yard dash ud af high school, og selvom han nok har taget lidt muskler på og løber en snert langsommere, så er han en hurtig dude. 4.40 eller lidt under, ville være mit gæt.
 • Det vildeste ved Moore er dog hans quickness og eksplosivitet. Han går fra 0 til 100 på ingen tid, og han skifter retning bedre end næsten alle spillere, jeg nogensinde har scoutet. Eksplosivitet og quickness, som er sjældent set. Wow.
 • Denne quickness bliver brugt rigtig fint på ruter, og han er bare lynhurtig ind og ud af sine breakes. Viser også en fornemmelse for at angribe forsvarsspillernes positionering, og skaber generelt bare rigtig fin separation.
 • Moore er bare lynhurtig på line of scrimmage. Selvom han er lille, er det livsfarligt at stille sig op i press coverage på ham, fordi han er så super, super eksplosiv. Blæser bare forbi folk, før de når at vrikke med en finger.
 • Grundet sin eksplosivitet og fart er han super giftig med bolden i hænderne. Næsten umulig at tackle i det åbne, hvis du står 1 mod 1 overfor ham. Derudover har han glimrende contact balance, så han også kan bryde tacklinger, som var han en runningback.
 • Jeg bliver nødt til at understrege, hvor meget Moore bare er en playmaker. Bare dødsensfarlig quickness med og uden bold. Bare en håndfuld wow-momenter pr. kamp.

Svagheder

 • Selvom det er sjovt, at Moore er en lille elektrisk kugle af quickness, så er det klart, at hans lille statur giver nogle begrænsninger. Han kommer aldrig til at vinde et hav af contestede catches, og hans catch radius er selvfølgelig mindre end normalt.
 • Der var nogle koncentrationsdrop i Moores spil, mest i 18 og 19, men han skal fastholde fokus og tage flere gode beslutninger, fordi han hiver også nogle andre gode bolde ind. Det handler om consistency.
 • Moore løb nok 75% af sine ruter indenfor de første 10 yards. Der var rigtig mange screens, outs, hitches, slants, og ellers blev han brugt i jet motions osv. Man kunne godt ønske sig, at han havde vist lidt flere ting længere nede af banen, fordi han har farten til at være giftig på over ruter, post/corners og go-ruter.
 • Største bekymring ved Moore er hans begrænsede spilletid de sidste to år har han spillet 350 snaps grundet skader og den korte 2020-collegesæson. Hans mest dominerende sæson var helt tilbage i 2018, og det giver noget usikkerhed. Holdbarhed for en lille mand som ham vil der også blive stillet spørgsmålstegn ved.

Opsummering

My goodness, my goodness. Rondale More er en af de sjoveste spillere at se i årets draft. Hans quickness, eksplosivitet og evne til at skifte retning er på et niveau, man ser meget, meget sjældent. Hvis man har mulighed for det, bør man gå ind og se lidt med Moore, det er er fedt at se på. De sidste to år har Moore dog ikke fået mulighed for at vise sit talent, og han har ikke haft mulighed for at vise udvikling på nogle af de områder, hvor man ønsker lidt mere. De få snaps i 2019 og 2020 betyder nok også, at han falder ud af første runde, men havde han spillet mere i de år, tror jeg, at han var endt blandt de 32 første valg. Talentet er i hvert fald ikke til at tage fejl af.

NFL Comparison: Steve Smith

Senest opdateret 04/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button